首页 高三月考滚动卷答案
  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    29.What caused the reproduction failure of an emperor penguin group?34.What impacts will light pollution have on astronomy?A.Low levels of sea ice.B.Extreme weather changes.A.It will disturb the observation of the sky.B.It will lower the interest of people in stars.C.Seasonal sea ice breaking up.D.Importing them for business purposes.C.It will cost more to measure the starry sky.D.It will influence the research method of astronomy.30.How can we protect the emperor penguins?35.Why is the movie mentioned in the last paragraph?A.By changing climateB.By banning killing them.A.To advertise the movie.B.To call attention to light pollution.C.By making policies to protect themD.By defining them as vicious animalsC.To arouse readers'interest in astronomy.D.To show the Earth is facing serious trouble31.What is the passage mainly about?第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)A.A large group of emperor penguins failed to reproduce in 2016.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。B.Global warming affects the living environment of emperor penguins.What Is High Tea?C.Climate change is threatening many animal species around the world.High tea is an English meal that gained popularity in the 1600s,especially among laborers.For theD.Emperor penguins are listed as threatened under the Endangered Species Actlaboring class,high tea was usually a part of the evening meal,taken after sunset.36,substantialD(大量的)food was needed at this time.For at least 3,000 years,humans have documented patterns in the night sky.The periodic motion ofIn the past,high tea was a daily traditional meal,not something consumed only occasionally.37.celestial bodies (across the sky told our ancestors when to hunt for certain foods and plant crops,Now,high tea is more closely related to afternoon tea with finger food,sweets,scones and so on.This isand how to navigate the ocean.Less than a century ago,everyone could look up and see a sky with a loadoften how the term is used outside England.of stars.That's no longer true now.38.Light sandwiches,cakes and pastries may be offered,and scones and clotted cream are alsoA set of relatively newcomers-artificial satellites-is causing more light pollution with each passingcommon.When scones and clotted cream are served,the meal might also be called cream tea.Even in长year.As they reflect sunlight,these satellites look just like stars moving across the sky.England,where having afternoon tea was traditional,a fancy cream tea is usually for special events onlySpaceX is at the forefront of a new space race among private companies,squeezing (at leastIn the U.K.,it still may be common to have a quick snack and a cup of tea at 4 p.m.as a restorative.65,000 satellites into the sky.What might the night sky look like in the future?Dozens to hundreds ofEspecially when children arrive home from school at about this time,an afternoon snack is usually fairlysatellites will be visible to the naked eye,creeping across the sky in all different directions in front of thedesirable.High tea would not be regularly served.39盟stars.When you look up at the night sky,one of every 15 points of light you can see with your own eyesThe recent switch to high tea in the U.S.comes primarily from the word"high"being used as awill be moving satellites.They will completely change the night sky.synonym for“elegant'”or“formal”.40_,however,afternoon tea is more commonly used to suggestAstronomers rely on totally dark skies to detect distant stars and galaxies which are so faint and tinyfancy tea in the U.K.that huge telescopes have to gather light for minutes or hours at a time using powerful,sensitive cameras toA.The definition has changed,howevercapture an image.Thousands of satellites in the sky above each dark-sky telescope location will soon get inB.Since families might need to continue to work afterwardthe way.C.A variety of desserts could make up part of the high tea menuLight pollution from satellites has a bad impact on telescope observation,which is vitally important toD.It might only occur on weekends,at parties,or on special occasionsthe discovery and careful orbital measurement of potentially dangerous asteroids ()Early discoveryE.They might have afternoon tea in a restaurantof an object that could crash into the Earth is crucial to preventing it from happening.The movie DontLookF.In this case,cooked meats,stews and the like might be part of the mealUp describes society's twisted,indifferent reaction to the discovery of a dangerous comet flying toward theG.Given its history as a laboring class mealEarth,but what happens when we can't look up and find out what's happening in the sky?第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)32.Why were the moving stars important for humans in history?第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)A.They brought more rain for farmers to grow crops.阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。B.They helped people better predict the weather and tell the directionsDogs are generally considered to be the most loyal family pet.They 41 companionship,protectionC.They told humans where they could hunt animals.and fun for their 42.But,even a beloved pup can sometimes be a(n)43.That's what Henry'sD.They created an opportunity for humans to look up.owner Kelly Andrew thought one night when Henry couldn't 44.33.What is the author's attitude to SpaceX's sending satellites into the sky?Kelly was getting really 45 Henry repeatedly pushed the door of the nursery open where Kelly'sA.Favorable.B.Neutral.C.Opposed.D.Unclearbaby girl was 46.The infant wasn't feeling well,so it was 47 annoying.Kelly noted that he英语押题卷(二)第5页(共8页)英语押题卷(二)第6页(共8页)英语

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    考点测试卷(五)动词与动词短语食语二第一部分双基训练mountain-climbing workouts,running and weightlifting.1.strengthened2.measuresAfter a short break at 9 am,Chen continued working3.is honored4.remainingout until3pm.可知,陈继芳每天早上8点开始运5.split6.succeed动,9点休息一下,之后会一直锻炼到下午三点,因7.call on8.made up此推知,她每天坚持锻炼约6个小时。故选D项。9.spare10.put up with14.A【解析】理解主旨要义。根据文章第一段The第二部分阅读star here is 70-year-old Chen Jifang,who used to be第一节a saleswoman in a local food company beforeAretirement,with 3 million likes on her Douyin【语篇导读】这是一篇记叙文。主要讲述的是70videos..可知,本文主要讲了70岁的陈继芳通过健岁的陈继芳,一位抖音明星,退休前曾是当地一家食品身在抖音上引起了人们关注。A项的“振奋人心的公司的销售人员,通过健身引起了人们关注。老奶奶”是这篇文章的最佳标题。故选A项。11.B【解析】作出判断推理。根据文章第二段“TheBmain group that I wanted to encourage was people【语篇导读】这是一篇说明文。经过模拟研究发aged 30 to 50,"says Chen,"They will...I would lie现,如果我们不采取措施保护珊瑚礁,到2100年,珊瑚at home for an entire day.”和最后一段When her礁将不复存在。health and fitness improved,Chen embarked on15,A【解析】作出判断推理。根据第一段中high-intensity training sessions and dealt with theHowever,newly presented research says climatemore challenging workouts like kettlebell swings,change and pollution could destroy nearly all coralbattle ropes and deadlifts..可知,她坚持每天锻炼,reef habitats on the planet by the end of the而且当健康状况和体能有所改善后,她还开始了高century.可知,作者在第一段中想强调的是珊瑚正强度的训练课程。这说明她是一个有追求,有雄在由于气候变化和污染而加速死亡。故选A项。心,坚忍不拔的人。故选B项。16.C【解析】作出判断推理。根据第四段最后一句12.B【解析】词义猜测。根据文章第四段butaHowever,these locations are not considered“ideal'”,because of how close they are to rivers.可fitness coach later advised her to rehabilitate her推知,河水不适合珊瑚生长。故选C项。knee before running.Because of this,Chen entered17.D【解析】理解主旨要义。本文主要讲述了气候a gym for the first time on Dec29,20l8.及最后变化和污染对珊瑚礁的不利影响。科学家们通过段When her health and fitness improved可知,陈继研究发现了威胁珊瑚礁的主要因素。故选D项。芳去健身房的原因是为了rehabilitate her knee,之第二节后在健身房锻炼了一段时间之后,她的健康和体能18~22 GCBAD体限】得到了改善,由此推知,rehabilitate与restore意义第三部分,语言运用接近,表示“恢复”。故选B项。【语篇导读】这是一篇记叙文。文章主要讲述作者13.D【解析】理解具体信息。根据倒数第二段的因为失去了妈妈,回家乡处理一些事情,返回的途中,Her daily training started at 8 am with 50 pushups,情绪崩溃,得到来自邻座的陌生人的关心,让作者感到6

