首页 高三月考滚动卷答案
  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)物理试题

    C.电磁炉是利用变化的磁场在灶台台面产生涡流对食物加热D.电磁炉跟电炉一样是让电流通过电阻丝产生热量来对食物加热5.下列四幅示意图,甲表示回旋加速器,乙表示磁流体发电机,丙表示速度选择器,丁表示电磁流量计,下列说法正确的是×甲丙A.甲图要增大粒子的最大动能,可通过增加交变电压U实现B.乙图A极板是发电机的正极C.丙图可以判断出带电粒子的电性,粒子沿直线通过速度选择器的条件是v=BD.丁图中上下表面的电压U与污水的流量Q成正比6.电流互感器是一种测量电流的变压器,工作原理如图所示.其原线圈匝数较少,串联在电路中,副线圈匝数较多,两端接电流表.则电流互感器电路A.是一种降压变压器B.是根据电磁感应原理制成的C.副线圈电流的频率大于原线圈电流的频率D.副线圈的电流大于原线圈的电流7.如图所示,灯泡A、B完全相同,若线圈L的电阻为R,且R>RA(RA为灯泡A的电阻),则A.S闭合瞬间,灯A、B同时发光B.S闭合瞬间,灯A不亮,灯B立即亮C.稳定后再断开S的瞬间,灯A、B均闪亮一下熄灭D.稳定后再断开S的瞬间,灯B立即熄灭,灯A闪亮一下熄灭8.如图所示是法拉第在1831年做电磁感应实验的示意图,分析这个实验,下列说法中正确的是A.闭合开关S的瞬间,电流表G中有b→a的感应电流B.断开开关S的瞬间,电流表G中有b→a的感应电流高二物理第2页共6页

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)数学试题

    10.(18分)已知函数f(x)=.x2+k(x一k)十3(k∈R).(1)求满足f(1)≥2f(-1)的k的取值范围;(2)若函数fx)的最大值为,解关于x的不等式了)>-4.密线S型错误(技能型错误)K型错误(知识型错误)失分错误内容涉及题序失分扫描卷首二维码错误类型涉及题序看课外题解析卷分析下载复课件昌I22·G3AB·数学(二)一R一必考一新一Y)C P

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)英语试题

    教学全国©0所名校单元测试示范卷札记B.The birthday of the man's son.C.The birthday of the man's wife.7.What is probably the woman?A.A security guard.B.A police officer.C.A cleaner.听第7段材料,回答第8至10题。8.Where did the man get information about the weather?A.On TV.B.On the radio.C.On the Internet.9.Where is the woman's brother going tomorrow?A.To Hong Kong.B.To Shanghai.C.To Beijing.10.What will the weather be like in Beijing tomorrow?A.Snowy.B.Rainy.C.Sunny.听第8段材料,回答第11至13题。11.What will the speakers do on Saturday night?A.Hold a party.B.See a soccer match.C.Watch a basketball game.12.When will the speakers probably arrive at the destination?A.Before 6:00 pmB.At 7:00 pm.C.After 7:00 pm.13.How will the speakers go to the destination?A.By taxi.B.By bus.C.By train.听第9段材料,回答第14至16题。14.Who suggests riding bikes?A.The man.B.The woman.C.Mark and Mary15.What will the speakers do after having dinner with Mark and Mary?A.Go to dance.B.See a film.C.Go home.16.When will the woman go to the museum?A.On Sunday morning.B.On Sunday afternoon.C.On Sunday evening.听第10段材料,回答第17至20题。17.What did Steve like when he was in South Wales?A.Playing outside.B.Learning French.C.Writing his own story.18.When did Steve begin his writing?A.When he played out on the hills.B.When he graduated from school.C.When he moved to a new school.19.What kind of writing did Steve enjoy?A.News reports.B.Horror stories.C.Fantastic stories.20.What's the main purpose of the speaker's speech?A.To sell his books.B.To tell he is very active.C.To tell his life experience.试题答案1~5 CCBBA 6~10 CABBA 11~15 BABAA 16~20 BACCA【23新教材·DY·英语-YLB-必修第一册-QG】

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    2.只允许修改十处,多者(从第川处起)不计分。When I was still young in my high school,my mother dragged me to play basketball to lose weight.Howeverit asme ou tobeabitter failure because Idevoted my timestudy.e dayrdfmine contacted me and suggested that westaried to swim.Without any hesiation,Iagreed because wethought that it was coolest thing in the world.I couldn't forget the day on thatwas thrown into theowater.Fortunately,I survived.Honest speaking,I had a hard time recovered from the shock.Then my friendteaches me to hold my breath underwater.Eihally,I succeeded.Now realizing that taking exercises isbeneficial to my health,I develop a strong taste for swimming,which becomes part of my life.第二节书面表达(满分25分)假设你是晨光中学的学生李华。你正参加与法国巴黎友好校以“畅想奥运盛事”为主题的线上英语交流活动。友好校的学生Chris得知新近发布的2022年北京冬奥会的主题口号(official motto)是“一起向未来(Together for a Shared Future)”,认为这个口号非常棒。他请你进一步谈谈看法.请你根据以下提示进行发言(1)向Chris表示感谢并认同他的看法:(2)你对口号的理解(体现奥运精神、同享共创未来、中国发出邀请等):(3)对2022年北京冬奥会成功举办表达祝贺。

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    M:Thank goodness.Dr.Watson,thank you so much for seeing me.My back has been hurting a lot since the lasttime I saw you.Text 10How do you decide what you arogoing to buy in a supermarket?Do you look in the refrigerator and make a list?Do you think about what you want to cook and then buy the food you need?Even if you do these things,thesupermarket makes some of the decisions for you.There are some people who have studied how to make people buymore food in a supermarket.They do all kinds of things that you do not even notice.The food that everybody mustbuy,like bread,milk and vegetables,is spread all over the store.You have to walk to find these things.Theexpensive food is in packages with brightly colored pictures.It is put at eye level,and so when you see it you want tobuy it.The things that you have to buy anyway are usually put on a higher or lower shelf.However,candy and otherthings children like are on lower shelves.Studies show that after a person has been in a supermarket for 30 minutes.she or he spends 50 cents every minute.For example,if somcone stays 40 minutes,the supermarket has5dollarsmore.So the store has a comfortable temperature in summer and in winter,and it plays soft music.It is a pleasantplace for people to stay and spend more money.So be careful in the supermarket.You may go home with a bag offood you were not planning to buy.The supermarket,not you,decides you should buy it.(五)1-5.ACCAB 6-10.ACBAB 11-15.BCABC 16-20.ACBCC【语篇导读】本文为应用文,介绍从伦敦到加拿大和落基山脉的一个15日旅行套餐21.C.细节理解题。根据Days7-8,Jasper National Park中的“Take a coach along Icefields Parkway to Jasper.stopping to admire the impressive Athabasca Glacier."可推测出答案22.C。细节理解题。WHAT'S INCLUDED部分中的“10 nights'accommodation,3 nights on The Canadian and13meals'”不是全程15个晚上的住宿。故C不包括在内,为正确选项。23.D。细节理解题。比较DEPARTURES部分中的费用信息可以推知,D为正确选项。【语篇导读】研究发现,比起爱因斯坦这种“天才与生俱来型”的人物,努力的爱迪生型人物是更好的榜样。24.A。细节理解题。根据第二段可知,宾州大学和威廉帕特森大学的研究人员对大学生开展了一系列研究,发现比起爱因斯坦这种“天才与生俱来型”的人物,学生们更受爱迪生那种“努力型”人物的激励。由此可知,研究人员发现,比起天才,努力的人是更好的榜样25.C。细节理解题。根据第三段“There's a misleading message out there that says you have to be a genius in orderto be a scientist"Struggling is a normal part of doing science and exceptional talent is not the only preconditionfor succeeding in science.It's important we help spread this message in science education"可知,宾州大学的联合作者Danfei Hu说:“有种误导人的说法称为了成为一名科学家,你必须是个天才。"“奋斗是从事科学的一个常规部分,而非凡的天赋并不是在科学上获得成功的唯一前提条件。我们在科学教育中帮助传递这一信息很重要,”由此可知,Hu建议在科学教育中提倡努力奋斗。26.D。推理判断题。根据最后一段前四句可知,爱因斯坦的成功通常与超凡的天才联系在一起,而爱迪生的成功通常与他的不懈和勤奋联系在一起。并非是说爱因斯坦在革新科学方面投入很少,他跟任何人一样努力。只是普遍的认识依然是他的大脑无与伦比。由此推知,作者可能认为,爱因斯坦是众所周知的天才,也是个未获得应有赞赏的实干家27.B.词义猜测题。根据最后-段划线词上、下文“his brain.,was like no other.So why bother trying to follow inhis footsteps?"[他(爱因斯坦)的大脑无与伦比。所以何必费力气试图追随他的脚步呢?]可知,爱因斯坦的大脑是无法效仿的,划线词emulated原形为cmulate,意为“模仿;效仿”28.D。细节理解题。根据第一段中的描述可知,20世纪越来越少的人学拉丁文,因此选择D。All people didn'tlearn Latin in the20 th century,是部分否定,不是所有的人都学拉丁文。选项B是强干扰项。学拉丁文代表有学识,但并不代表只有受教有的人才学拉丁文29,B。逻辑推理题。文章提到Marie Smith Jones的目的是论证前面的观点,即“a language dies because everyonewho speaks the language dies”",意思是“每一个说这种语言的人都死亡了,这种语言就灭亡了”,即什么是语言死亡,因此选B。30.C。细节理解题。根据第三段的“It is a window into an engaging ancient civilization,.and studying an ancientcivilization teaches us to respect different points of view and unfamiliar cultural practices'”可知,学拉丁文是对-种文明的理解,即选项C正确。选项B是强干扰项,尊重他人观点不是原因,而是学后的结果。名师导学·名校名卷经典试题汇编英语参考答案一19