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    Take at least 20 minutes to eat your meals.Studies have shown that the slower you eat,the morelikely you are to feel satisfied after a meal.19 So you can feel satisfied sooner and with less food.Taking the time to eat mindfully and to enjoy every bite is.a great way to prevent overeating and ensurethat you're listening to your body.Stop eating when you're satisfied;not full.When you eat luntil you're too full or overly full,you'remost likely consuming too many calories for your body's needs.20 It may be difficult toutell whenyou're only satislied.A Choose healihy snacks.B.This is especially true for breakfast.C.Tfy thesetricks to help yourself slow down.D.This is because you realize you are satisfied.E.In general,it's important to eat about every three to four hours.F.This is not a healthy habit to continue as it could cause weight gain.G.Taking at least 20 minutes to eat your meal can help slow you down.第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I went to the beach-nearby and:noticed kids.joyfully playing in the water,boating,and buddingsandcastles.Suddenly,I noticed a girl 21 by herself,maybe around 8 or 9.She built a littlesandcastle with a 22 around it-and was-now 23 to fill the canal with water.24there was no container around-to carry water,She wouild go to the waves,25 herhands and then walk back to her little castle.26 not much of the water was 27 it to the channel.But she 28 trying,I wished I could help her out,but I didn't have a(n)29 with me.Later;I 30 that I had a bottle of water in my bag that I had completely 31 about.I quicklydug in,took it out,and walked over to 32 it to her.She was 33 at first,but she smiled.She shook her head shyly,saying no.I told her that itwould make getting the water much 34.Finally she took it after I 35.Not wanting her to feelself-conscious,I walked off the 36 right away.Looking back to see her 37 over to the sea witha big smile,equipped with a bottle in hand.It was a tiny 38.But in my heart,I know that when she notiees that someone needs help in herlife,maybe,she would recall this 39 by a stranger,And maybe that would make her more likely to40 and help create a little gentler world around her.高三英语试卷共8页第6页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    22学年下学期了s!新教粉计划及用报指南间《普通高二新课程(GDY】张(2017)》的2021-2022学年品质和器茶,从而27期第中国百到以核心超并为读山西师范大学主管山西师大教育科技传煤集团主办英语周报社编辑出版社长徐文伟总编辑:刘永俊国内统一刊号:CN400的ttp://www.ew.com.cn总第3706期2022.1.14星期五网址CLISTENING PRACTICE高二新课听力训练(二)听下面一段独白,回答第6一8题第三节听取信息(共5小题,每小题1分,满分5分')》四开第一节听力理解(4段共10小题;每小题1.56.What did the speaker find most enjoyable inVenice?Lidsey明,彩色分,满分15分)元(含听下面一段对话,回答第1一2题。A.Visiting the museumsMy businessA small 11 built in 1368斤力及1.When did the man go to Iceland?B.Traveling by boats.A.In January.Themainusedto haveanopen15.00C.In September.B.In April.C.Walking over the bridges.waterway in it7.street2.What did the man probably forget to doWhat food did the speaker like to eat best inVenice?Local food12 and carrotsbefore the trip?A.Arrange a guided tour.A.Fish.B.Pizza.C.Pasta.A small company which buildsIndustryB.Check the weather forecast.8.What did the speaker's parents buy for her13C.Choose a good viewing spotcousins?·Part of the14of a large听下面一段对话,回答第3一5题A.PostcardsB.Italian sweetshouse3.What did the woman see the pandas doing?The museum in the oldC.Toy boats.TouristTown Hall

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    Bsuymoming wasgreat day inewcity I booked whichpdinlessthana minute,stopping at my feet.Txisaren't known for their exact arrival in this city.It's often a long wait and they alwaysendpparking away from you,which often leads toa lo of conversations on the phone.As I got in,I was warmly welcomed.The driver,Raju,started a conversation straight away aseseff His conversation was full of polite English words and I could see that his vocabularywasn'too bad for someone who hadn't gone beyond high school.Iwas enjoying it.The only offutting thing was the music.I asked him to tum it off and see ifhe liked the playlist on my phone.To my suprise Raju knew names of the musicians and the singers.He told me his formative years were the early nineties-same as mine.Wejoye sxson beforewe reached the destination.Raju thanked me for the musie Iplayed and refusedtotake ny moey.I knew there s o point in pressing hmso I tookousomchocolate and passed it to him.He was hesitant,but couldn't say no.Afer spendingn hoinhmarket Idecided o pushIbooked taxiand tomysuprise,itwas Raju again.He welomed me witha happy mileThe Earth is round.I made him promise toaccept the fare this time or I would cancel the booking.He agreed.I was glad there was no musicplaying in the taxi as I preferred to have a chat with him.I leamed Raju was a cancer survivor and the breadwinner of the family.I asked him if he neededhelp.He said no and told me that he would keep working hard as long as his body allowed.Before saying goodbye,I asked if I could do anything for him."Say something nice about taxidrivers,"he laughed and drove away.24.What problem does the taxi usually have in the city?A.It is hard to book.B.It is unsafe to take.C.It is very expensive.D.It is often behind time.25.How did the author like the music played by Raju?A.It was pleasing.B.It was exciting.C.It was not to his taste.D.It was not in fashion26.Why did the author agree to get into Raju's taxi in the end?A.Raju was ready to accept the fare.B.Raju promised not to play music.C.He desired a chat with Raju in the taxi.D.He couldn'call of the booking.27.What can we say about Raju according to the text?A.He is well-educated.B.He is well-off.C.He is a man of few wordsD.He is a respectable man.高三·二诊英语第4页共10页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    43.A在今后的几年里,作者将把这座城市称之为家。44.C作者对香港这座富有活力的城市印象很深。45.A作者认识到来香港的决定是对的。46.D作者已经对香港了解了更多,觉得在香港很自在。comfortable'“舒服的;自在的”。47.B根据上文的home可知,作者后来到香港定居了。48.D作者与家人在家附近沿着水边散步。49.C由句意可知,有太多事情可以去体验。50.A根据作者由游客变为定居者的身份可知,现在作者已经不再是游客了。5l.C根据下文的gave me plenty of that可知,作者对此很感激。文章末句也给了暗示。52.B根据下文的visited可知,作者获得了旅行的机会。53.D根据下文可知,作者认为香港给了她许多,她能目睹并更好地去理解这一城市。54.B根据下文的profound可知,此处指高深的智慧被理解。55.A只有你来到这里才能理解这种智慧。56.D根据a new adventure可知,作者正在准备新的探险。57.C根据上下文推测,作者一家将再次搬迁。58.C根据adventure判断,此处应选excitement'“兴奋”。59.B兴奋中夹杂着失落,作者无法描述自己的感想。60.B根据上下文可知,作者感激能有机会帮助儿子扩展视野和经历。语法填空61.why 62.as 63.teeth 64.am watching 65.mindlessly 66.whom 67.to get 68.choice 69.when70.tasty短文改错Last summer I take a part-time job in the International Camp for children.I have been told one more workertookwill be need this year and I think you are fit to it.How about join us?The camp is at the foot of a smallneededforjoininghill close to a river.It is so a beautiful place!We can hear birds singing happy all around.Everybody sleepssuchhappilyin tents,which is very excited.We usually work only five hours a day,so we will have plenty of spare time Aexcitingtovisit the area and have a fun.I am sure it will be an unforgettable experience.If you have interests in it,replyinterestto me soon.书面表达One possible version:Dear Liu Jie,How are you recently?I have studied in Yucai High School as a freshman for a month and I can not wait toshare my feelings with you.Our school is like a large garden.There are all kinds of beautiful flowers and trees.Our school is really anideal place to live and study in.Besides,there are so many friendly classmates and hard-working teachers,so I feelvery happy.However,I have difficulty with maths at present.I seldom ask my classmates and teacher mathquestions,because I'm afraid they will laugh at me.If it continues like this,I'll fail in my exams and fall behindothers.Can you give me some advice about it?I'm looking forward to hearing from you.Best wishes!Yours,Li Hua·2·【22新教材老高考.YK·英语·参考答案一BSD一必修第一册一QG