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    ails,we could be left with nothing but lower-importance information in our own memory,28.What does the udrmea in theA.Weaken.C.Waken.D.Aid.B.Improve.29.n what basis didtherce eh rceA.Numbers of the circles.B.Colours of the circles.C.Values of the circles.D.Ages of the volunteers.30.What cnwe a rom the research findings?A.Oly withoemnderpeopncingBExtermalmenoryiolsgetinthewayofpeoplecolectinginformationCEBxtermaldevicesfrcelppeople'sbrainstoaditionalinfomationD.Storing mpti devices isrisk-free31.What can the text be found?A.In a textbook.B.In a mobile manual.C.In a scientific journal.D.In a fashion magazine.DFew sick people consider the quality of the food when choosing a hospital.That is perhaps just awell Even in America,a counry where private hospitals have long provided individual rooms with sucomfortsas personal cable television,patients are often still fed institutional food."Mystery meatprocessed-cheese slices are common;everything gets cooked in a microwave.Many of the countrybiggest hospitals get their food from the likes of Aramark,a giant global food supplier that also providmeals to schools and prisons.More hospitals are starting to feed their patients better food.Intermountain,a non-profit gro1based in Utah that runs 32 hospitals across the Mountain West,has since 2019 served freshly mameals to patients.Doctors are consulted to meet patients'dietary needs.The link between eating well and good health has long been clear,says David Eisenberg,a nutrispecialist at the Harvard School of Public Health.Heart disease,which has a direct connection to d1is America's biggest killer.Roughly two-fifths of American adults are clinically obese,and oversuffer from diabetes.The right food can help patients avoid going back to hospital.Yet dothemselves have often been slow to recognise the need to encourage healthy eating,says Dr Eisenb2(Most health care remains curative,rather than preventive.Medical schools still rarely teach muchnutrition.Long working hours mean that hospital employees eat poorly and are often even第overweight and diabetic than the general public.A decade ago Henry Ford Hospital in West Bloomfield,outside Detroit,opened a teaching k涂where staff could help patients plan affordable,healthy meals and learn how to cook them.Thenow spreading widely.In October a conference for health and food professionals in Los Angelencourage the adoption of such kitchens.In May the House of Representatives passed a resolutionmedical schoosto provide meaningful physician and health-professional education on nutrition anbo32.What is institutional food like in America?maA.Dull.B.Nutritious.“HC.Indigestible.D.Freshly-made.33.Which is the evidence that American hospitals take patient'diet casually?ISEA.They firmly believe heart disease has nothing to do with diet.utB.Medical school students never learn diet and nutrition.atC.Preventive health care is somewhat undervalued.onD.Doctors refuse to encourage healthy eating.【2023届高三·英语(一)·第5页(共8页)】

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    NGLISH关语周钣高考北师大综合WEEKLY第19期2022-2023学年总第3663期2022.11.4星期五山西师范大学主管山西师大教育科技传媒集团主办英语周报社编辑出版社长:徐文伟总编辑:刘永俊国内统一刊号:CN14075/征网址:http://www.ecom.ene。。。TEENS'FOCUS语篇导读100多头逼真的大象雕塑出现在伦敦的街头。主办方称举办这一活动旨在提高人们对自然环境的保护意识,探索人类主题语境:人与社会一艺术与野生动物和谐共存的方式。★★★女☆Words:about 310;Time:4 minutesecently,more than 100 Asian elephants madetheir way across The Mall in front of London'sBuckingham Palace.However,they weren'tlive animals.These life-sized elephant sculpturesLife-sizedwere handmade by native community membersfrom the jungles of Tamil Nadu in South IndiaThe environmental art exhibition is calledCoExistence.It was headed by Elephant Family andelephant sculpturesThe Real Elephant Collective,a British charity andnon-profit socio-environmental enterprise aimed atraising awareness for the Indian elephant.Meant asin Londona response to the increasing conflict betweenhumans and animals,the campaign's goal is tostart a movement of global empathy(共鸣)formembers of the animal kingdom who,like thepowerful elephant,have found themselves sharingnatural habitats with fast-growing human populations.ade with an invasive(侵入emonstrate this uni

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    团GLOBAL ENGLiS团第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听第6段材料,回答第6、7题。听⑧若美花报社A 6.Where does the conversation probably takeEARNING ENGLISHplace?A.In a classroom.B.At Professor Park's home.C.In the physics laboratory.报纸课件力新课程课标必修2C 7.What is Alex's major?(提升版)A.Math.B.English.C.Physics.第十六期2综合质检,Book2Text 6第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)W:Excuse me.Is this Professor Park's English class?B1.What is the woman doing now?④(6)听M:Yes.it is.(6)A.Returning a coatB.Asking for some information.C.Buying a coat.听W:Do you mind if I sit next to you?C2.What does the woman want to do?力M:No,not at all.So what's your name?A.Change her order.B.Have a look at the menu.W:My name is Susan,and I'm from South Korea.C.Get her order correctlyNice to meet you.B3.Who likes Indian food?料M:Nice to meet you too.I'm Alex.I'm a senior力A.The woman.B.The man.C.Jack.majoring in physics.(7)Are you majoring inA4.What do we know about the woman?physics,too?A.Her left hand was hurt.B.She doesn't want to eat.W:No,I'm majoring in math.But I really want toC.She is a terrible cook.C5.What is the probable relationship between the speakers?visit the physics laboratory.A.Waiter and customer.B.Doctor and nurse.M:I can take you in next time.C.Doctor and patient.W:Thank you so much.听第7段材料,回答第8至10题。Text 1B 8.What did Elzeard Bouffier do?W:I bought the wrong colour.Where can I change听A.He changed the world by reading.听the coat?(1)B.He made a forest on a deserted land.力M:You can take it to the Customer Service.C.He planted trees all over the world.W:Thank you.A9.What kind of person is Elzeard Bouffier?料Text 2A.Strong-willed.B.Warm-hearted.W:I'm afraid you have made a mistake.This isn'twhat I ordered.I ordered chicken soup,but it is力C.Peace-loving.tomato soup.(2)C 10.What does the woman think of ElzeardM:I'm sorry.I'll check it.Bouffier's story?A.Funny.B.Boring.C.Educational.度Text 3Text 7W:I like Chinese food.What about you?W:I have read a book about a great man.M:Indian food is my favorite(3)but I don't likeM:What's the title of the book?听Italian food at all.听W:The Man Who Planted Trees.It's about a man力W:Neither do I.However,my brother Jack likes力named Elzeard Bouffier who changed the worldItalian food very much.He planted trees on a deserted land for forty料Text 4years.(8)Finally,the land became green little byW:I burned my hand when I was cooking yesterday料little.M:You should be more careful.M:For forty years?That's unbelievable.(9)W:I know,and now it's difficult for me to eat,W:At first nobody thought he could do it,but hebecause I'm left-handed.(4)made it.The deserted land changed into a forest.(9)Text 5M:Wow!What a great man!听听W:I was so moved by him!He taught me thatW:I have a headache today.humans can change the world through力M:This medicine can help you feel better.continuous efforts.(10)Take this only when you are in pain.(5)M:I can't agree more.料W:OK!Thank you very much.料是1