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    DOn November 18,2021,the world's first self-driving,electric container ship made its firsttrip to Oslo.Norway.The ship's owners aim to cut pollution by moving large amounts of productsby water on the southern coast of Norway instead of by truck.The ship called Yara Birkeland is owned by Yara,a company that makes fertilizer.Thecompany wanted to develop a zero-emissions ship that was completely autonomous though itmight cause financial troubles.Yara worked with a ship-building company called Vard and thetechnology company Kongsberg to develop the ship.Yara Birkeland is a container ship that cancarry 120 large containers like those pulled by trucks.But the ship is fully electric and is poweredby batteries.Now,with Yara Birkeland moving huge amounts of fertilizer by water,the company expectsto cut out 40,000 yearly trips by diesel ()-powered trucks.which will prevent about I millionkilograms of carbon emissions every year.In the future,Yara Birkeland is expected to operate completely automatically.Yara plans tospend the next two years training and testing the ship.But.as with many autonomous cars,theship will continue to have humans watching out from a base on land even once the ship is drivingfully by itself,says Svein Tore Holsether,Yara's president.Many predicaments are waiting for Yara Birkeland.It'll be moving in a narrow waterwaycalled a fjord.It'll have to learn to handle the changing movements of water.It'll need to passunder two bridges and avoid all the other traffic on the busy fjord.Finally,it'll have to stop safelyat the port in Brevik,one of the busiest ports in Norway.The company hopes that all of these willbe settled in the near future.32.What led to the creation of Yara Birkeland?A.Yara's serious pollution.B.Yara's teamwork with othersC.Yara's financial difficulties.D.Yara's advanced technology33.What is Yara's attitude to the full automation of Yara Birkeland?A.Skeptical.B.Unclear.C.Tolerant.D.Cautious34.Which can replace the underlined word"predicaments"in the last paragraph?A.Chances.B.Messages.C.Challenges.D.Methods.35.What can be a suitable title for the text?A.Electric Self-Driving Container Ship Sets OffB.Container Ship Prevents Water Being PollutedC.New Ship Settles the Transportation ProblemD.New Ship Is Beneficial to the Truck Drivers第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中,选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A life lesson is just what it sounds like-a lesson we learn in life.It's really based on the ideaof learning from our mistakes.These lessons could be described as defining moments that areremembered.36 Thus they are unique to each person.37 Since the lesson is tearned through the consequences of our actions or reactions,in this way we can gain insight into how we think.act and react in certain situations.Life lessons can occur in any area.Although we learn many things each day,we don't alwayslearn something that we feel will affect our behavior for the rest of our lives.38 It isusually something that we feel profoundly changed by.For example,if we respond in a certainway to something and then face unpleasant consequences from our actions,this can make us试卷第6页,共9页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    6.A reasonB.meaning17.A.laidB.sharedc.ioy作D.faultB.askC.releasedD.added19.A.sonB.actorC.considerD.debate0.A.bookB.storyC.teenagerD.beginnerC.TVD.character二Devotedtth deveof his villge,Keshntrid isbesodpmfiwiththe fficers KeshavIthat if he had been as educaedthose officer he would be able tolot more.It became clear to him that3 meant power.With this 4he started night classes for the adults in the village in his livinoo9.While5the adults,he realized that many of them didn'tsend their kids,especiallyrstoschKeshay urged his students from the7scho tosend their children during the dayto study.Hwonly three children 8 on day one.This did not 9 this farmer-turned-teacher,He 10 teaching these three students in the living roomof his three-room house.As the number of students were not 11,Keshav started visiting each villager12 and urging them to send their children to school.As there was no help from the authorities so far to build a 13,Keshav decided to hold classes for thevillage children at the church close to his residence 14 the school was built.Soon,the response ofresidents from his village and the nearby ones was so 15 that Keshav started working on his dream of16 a school.He built the school on his 4-acre ancestral land,and as the 17 of students slowlyincreased,the news 18 the education minister of the area.The minister then 19 Keshav's school andhelped him to get it registered.Now,the school has also received a“junior high school'”20 and is called“Keshav Inter College'”.There are 1,320 students enrolled,including 670 girls.B.A.observedB.realizedC.imaginedD.agreed2.A.earnB.needC.learnD.accomplishC3.A.moneyB.informationC.educationD.unityA4.A.thoughtB.wordC.approachD.knowledge15.A.interviewingB.teachingC.askingD.servingB.everC.justD.oftenC6.A.evenD.night7.A.publieB.newC.deyD.gave in8.A.got awayB.passed byC.turned upC.scareD.discourage19.A.impressB.annoyD.hatedA10.A.stoppedB.enjoyedC.continuedB.increasingC.studyingD.fleeing1.A.comingD.usuallyA2.A.personallyB.secretlyC.anxiouslyC.communityD.road号13.A.schoolB.homeC.afterD.onceC14.A.whileB.beforeC.strongD.disappointingB15.A.passiveB.slowC.enteringD.building16.A.runningB.owningC.numberD.interest17.A.qualityB.needC.disturbedD.reached18.A.shockedB.confused届高考复全程精练·专题卷英语专题四(A卷)第26页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    张掖市2021-2022学年高三年级第一次全市联考英语参考答案阅读理解A[解题导语]木文主要介绍了几木牛度必看的书。1解析选A细节理解题根据Don Ever Look BehindDoor32部分中的Enter for the hao winapaperbackof DonEver Look Bchind Door32可知,你只需测览网页就有机会免费获得一本Don Ever LookDoor32,故选A。2解析选B细节理解题,根据DurTenage Yearsrowing p inmne806部分中的hisisstory bou w甲mall town in Okhom,in the1980s”可知这木书主要讲述的是关于成长的内容,枚B项正确3.解析选B细节理解题。根据Dacmon Voices:On Storiesand Storyelling部分巾的historyfsovstories..andxportheroleof stories ineducation可知,这木书讲到了枚事在教育中的作用,枚选B。阅读理解B这是一篇记叙文。文章讲述了Wolfgram非常喜欢跑步,并且将它当作事业。由于病毒传播不能参加越野赛,所以她选择了马拉松,并且打破了世界纪录。4.D细节理解题。根据文章第三段So she jumped at the opportunity to train for another Racethe Parkway Marathornn Califomia(.于是,她抓往机会为另场比赛训练加利福尼业Parkway马拉松赛)可知,Wolfgram在为加州的Parkway马拉松赛做准备。枚选D项。5.C词义猜测题。根据文章第三段教练所说的I knew she was going to break it,,but she really showed out!(我就知道她将会打破纪录,但是她真的做到了)可知,教练的语气是激动的,并且对于Wolfgram打破纪录的行为感到十分震惊。放选C项。6.B细节理解题。根据文章第四段巾的“she ran her first marathon justbecause she wanted to see if she had the abilitytoot(她跑了第一次马拉松。仅仅因为她想看看自己是不有能力做这个)'可知,她跑第一次的马拉松就是想证明自己能做到。故选B项。7.A推理判断题。根据文章首句Do you like running enough to make it a habit??"以及全文围绕Wolfgram的马拉松职业生涯展开可知,本文的主题和体育运动相关,放这篇文章可能来自报纸的体育部分。故选A项。阅读理解C这是一篇科普类文章。科学家通过研究鸟的起飞动作,希望“机器人像鸟一样跳跃和起飞”8.B推理判断题。根据第一段最后一句“He is trying to design robots that can jump and take off like birds.(他正在尝试设计能像鸟一样跳跃和起飞的机器人。”可知,鸟的起飞动作之所以会引起木帕尔斯特的注意是因为他想设计能像鸟一样跳跃和起飞的机器人。放选B。9.D词义猜测题。根据第二段中Most raditonobool around n whees(大多数传统的机器人都是靠轮了滚动的)和There is anced for more intelligent robots that‘can jumpover the thing that is in their way..(我们需要更智能的机器人,能够跳过挡在他们面前的东西,)巾此可知,划线部分指的是“限制了”灵活性。枚选D。I0.C细节理解题。根据第三段最后一句They discovered that birds med their bodies slightly backward hir©ady to jump.(他们发现,鸟类在准备跳跃时,身体会稍稍向后倾斜。)可知,当鸟类开始起飞时他们的身体会稍微向后倾斜。枚选C。Il.A推理判断题。根据第四段最后.一句Parslew thinksnneernuse histiondesignohcant ony jump wlbaso sn themselvesn their moreefcny.(帕尔斯特认为工程师可以利用这些英语答案,第1页·共4页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    ●邮发代号:21-852todo?高一北师大kers0WEEKLY英语周钣第29期andoma2022-2023学年总第3753期2022.12.30星期五homev山西师范大学主管山西师大教育科技传媒集团主办英语周报社编辑出版社长:徐文伟总编辑:刘永俊国内统一刊号:CN14-0705F)网址:h1p:∥wwW.e.com.cmneTEENS'FOCUSe★★★☆☆ate主题语境:人与自我一做人与做事语萧导读MakWords:about 260;Time:4 minutesBuyWhatMeet 4 brotherswho createdlife-sized:选不出心仪的涂色书?那就自己设计coloring pages本!Ever wanted to color on a canvas (that's as tall as you are?Bored with thelimitations of regular coloring books,the Moustapha brothers,from Canada,created their服高中报纸own business called Color Me Inc.in 2020.They designed life-sized coloring sheets thatthe lines and then some.With canvases as large as 100 by 150Two years later,the brothers,whoond turn a

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    34.Which word best describes Professor Yang's attitude to the device?A.Skeptical.B.Optimistic.C.Objective.D.Conservative.35.Which is the most suitable title for the text?A.A Device Developed to Use Energy from WindB.A Challenge to Be Addressed by NTU,SingaporeC.Alternative Sources for Energy Found by ScientistsD.A Device Invented to Easily Power Mobile Phones第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)o根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ways to Stay Out of TroubleSometimes it may seem like you're always getting into trouble with your teachers or yourparents and that no matter what you do,you just can't seem to get things right.36.There area certain things you can do to improve your reputation.37.You don't have to get straight As to stay out of trouble-but it certainly won'thurt you.Being an active student means showing up on time,not skipping classes and doing thework in advance so you can participate.If you focus on being a good student,you can stop thinkingabout ways to annoy your teachers or your parents.OGo volunteering.38.You may not make trouble in school after you spend some timewith people in need.If you're too young to do it on your own,go with a parent to a volunteeringevent,whether you're helping people learn to read or cleaning up a local park.OBe polite to everyone.Being kind and polite can go a long way in helping you stay out oftrouble,Say“please”and“thank you'”and be polite to everyone,Developing a habit of goodmanners and good social skills is a great way to keep you out of trouble.39.OAvoid the wrong people.The people who may be getting you in trouble may be your verybest friends.If that's the case,it's time to find some new friends.40,but if you really want tostay out of trouble,it's time to slowly back away from the people who are causing you to harmyour own reputation as kindly and as politely as possible.A.Be an active studentB.Set goals for improving your gradesC.That may not be what you want to hearD.It can help you focus on what's importantE.This means being nice to your family members,tooF.The best thing to do is to stop trouble before it startsG.You should spend as much time as you can with your family第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A,B、C和D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。The circle of life was on vivid display this week in a way that even the youngest children couldunderstand.Seventeen young turtles (that had been raised from eggs 41 from thebroken bodies of mothers killed on roads were 42 back into the wild by a class ofkindergartners in Stone Harbor on Wednesday.The 43 has saved thousands of turtles and returned them to the 44over the past 25years.The turtles were either raised from the egs of their dead mothers or were themselvesrescued from roads or other 45 places.The te reduringfti ay of turle ctivity Thisisand turleomupou of the wetlandsontrdythus47 thm英语(四)试卷·第6页(共8页)

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    oto the city to live with)39.A.whenB.becauseC.althodo you like China?you.How do they like life in thecity?()40.A.veryB.tooC.suche have you been?M:My grandmother likes it,but mygrandfather can't sleep well because三、完形填空(本大题共10小题,每小题ck!Did you have a good vacation?of the noise.共10分)W:Perhaps he'll get used to it soon.听第五段对话,回答第10小题。请通读下面短文,掌握其大意,从叁W:Hi,Jack!What do you plan to do所给的四个选项中选出一个最佳答案。for the homeless children?Giveto China.them food or books?During your life,you are sure to havM:Oh,I want to provide some clothesthousands of people.Can you 41 everyg did you stay there?for them.What about you,Sally?W:I want to send them some books.name?Maybe not.听第六段对话,回答第11-12小I used to be in a nursing(护理)school..a long vacation题my third month in the nursing school,weeled to many interesting places.M:The Tree Planting Day is coming.Let's make some notices for it.W:OK.We can hand them out afterimportant 42.I studied very hard forschool.ern and beautiful country,and thethe time,because I 43 what it meantM:But there aren't enough studentsare friendly.But it's very crowdeddoing it.And I did well in all the subjects.I finished aies,because China has the largestW:We can each call up 10 studentsand ask them to help us.questions easily until I read the last one,"Whatin the world.M:That's a good idea.Let's do it44 of the woman who cleans our classrodnow.听第七段对话,回答第13-15小Just then,I was 45 at the question!I题。4 billion,nearly one fifth of thethe woman almost every day,but I couldM:The Chinese Dream makes us soexcited.remember what she looked like.She was shW:Yes,it does.If it comes true,ourabout 60 years old and had black hair,but hIt's many timescountry will be stronger and ourpeople will be richer.could I know her name?I sat there 46an that of our country.I'd like toM:Everyone should work harder toina one day.several minutes,thinking hard.47,I hadmake it come true.Then do youalso have a dream?you'll have a good time there.hand in my paper without finishing the last questiW:Yes,of course.My dream is to本大题共10小题,每小题1分,teach Chinese in other countries.My classmates didn't do it like me,either.M:Great.Then what will you do toAfter class,one of my classmates askedmake it come true?面短文,掌握其大意,根据语法W:I'll study hard and learn bothteacher if the last question would affect our gradChinese and English very well.的要求,从每小题所给的三个选“Of course,.”the teacher said..“In our life,wewM:Wonderful!最佳答案W:How about you?meet a lot of 48.Many of them are importaM:I want to be a doctor in a poorsister Linda lived in a small housearea.It's difficult for sick peopleand 49 to us,although they might play differeeet.Sundays were especially quietto see the doctor there.C.听短文roles in our society.Anyway,they are worth oneighborhood.They finished their请根据所听内容,从每小题所attention and care,even if all that we do is just给的三个选项中选出一个最佳答Fridays,played with their friends案。短文听两遍。smile at them or say hello to them."and did some housework on Sunday(M)Hi,Flora!This is Charles.LastDon't ignore(忽视)anyone who should bweekend,you asked me to help youa result,they often found themselvesfind an apartment.This morning.kindly treated.Sometimes just because of thos32 by the time Sunday afternoonsheard about an apartnent that you mightpeople,our world 50for the betterbe interested in.liked their free time certainly andI got the information from my class-()41.A.writeB.remember33 all afternoon,but they oftenmate Tom.His sister Sophie studiesin college in our eity now.She sharedC.finishD.circlehat else they could do.an apartment witha friend.But her()42.A.meeting B.lesson C.futurefriend just moved o.So now SophieD.testBill read a book 34 a sport calledneeds to find someone else to share()43.A.understoodB.forgot求运动)and it got him to think aboutthe apartment with her.C.believedThe apartiment is on the fifth floorD.missedes:football,baseball,basketball,tennis,na high building nee Park Road.()44.A.sizeB.ageC.nameD.lookand now cricket."ThereThe apartment has iwo bedrooms,a35 so manyliving room,a kitche,and a bathroom.()45.A.surprisedB.excitedfun,”Bill thought..The cost is6 pouds a month.YouC.relaxedonlyed t py haff The buildingD.pleased()46.A.rapidly1下转A3版sjust five minuteswalk from the busstop,so it's very covenient.B.quietlyC.happily(下转AL、A4版中缝)D.correctly