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    29.Why did people criticize the previous MIA search process?A.Because DPAA wants to continue the search.B.Because it took long and lacked creativeness.C.Because the work was stopped by the militaryD.Because 141 MIAs'remains was found in 2021.30.What is Michael Dolski's attitude to the cooperation with scientists and groups?A.Patient.B.Critical.C.Doubtful.D.Approving.31.What is a suitable title for the text?A.A long search for MIAs.B.Achievements of DPAA.C.Assistance from science.D.Consequences of warsDIn a study in the journal Science,researchers at Northwestern University in Illinoisreported that they had developed an effective and inexpensive method for breaking downchemicals called poly fluoro alkyl substances(PFAS).PFAS,first created in the 1930s,are chemical compounds().They are used tomake a wide range of everyday products,including nonstick pans,carpeting,electronics,andfast-food wrappers.Once the chemicals are in the environment,they are almost impossible toeliminate because they are designed to avoid breaking down.Researchers have linked regularlevels of exposure to these chemicals with several health problems,including liver damage,anincreased risk of cancer,and reduced immunity.Scientists had previously figured out how to remove PFAS from polluted water or soil but,until now,had no safe and effective way to destroy them once they were removed.The studyreported that when the team boiled PFAS molecules (with two common substances,thePFAS quickly broke down and became harmless.In 2020,William Dichtel,a chemist and professor at Northwestern,read a study in whichchemists at the University of Alberta,in Canada,found an easy way to break down chains ofmolecules.He asked a graduate student,Brittany Trang,to try the method on PFAS molecules.Trang had spent months in the lab unsuccessfully attempting to pull apart PFAS,and atfirst she thought Dichtel's idea was too simple to work.But she tried it,boiling PFAS with acommon solvent (called dimethyl sulfoxide (DMSO).Trang was shocked when theprocess destroyed the PFAS.She later mixed DMSO with a chemical called sodiumhydroxideand broke down PFAS even more quickly.The scientists will work on ways to destroy PFAS outside the lab so large amounts offorever chemicals can be broken down at once."It's a huge challenge,but it's in our grasp,"Dichtel told The New York Times.Scientists are also calling for a decrease in the amount ofPFAS being released into the natural world.In June,the US government announced new plansto monitor PFAS,decrease the amount released into the environment,and address the effects ofPFAS on human health.32.What does the underlined word "eliminate"probably mean in paragraph 2?A.Identify.B.Destroy.C.Remove.D.Release.高三英语第6页(共10页)

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    7.What does the waste mainly consist of according to the man?A.Wood.B.Paper.C.Plastic.听第7段材料,回答第8至10题。.What was life on the eaby planet like according to the marA.Animals.B.Cells.C.Plants.When does the woman think other planets will communicate with us probably?A.In 25 years.B.In 50 years.C.In 100 years.ea大ogA.By rockets.B.By computers.C.By telescopes.听第8段材料,回答第11至13题。1.How old is Daisy?A.18.B.19.n16.77.C.21.12.What will the man drink?A.Beer.aeB.Orange juice.C.Apple juice.A.Long.B.Round.C.Small.听第9段材料,回答第14至17题Wh is James talkingA.His principal.B.His mother.C.His friend.5.Why doesn'tJames want togo to Northwestern Universiy?A.It's too expensive.B.It's far from his family.C.None of his friends are going there.16.What is most important to James?A.Going to an inexpensive school.B.Going to a well-known teaching school.C.Going to an easy school.17.What is James like?A.He's a hard worker.B.He makes friends easily.C.He's confident he'll make the right choice.听第10段材料,回答第18至20题。18.Who are the volunteers probably?A.Teachers from middle schools.B.People from all over the country.C.Students from several local high schools.When is the volunteersnext trip to the beach?A.This Saturday.B.Next Saturday.C.Next Sunday.What do the volunteers need from other citizens?B.A few facts.A.Their support.C.Some films.世纪金榜一2023全国高考原创月考金卷(九)英语第2页(共8页)

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    homesick and suffering soldiers,writing letters and offering prayers and comfort.She worked longinto the night assisting the surgeons,cooking food for the soldiers and tending the wounded,despitenearby gunfire flying overhead.”可知:巴顿是一个体贴和勇敢的人。故选A项。26.B。推理判断题。根据第五段中的n my estimation,General McClellan,with all his greathonors,,sinks into insignificance beside the true heroine of the age.”可知:麦克莱伦将军虽然获得了所有的荣誉,但与这个时代真正的女英雄巴顿相比,他显得逊色。外科医生詹姆斯·邓恩(James Dunn)表达了他对巴顿的敬佩。故选B项。27.D。主旨大意题。本文讲述了美国内战中最著名的英雄之一克拉拉·巴顿在血腥的内战战场上照顾受伤的士兵,并最终成立了美国红十字会的故事。因此D项“战地女英雄”最适合作本文的标题。C篇主题语境:人与社会【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了哈佛大学的科学家们设计了一群能自主游动的“鱼”。研究人员表示,这项实验可以推进心脏起搏器技术。28.B。段落大意题。第二段介绍了研究人员用纸、明胶、两层心脏肌肉组织来设计了“鱼”,以及如何通过一边的收缩导致另一边的肌肉伸展让“鱼”能自由游动。故选B项。29.C。推理判断题。根据第三段的最后一句The fish eventually reached speeds and swimmingefficiency comparable to wild zebrafish”可知:这种鱼最终达到了与野生斑马鱼相当的速度和游泳效率。故选C项。30.A。词义猜测题。根据最后一段Michael Schneider所说的话以及Parker说的话“But in thelong run,creating tissue that relies on the patient's own cells could offer unexpected benefits"推断A正确。3l.A。推理判断题。根据第一段Researchers say the experiment could advance pacemakertechnology and improve the development of artificial hearts for humans'”,研究人员认为这项实验可以促进心脏起搏器技术的发展,并促进人造心脏的研究。结合最后一段的内容,可知A项正确。D篇主题语境:人与自然【语篇导读】本文是议论文。科学家们多年来一直警告不断变化的气候将导致降雨和干旱的频率增加,对河流的影响越来越极端。然而,对在河流上修建的水坝,科学家们却褒贬不一。32.C。推理判断题。第一段中提到多条河流或发洪灾或干旱,或水位急剧下降,都是为了引出与文章相关的话题:不断变化的气候将导致降雨和干旱的频率增加,对河流的影响越来越极端。由此引出科学家们对修建水坝的作用的不同看法。故选C项。33.B。细节理解题。根据第二段中的第一句话There is little disagreement about what's going on.Scientists have warned for years.with ever more extreme impacts on rivers.”可知:科学家们多年来一直警告说,不断变化的气候使降雨和干旱的频率增加,使湿润的地方更湿润,干旱的地方更干旱,对河流的影响越来越极端。由此可知,气候变化加剧了自然灾害,这是科学家3

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A,B,C,D四个选项中选出可以填人空白处的最佳选项。While Sam Bloom was on a vacation in Thailand,a balcony railing (collapsed,sending her falling 20 feet to the ground.The 41 left her withnumerous injuries,including a broken spine.Her life was completely changed.In the many months that followed,she fell into a deep depression.Before heraccident,she spent her time 42 her family,surfing,exploring the outdoors,and traveling the world.Her 43 sense of self disappeared overnight-as she44 it in her piece in a Time article,"I was no longer a(n)45 woman,andI no longer 46 myself as a wife and mother.A few months after returning home,her son Noah 47 an injured babymagpie that had fallen from high in a tall pine tree.After no veterinarian()would rather take her in,the family decided to try and 48 her back to healththemselves.Due to its wobbly(摇晃的)walk and black and white49,Bloom's threeboys decided to 50 the baby bird Penguin.And so,this 51 new creaturebecame a member of the Bloom family.This new addition required constantattention,needing to be fed every two hours and kept warm constantly.This new52 fell on Sam,and soon,Penguin became a form of 53 in soul to Sam."I didn't feel as 54 anymore;my instincts as a nurse and mother came tolife when I was 55 to this tiny,feathered soul.I didn't realize it at that timebut,in a way,we were keeping each other alive.41.A.railingB.travelC.countryD.fall42.A.caring forB.talking aboutC.complaining of43.A.acuteB.weakD.figuring outC.former44.A.readB.putD.falseC.noted45.A.beautifulB.independentD.gotC.excellent46.A.watched overB.turned toD.healthyC.gave up英语·试题卷一·第11页(共14页)D.thought of