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    -

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第三部分语言运用(共两节,满分30分)34.Why do actors and news presenters blink infrequently?A.They don't need to blink.第-节(共15小题;每小题1分,满分15分)B.They need to set an example.C.They are trained to do so.阅读下面短文,从每题所给的A,B.CD四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。D.They don't care for their eyes.35.What can we infer about blinking?One day two police officers,Tim and Johnny,were on their daily rounds.They foudA.It is beneficial to our eye health except actors'and news presenters'.a homeless mom Shannon with her three children 41 out behind a Walmart.B.Actors and news presenters should do so as often as possible.Instinctively(本能地),they knew they had to help.C.It is impossible to form a habit of it in spite of great efforts.Shannon's family had fallen on 42 times,which had forced them to sleep ouD.Doing so frequently will do no harm to your reading experience.the street and 43 food banks for meals.While Shannon was preparing lunch for her第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)three young children,two officers 44 them while on their rounds in the area.Her阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。heart 45 as she feared she would be in trouble for loitering(and her 46For making contact and communicating with a person,effective eye contact is essentialpossibly taken away to the charity house.to our everyday interaction with people,and also to those who want to be effectiveWhat happened next was not at all what Shannon was 47.Tim and Johnnycommunicators in public places.36immediately got the family some food so that they could eat 48 and some toys to helpConstant eye contact is often considered to be rude,causing the person who's thetake their 49 off their troubles."We could not just 50 the mother well and thenobject of a person's stare to feel overly studied and uncomfortable.37simply walk away.We knew that the family 51 needed our help,"said Tim.TheyEven between humans and non-humans,lasting eye contact is sometimes unadvisable.then went hard at work to find the family a 52 room and board until social services38 That's because young children's overly-lasting eye contact with pets causes them tocould assist them with permanent housing.feel threatened and defensive.Johnny said that he was aware that some people in the community were 53 whenOverly-lasting eye contact is also a sign of a person's over-awareness of the messagesthey saw their police car with the flashing red and blue 54 coming towards them.Hethey are giving.In the case of a person who tries to lie to someone,they may distortwants them to know that law enforcement serves a double 55to enforce law but also)their eye contact so that they're not avoiding it.This is a widely recognized indicator ofto help and connect with community members.lying.41.A.campingB.sleepingC.diningD.playingBut on the contrary,evasive()eye contact is a sign of discomfort.39 It42.A.peacefulB.hardC.goldenD.modernmay be because we feel ashamed to be looking at them if we're being dishonest of trying to43.A.rely onB.set upC.live inD.work fortake them in.Evasive eye contact may also a sign of dishonesty.44.A.caughtB.spottedC.warnedD.punishedHowever,Scotland's University of Stirling made an unexpected discovery in a45.A.beatB.relievedC.sankD.brokequestion-and-answer study among children.40 Eye contact,as a socializing device,46.A.tentB.lunchC.belongingsD.kidscan take a surprising amount of effort to maintain,when this energy could be spent on deepthinking.47.A.stressingB.expectingC.hidingD.recordingA.Why do we avoid looking at a person?48.A.quicklyB.properlyC.quietlyD.crazilyB.But what else do you know about eye contact?49.A.mindsB.heartsC.thoughtsD.brainsC.Eye contact sends the message that you are confident.50.A.helpB.fixC.praiseD.wishD.Sringookingsoily at the other person without a break.51.A.desperatelyB.consideratelyC.eventuallyD.tirelesslyE.isedhat younghreeeasytofall victim toatacks by pet dogs.52.A.neatB.cheapC.temporaryD.comfortableerexpeeted to be regulr but not overy astig.53.A.embarrassedB.satisfiedC.frightenedD.disappointedThsemantaining yere le likely to come up with the corret answer to54.A.backgroundsB.starsC.headsD.lightsa question.55.A.purposeB.standardC.roomD.bed英语试题(三)第7页共10页英语试题(三)第8页共10

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    A第21.What should tourists do to visit The 02?A.Take a guided tour.Book tickets in advance.27.What did Farnsworth think of his invention?C.Leave the roof at sunset.分D.Apply for its membership.二部分A.It helped people live a comfortable life.It promoted intercultural understanding.22.What is special about the National Trust?C.It enabled people to understand wars deeply.A.It is a profitable organization.D.It encouraged us to be curious about the读B.It holds different events at a fixed place读outside world.C.It is famous for its garden and forest sceneryIt aims to protect natural and culturalheritage.c第第23.What do the last two activities have in common?28.What can we learn about the participants in theThey both offer amazing music.first experiment?部分B.They both invite famous artists.C.They both serve free snack foods.雾A.Most of them divided the money equally.B.They kept all the money for themselves.D.They both give visitors a discount.C.They chose their partner freely.Most of them lied.29.What does the underlined word“deceptive”读读in paragraph 3 probably mean?A.Enthusiastic.Dishonest.gC.Impressive.D.Anxious.B第24.What can we learn about Philo Taylor第30.Why do people lie more on laptops than onphones according to the text?Farnsworth?A.He made his first invention at six.A.Phones'technical capabilities are limited分分compared with laptops.He was a talented young inventor.C.He was the first to think of inventingB.Laptops can't provide social connectionslike phones.television.Laptops usually lead people to thoughts of读D.The first television invented by him读work.appeared in 1930.D.Phones are easier to carry than laptops康第25.What was the biggest challenge Farnsworth faced第when developing the system of television?31.What is the author's purpose in writing the text?努A.How to recognize the picture.雾To introduce a new finding about technologyand our behavior.B.How to make the picture clearer.How to transmit image data using electronicB.To imply telling lies has a strong influence onour job.technology.读D.How to improve the abilities of the阅C.To show people prefer using phones tomechanical image-transmitting system.laptopsD.To explain phones are better than laptopsg感第26.Which of the following can best describe第DFarnsworth's process of inventing the system32.Why were proboscis monkeys chosen as the studyof television?subjects?分A.Practice makes perfect.分They are very attractive to tourists.B.Failure is the mother of success.B.They generally do no harm to humans.Nature is an endless source of inspirationC.They have a special way to deal with stress.读D.Genius is 1%inspiration and 99%perspiration.读D.They like to frighten tourists away withtheir noses.3

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    42.was sent。考查一般过去时的被动语态。根据设空处后的in1974可知,此处是对过去事实的描述,应用一般过去时,又因主语One such message与send之间为被动关系,故填was sent。.43.unfriendly.。考查形容词。设空处作定语,修饰名词aliens;且根据语境可以推断出设空处应表示“不友好的",故填unfriendly。44.are。考查主谓一致。设空处在that引导的限制性定语从句中作系动词,that指代aliens,故应填are。45.equally。.考查副词。设空处作状语修饰mind-blowing,应用副词,表示“同样地”,故填equally。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    hD)新冠疫情(C0VD-l9 epidemic)是一场设有人能置之度外的战斗,而胜利的关键是风雨(四)中一个个敢于担当、坚定有力的“铁肩膀”。担当意味着主动付出和奉献、不畏难不推诿,?【于环境的污染,我国的许多大城市均出现不同程度的“雾罐”天气,亚重影响市民的情多不英语(七)需要非凡的勇气和意志。大家诚少空气污染作为祖国的希望,我们需要从现在起就培养这种担当精神。请你以Taking the请你根据以下婴点,以PoeC山eAr为题,写一篇responsibility of being a teenager为题写一篇英语作文Protect the AirThe ir ha become rely polluted round内容要点:1.谈谈自己对“青少年的责任”的理解:There is heavy mog(写痛)2.结合自己的生活列举具体的事例。The heavy smog is bad for.要求:1.短文应包括所有的写作要点,条理清楚,行文连贯:We can begin with amall things...2.短文中不能出现真实的人名和地名;要求山烟文应包括导图中的全部信息可以适当发挥,要求条理清楚,行文连贯,段落分明。一Although its been more than three yoar sinc the pandemic bokefce3.词数80一120,短文开头已给出,不计人总词数。2文中不得出现真实姓名、校名:3.词数不少于80,文章的开头结尾已经给出,不计人总词数difficulties.Air is as important as food.To have a healthy life environment,21世纪是迅猛发展的时代,作为一个新时代少年,我们应该于出一番事业,成为时代先(五)锋。要想成就一番事业,实现梦想,必须要有丰富的知识、过硬的本领。很多同学从小就开始Let's take actions now!学画画、唱歌、跳舞、某项体育活动…通过勤学苦练,或许已经掌握了一项相当了得的本氨在清多本贺中你认为作为2世纪的骨沙年草种木限是至关重医的?为什么?消以素有革命摇篮”之誉的并冈山(Mount J2e),是一块红色的士(八)Core skills in the21 st century为主题写-篇英语短文。地:是个绿色的宝库。有辉煌的历史,绮丽的自然风光,革命人文景观内容要点:L.写出至少2个核心技能(Core skills)交相辉吹,辉然一体,是个集风光旅游、传统教育于一身的理想旅游避暑胜地。假如你的美国朋友Jo计划暑假来中国旅游。请你根据以下2.阐述选择每个核心技能的原因。要求:1.短文应包括所有的写作要点,条理清楚,行文连贯:要点,用英语在微信中给他留言,介绍并推荐江西省并冈山旅游胜地。内容要点:L,Location(位置)::n theofPnc2.短文中不能出现真实的人名和地名;2.Population:around 155,976During ourjouey thoug ifeeveroneukind of l,including baic life3.词数80一120,短文开头已给出,不计人总词数。3.Area(面积):about1297.5 square kilometers4.Environment:air;mountains...skills,professional skills and many other skills.5.Places of interest:Longtan,Huangyangjie...要求:1短文应包括内容要点中的全部信息,可以适当发挥,要求条理清楚,行文连贯段落分明;2.文中不得出现真实姓名、校名;在竞技体有领域中,成功与失败是运动员的家常便饭。2022北京冬奥会结束后,摘得奖(六)3.词数不少于80,文章开头和结尾已给出,不计入总词数。牌的运动员一夜之间名声大噪,如:谷爱凌、苏翊鸣、徐梦桃;更多的是那些经年累月辛苦训Hi,John,I am glad to hear that you're planning to travel around China during the summer练,却无缘比赛或者领奖台的运动员,但是他们依然在为理想而战。人一定要有理想,万一实vacation.I'd like to invite you to my hometown Jiangxi for a visit现了呢?你的理想是什么?在逐梦道路上有过什么特殊经历?你怎样看待其中的成与败?请纬合自己的学与生活经历,以On the way to my dream为题写一篇英语短文。要求:1,短文应包括所有的写作要点,条理清楚,行文连贯;2.短文中不能出现真实的人名和地名;3.总词数80-120。I am looking forward to meeting you!学科核心素养·英语第88页学科核心素养·英语第87页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    27.Hey,Jack.What were you doing at this time yesterday?I called you but thereCnnlaren who are inwas no answer.When young cto music in my room.The music was a bit loud so I didn't hear theto work as aring.will lose interestA.listenedP)28.B.listentime,childrenC.will listenD.was listening48Before you ask someone for help,think abouthe is the right person forIn fact,parentyour problem.and the spoon is jusA.thatB.whethersmall and simple taC.howD.who)29.-Does Joey usually ride to the radio station to work?(/)41.A.selYes.But he takes a taxiB)42.A.HoweA.from now onB.all the time(C)43.A.afraidC.at the same time D.once in a while(D-I didn't take part in the chess competition because of something unexpected.)44.A.smoot()45.A.lineTell me what happened.(CA.Of course)46.A.s0B.You are right(BC.It's a pity)47.A.helpingD.I have no ideaM.完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分))48.A.find阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出)49.A.proper个最佳选项。)50.A.throwAOne day,Mum and I went to the train station to pick up Dad.There I 31 a dog,sit-ting quietly all by itself.Just then,Dad appeared with an old man.The dog ran over to theI.补全对话(共5小man at once.Dad 32 us to the man,"Dr.Ueno works with me at the university."根据对话内容,“What is your dog's name?”I asked nervously..A:You look worrie"Don't be afraid,said Dr.Ueno in a 33 voice."This is Hachiko.He looks 34B:I have some probbut is still a young dog.He walks me to the station every morning and 35A:516me to comehome every afternoon.B:Of course not.From that day on,when I went to the 36 in the afternoon,IA:52People hathere,following Dr.Ueno.One day in May,Dad told me 37Hachiko was alwaysB:I seeI have anoat the university.Dr.Ueno died that morningA:You should findThe next day,Hachiko walked to the station just like he had done with Dr.Ueno andB:I guess the main38A:Sure.Why not dhome when the last train left the station.As years passed and Hachiko gotbecame so weak.But he 4039,heB:I'll try.55(went to the station,every afternoon.)31.A.killedA:You're welcore.B.noticedC.followedD.brought()32.A.introducedB.caughtC.connectedD.wavedA.Thanks for your)33.A.quickB.suddenD.kindB.Please don't care()34.A.tiredC.secretB.thin0)35.A.worries aboutC.bigD.blackC.I often feel tiredB.looks afterD.waits forD.Is there any way)36.A.stationC.jumps overBB.schoolD.playgroundE.I like to answer)37.A.angrilyC.hospitalB.sadlyF.What about havir(R)38.A.leftC.activelyD.simplyB.builtG.Do you mind tell(0)39.A.higherC.passedD.returnedB.strongerⅧ.D.faster阅读理解(共20))40.A.justC.olderB.still阅读下列短文,C.alreadyD.neverBMany children betweenthe ages of 2 and 18 want to help out round the house.TheyDowntown Crowwant to wash dishes or help their parentsso many different cho41things into or out of the house..42,parbus service there.【英语第3页(共8页)】·23-CZ127c·