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    山西新目标第60期参考答案W:She is 1.8 meters tall.You can feed her57.To develop nature education among children.第1一3版Q:Where are the speakers probably?58.The villagers can make more money and joinUnit7综合能力评估试题三、语篇理解本题你将听到一篇短文。请你根据听力材及参考答案短文内容和所提出的5个问题,从每小题the environment nvolunta听力材料A、B、先出个最佳选项,并将其字really great.Their work一、情景反应本题共有5个小题,每小题你将听到母标号填入题前括号内。短文读两遍。not only does good to Shen You and his一组对话。请你从每小题所给的A、B、C三幅图片My name is Anna.I have a pet dog.His name isfriends themselves,but also helps others./.中,选出与你所听到的信息相关联的一项,并将其Qiqi.My au字母标号填入题前括号内。每小题读两遍。nt gave Qiqi to meas a birthda八、60is61does62.her63to64a65thatyears ago.H66.with 67.in 68.of 69.and 70.their1.W:We traveled through the desert on foot lastand he weighs 27 kilos.Oial looks handsome.He71.lived 72.just 73.shows 74.rounderweekhas big eyes and long hair.He likes to taste different75.like 76.world's 77.when 78.touristsM:Really?I can't believe it.kinds of food.His favorite food is yogurt.Qiqi is79.gives2 M.Ismart.Hewakes me up every morniing at 7:10.He九、One possible version:can shake hands with people and walk on two legshwhitecraneare one of the protected3.M:How long do koalas sleep every day?He likes exercising and playing.I often take him forwild animals in China.Ihey live in RW:About 20 hours.a walk after school.He likes playing baseball withApril to October.When winter comes,they fly to4.M:Did you go to the zoo with your parents lastme best.Qigi is a wonderful gift for mePoyang Lake in Jiangxi,China.They stay there forSunday,Amy?四、听力填请你根据five months.They usually migrate in groups.As forW:Yes.I saw a very cute panda.It ate a lot of所听内容,完成下面的表格,并将获取的信息填到food,they mainly eat plants,but soretithey alsobamboo.相应的位置上。每空一词。短文读两遍。have meat5.W:When did you feed your cat today.Mark?These years,their population is getting smallerM:I fed it at 9:00 athemost famin Shanxi in thenorthbecause of some reasons.First,humans destroy their对话理解本题有5个小题,每小题你将听到China.The city has a long history of more than组对话和个问题。请你从每小题所给的A、B、2,700 years.The government is trying to protect thisthey soretimesC三个选项中,选出一个最佳选项,并将其字母标old city.The wall of the city is about 6,163 metersget lost when migrating.All these reasons put them号填入题前括号内。每小题读两遍」long and 12 meters tall.The best time to visit thein danger.6.M:Judy,are there still lots of people living in thient city is from April to OctobecantheAs we know,Siberian white cranes are awhole city clearly when you stand on the wall.Yousymbol of luck and long life.They're our friends.soW:Yes.The village has a population of 2,000can also enjoy many kinds of noodles and snackswe should quickly take action to protect them.now第4版Q:What's the population of the village0v7for the tourists.It is 90 min完形填空7.W:want to go to Hainan to play on the beachshow you needto buy a ticket.The ticket is abo1-4 CBBC 5-8 CBCAduring the vacation.What's your plan?240 vuan for adults.阅读理解M:Well.I plan to go to Shaanxi for mountain参考答案A)L5AECEDclimbing、1-5 BACABB)1.understand 2.height 3.90/ninety 4.luckyQ:What does the boy plan to do during the5.slowlyvacation?、11-15ACBB(8.W:Can you tell me a bit more about the river,Li四、l6.protect17.12/twelve18.clearlyMing?19.amazing 20.adultsM:Yes,it is 12 kilometers long and 30 meters五21.25 GCFERdeep六、26-29BCCB30-33ABACQ:How long is the river?七、34-38 CBCCA39-43 AACBA4448 DBFEA9.M:Do you know the salt lake in Xinjiang?49.difficult hard 50.Luckily 51.one/aW:Yes.I visited the lake last year in July.It was52 future /life 53 continue keepbright like a mirror54.His trips to placlike Dujiangyan andQ:When did the girl visit the salt lake last year?Ruoergai Grassland.10.M:Look,this baby giraffe is so cute and55.In 2004.On 1st November,2004.beautiful.How tall is she,Miss Green?56.I can send him emails or call him./.