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    高一NGUSH关语围叛015新课程EEKLY第24期2022-2023学年总第3748期2022.12.9星期五山西师范大学主管山西师大教育科技传媒集团主办英语周报社编辑出版社长:徐文伟总编辑:刘永俊国内统一刊号:CN14-0705/F)网址:http:/小www.ew.com.cn★☆☆☆☆Very easy☆☆☆Eas★★★☆女Normalk女女★女Hard女★女★Very hard高一上学期总复《四)●aSSName Marks第一部分阅读(共两节,满分50分15小题;每小题2.5分,满分37.5分)列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。London's best local theatresRose TheatreIt's worth making the journey to the Rose.It opened in 2008resh Theatre in Shepherd's Bush began life in 1972 above a publayout (was based on that of the original Elizabethan Roseon London's Bankside.It hosts works from theatre companies asy80 people,but in 2010 it moved to an old public librarythe theatreproducing itsown,and can attract the best.The world's firs

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    全国©0所名校高三月考卷教学札记▣全国@闷所名校高三月考卷·英语听力二维码月考卷一必修第一册Welcome unit~Unit 5(120分钟150分)酮微信扫码考情分析▣▣高考对接点考查基本句型、限制性定语从句学疑难点限制性定语从句(关系代词、关系副词、介词十which/whom)》典型情境题阅读B(话题:脸盲症);阅读D(话题:学策略一间隔和检索练)观看微课视频课外题解析下载复课件题序134689101131415答案BCABcCBBAB题序的171819203722232526230答案BCADB0ABDDB题序31323334353637383940414243446答案ADDA日CAA题序46474849505152535455答案BDABDCADBA第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where are the speakers?A.In a restaurant.B.At a ticket office.C.In a reading room.2.What does the woman suggest the man do?A.Call the police.B.Have a good sleep.C.Ask his neighbors for help.3.What kind of holiday does the man prefer?A.A riding holiday.B.A camping holiday.C.A climbing holiday.4.What is the woman's problem?A.Her computer has broken down.B.Something is wrong with the web page.C.Her computer fails to connect the Internet.5.What did the woman do last night?A.She saw a movie.B.She ate at the Italian restaurantC.She worked at home.【24.G3YK(新高考)英语-R-必考-N】

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    The major barrier to doing more is cost.Japan finds itself trying to balance the cost against the risk of astrong earthquake.阅读理解答案:【答案】21.D22.C23.A【解析】【分析】本文是一篇应用文一一旅游广告。介绍了四个探险旅游景点的相关内容,吸引人们报名参加探险旅游。【21题详解】细节理解题。根据第二段中“This once-in-a--lifetime journey visits Aldabra Atoll,.This is the trip for wildlifeenthusiasts.The clear waters of the Seychelles are home to 850 species of brilliantly colored fish that you'll visiton snorkel and dive excursions(旅行)"可知,这趟一生一次的旅程将访问Aldabra Atoll。…这是对野生动物爱好者的一次旅行。Seychelles清澈的水域上有850种色彩鲜艳的鱼类,你会通过浮潜和潜水旅行来观赏这些鱼类。因此热情的动物爱好者最有可能把这里当作完美的目的地。故选D项。【22题详解】推理判断题。根据第三段中“A nine-day adventure centered around Natural Habitat's unique luxury base campnear the edge of the Greenland ice sheet."可知,为期九天的探险活动围绕着格陵兰冰原边缘的NaturalHabiat独特的豪华大本营展开。再根据本段中You''ll spend your days exploring the surrounding waters,meeting the local Inuit villagers,kayaking独木舟),and so on."可知,你可以探索附近的水域,遇到当地的因纽特居民,独木舟等。因此可以推断出游客可以进行水上项目。故选C项。【23题详解】细节理解题。根据第一段中“These journeys in the remote areas are unlike any trip you've ever taken before,.”可这几个旅游项目的共同之处是都位于偏远地区。故选A项。【答案】24.D25.C26.B27.D【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议的文章。主要记叙了同事的big smiles和善意让作者在异国他乡感受到关爱,最后也通过自己的经历说明无缘无故的微笑也可以是真诚的。【24题详解】细节理解题。根据第一段第五句'I work in a department store,,where my coworkers show big smiles to me andpronounce my Russian name so sweetly.Every time I hear it,I feel as though my mom is embracing (me.(我在一家百货商店工作,我的同事对我露出灿烂的微笑,把我的俄罗斯名字念得很甜。每次我听到它的时候我觉得我妈妈拥抱我)"可知作者的同事对作者很好,作者也感受到这种热情,故选D。【25题详解】

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第2期Al版Keys:(One possible version)封面故事1.264,000.2.Because she is lovely.八年级(上)Unit 1能力训练听力原文及参考答案听力原文I.听句子,根据所听内容选择意思最接近的一项。句子读一遍。1.Jenny is funnier than other girls in her class.2.May is slim and she has short hair.3.David thinks swimming is the most interesting sport ever4.Tom's grandpa wears glasses and he likes reading magazines.5.Susan would like to be a teacher in the future.Ⅱ.听对话,根据所听内容选择合适的图片。对话读一遍。6.W:How much are these sunglasses?M:Six yuan a pair or ten yuan for two pairs.7.M:My Maths is better than English.What about you,May?W:I'm different from you,Bill.My Maths is as good as English.8.M:I think skiing is more exciting than camping.W:Maybe.But I think skiing is more dangerous than swimming.9.M:Would you like to go fishing with me this afternoon,Jenny?W:I'd like to,but I can't because my favorite TV show will be on TV then10.M:Sue,do you know about Wu Mei?W:Yes,she spends most of her free time helping the poor children in the neighborhood.Ⅱ.听对话和问题,根据所听内容选择最佳答案。对话和问题读两遍。M:Are your best friend Nancy and you in the same class,Maria?W:No,she is in Class Two and I'm in Class Four.M:What is she like?W:She is very sweet.She has a good voice and wants to be a singer when she grows up.M:Sounds great!What would you like to be?W:A doctor.I want to help as many sick people as I can.How about you,Tony?M:I'd like to be a teacher because I love children.W:What a great job!Most teachers are kind and friendlyM:Yes.And my cousin Henry wants to be a basketball player.W:Henry?Is he in Class 5,too?M:Yes,we're in the same class,but he is funny and loves playing sports very much.Questions:11.Which class is Nancy in?12.What is Nancy like?13.What does Tony want to be in the future?14.What does Maria think of most teachers?15.Who wants to be a basketball player?V.听独白和问题,根据所听内容选择最佳答案。独白和问题读两遍。(M)There was a concert in the Sunny Theatre.The tickets were expensive,but Jack bought oneanyway.He got there early,listened to the singers carefully and learned a lot.He likes music verymuch and he works hard on it.Every day,he gets up early and sings by the lake near his house.

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    第7期Bl版Keys:(One possible version)课本链接1.Because they don't have to bring their own.2.Because they want to reduce waste and protect the environment.3.They are made of plastic.4.It takes plastic about 100 to 400 years to break down.5.We can use cloth shopping bags instead of plastic ones,wash and reuse plastic bags,avoidusing paper cups,and use our own chopsticks instead of disposable ones in restaurants.主题漫步1.the climate changes2.about 1,000 kilometers3.summer4.reduce its own greenhouse gases5.New Zealand;Australian第7期B2版Keys:(One possible version)Part 1短语收藏夹1.hurry up2.give up3.protect the environment4.废纸5.塑料瓶练一练1.Hurry up2.give up3.protect the environment句式梳理1.to save2.to study3.to becomePart 2短语收藏夹1.shut off2.a short distance3.节约能源4.变成5.把..倒入.6.毕竟练一练1.to shut off2.a short distance3.pour;into4.After all句式梳理1.ought to2.oughtn't to3.had better notPart 3短语收藏夹1.produce...from.2.all over the world3.in the near future4.用完;耗尽5.核能

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    他们的研究改变了我们对老年人的传统看法,我们要用一种积极乐观的态度看待老年人。【补充说明】summer slide:暑假滑坡,指暑假过后出现的成绩滑坡。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    枣庄三中高三年级10月月考英语试题本试卷分1卷和第川两部分,共8页,满分为150分,考试时间120分钟。注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、座号、考号填写在答题卡和试卷指定位置上。2.第〡卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3.第川卷必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置:如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,不得使用涂改液,胶带纸、修正带和其他笔。第I卷(共95分)第一部分听力(共两节,满分30分)该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How does the woman feel about Bret?A.Grateful.B.Disappointed.C.Sympathetic2.What does the man mean?A.Miya may be absorbed in paintingB.The woman should go upstairs.C.Miya has gone out for dinner3.What kind of dog does the woman probably want?A.A large and black one.●B.A small and white one.C.A small and black one.4.What is the woman looking for?A.A note.B.Her phone.C.A trash can5.What are the speakers mainly talking about?A.The woman's job.B.The woman's makeup.C.The woman's dress.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.How many children does the woman have?A.One.B.Two.C.Three第1页共13页

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    -

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    Text 9第W:Can you do me a favor,Nick?I'm doing a surveyon our college life for a course.I have to write a部paper after that.(14)(17)第二部21.What makes Iceland Map different from theM:Sure.How can I help you?traditional ones?W:I just want to ask you a few questionsA.Classical travel route design.M:No problem.What do you want to know?听B.The locals'practical travel advice.W:First of all,do you do a part-time job to make读C.Timely updated popular attractions.some money?Reliable guidance on remote roads.③®M:Yes.I teach a middle school student physics and can get第six hundred dollars each month.I also work at KFC and22.Which map best suits people enjoying watercan get two hundred dollars each month.(15)第scenery?W:Wow,you are great.Now the second question.What doA.Iceland Map.B.Alaska Map.雾you usually do in your spare time?M:Well,I often listen to music and play tennis,but what I部分Croatia Map.D.Kenya Map.23.What is best about Kenya Map?like most is reading quietly in the library.(16)A.Vivid landscape description.W:I see.Thanks for your help听M:You're welcome.Oh,I have to go to the lab to continueConvenient traveling aidsC.Clear route indications.my experiment.What about you?W:I don't have any classes this afternoon.So I'll ask more读D.Professional route planningstudents to help me.(17)g听第10段材料,回答第18至20题。①B第18.How long has Kenny Yang owned the restaurant?For 5 years.B.For 10 years第C.For 30 years.24.What made the author feel worried at first?部19.Where is Kenny Yang's restaurant?His son's low reading level.Far from the city center.分B.His son's being overage for his class.B.In a shopping mall.C.His son's particular preference for mathC.Near West Lake.听D.His son's imbalanced physical and mental20.What does the speaker mainly talk about?读development.A.Some advice about choosing Thai food.B.The steps in opening a Thai restaurant.The popularity of Thai restaurants.原Text 1025.Why did the author fail to help his son catch up on第The small restaurant is owned by Kenny Yang.第reading at home during the pandemic?He is a Thai chef with over 30 years of experience.A.His son refused to read at home.After working in many Chinese cities for more than10 years,he settled down in Shouchang,an ancient努B.They didn't have access to books.C.They didn't have enough time to readtown in Zhejiang Province and opened his ownHe couldn't find books that interested his son.restaurant 5 years ago.(18)26.What motivated the older son to start reading more?In Hangzhou,there are more than 1,000A.His parents'encouragement.力restaurants with Thai food as either the main cuisineor side dishes.Thai restaurants can be found in读A reading competition at school..His love for professional football players.almost all major business districts in Hangzhou.FuD.His younger brother's interest in reading.shopping mall alongside West Lake,a major原commercial area in the city,more than 20 tables in the第Motai Thai restaurant are already taken before 5:30 pm,and a queue already begins to form.第Although it's a long distance from Yang's27.Why did the author mention Phelps and Jordanrestaurant to the city center,yet it still attracts a largein the last paragraph?分number of customers.(19)Every weekend,consumersfrom the surrounding areas and downtown Hangzhou分A.To take them as reading models.B.To show his admiration for them.rush into the restaurant."In order to create the real taste of Thailand,manyC.To compare them with Roger Bannister.力ingredients are imported,"Yang said.Thanks to读To stress the significance of competition.close business ties between the two countries,buyingand shipping fresh ingredients from Thailand hasbecome easier than before.

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    【答案与解析】 由于一次意外,Keith White失去了左臂并且失去了两年的记 忆。他决定去航行并最终获得了成功。 24.A根据第1段第1、2句可知,White不能继续跳水是因为他 失去了左臂。 25.C根据第2段最后一句可知,White是首位独自横渡大西洋 的残疾水手。 26.C根据最后一段倒数第2、3句可知,在经历了一场大冒险后, 他之所以能成功适应生活,主要原因是他总能想出新点子。 27.B通读全文尤其是最后一句可知,Keith White是一个喜欢冒 险的人。

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    The widely reported links between animal testing and ad- vances in human medicine by the UK press s have recently been found to contain widespread inaccuracies and exaggerations K).In research published in BMJ Open Science,it was shown that the majority of 'breakthroughs'reported in the UK national print media exaggerated the value or success of animal testing. The findings highlight that reports of animal research leading to human-relevant breakthroughs should be viewed with caution. The results of misleading news are severe,for they not only lead to a crisis in confidence relating to medical research more broad- ly,but continue to spread the idea that animals need to be sub jected to extreme cruelty for science to progress. Exaggerating the importance and value of animal research

  • 炎德英才大联考雅礼中学2024届高三2024届高三月考试卷四英语

    Time:Saturday,10:30 AM-11:15 AM from Sept.22nd to Dec.08th Teacher:Liz Richter Birth to 5 years old:Children of different ages enjoy class together.Many childhood educators consider mixed-age group ings good and the processes of music development throughout different ages are similar. Music Together R With Some Mandarin Time:Tuesday,4:30 PM-5:15 PM from Sept.18th to Nov.27th Teacher:Qin Yanyu Birth to 5 years old:This class is just like our basic mixed- age music class in English with some Mandarin mixed in.Some

  • ‹‹ 38 ››
扫码二维码