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    Minimize interpersonal contactInfeA is usually spread through droplets from an infected person when they cough,sneeze or talk.39第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)hn hand,crowded areas may have poor air circulation,leading to virus accumulation,and on the other hand,阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式crowded areas obviously increase the risk of face-to-face airborne transmission."Taijiquan events have not been held frequently since the pandemic,but we can see public enthusiasm has4056(considerable),"Chen Bing says.If youre ill withflu,being around others puts them at risk.This is especially true for people with chronic medicalSince November,Chen Bing and 100 masters from Wenxian 57 (conduct)classes via livestream onconditions like cancer,heart disease and HIV.Quickly isolating yourself can prevent the spread of flu and save lives.video-sharing mobile apps,attracting more than 400,000 viewers.A.Avoid infecting others.Chen Bing has generously shared his taijiquan 58(wise)during the online sessions and also developed someB.Cold and flu are totally different.simple moves to help people to relax at the office."The feedback has been great,and social media offers an59C.It happens more easily in crowded spaces.(effect)way to popularize taijiquan,"says Chen Bing.He has spent more than two decades practicing it.60(make)D.However,there are risks associated with vaccination.himself a master.In 2021,he61 (name)as a provincial taijiquan inheritor."As an adolescent,62 makesE.It can also help reduce the severity of symptoms if you do get infected.taijiquan significant is that it strengthens their body and improves fighting skills.Asnesexperiene grows,itbecomesF.Symptoms of influenza A can include fever,cough,sore throat and so on.easier63 (appreciate)its cultural connotations(),"he explains.Chen Bing says taijiquan has taught him toG.Keeping your hands clean is an easy way to keep yourself and your family healthystay calm during life's ups and downs,and to embrace the world with 64open mind.第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)He has nurtured more than 400 disciples ()65 in turn,have passed the knowledge on to their students.第一节完形填空(共15小题:每小题1分,满分15分)第四部分写作(共两节,满分40分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。第一节(满分15分)A picture has been reprinted,41 and passed around for decades:Two grinning brothers,hair standing on你作为学生代表,负贵参与接待来你校访问的卢旺达(Rwanda)“中卢友好”代表团。请你以学生代end,were 42 that they were minutes away from being 43 by lightning while climbing Moro Rock in表的身份,以Welcome为题,写一篇发言稿,内容包括:1.欢迎贵宾California's Sequoia National Park.2.介绍学校特色"At the time,we thought this was 44,"Michael McQuilken45."I took a photo of Mary and Mary3.提出希望took a photo of Sean and me.I raised my right hand into the air and the ring I had on began to buzz(发出嗡嗡声)so注意:46 that everyone could hear it."Not once did they consider that a lightning strike was 47,he said.1.写作词数应为80左右:Suddenly,the temperature 48 and it began to hail ()The teens decided to return down the 492.请按如下格式在答题卡的相应位置作答but partway down,the lightning struckWelcome"I found myself on the ground with the others,"McQuilken recalled."Sean fell down and huddled on hisDear distinguished guests,knees.Smoke was pouring from his back."It turned out that Sean was one of at least three people 50 directly that day by the triple-pronged (lightning,including one man who died.Sean was knocked unconscious and suffered third-degree burns to his51and elbows.Although the kids didn't know it then,hair standing on end and tingling (skin may be 52 that a第二节(满分25分)lightning strike may be on the way,experts say.If that happens,the best advice is to seek 53 immediately.If阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。that's not possible,squat )54 to the ground on the ball of your feet,making yourself the smallest targetpossible and55 contact with the ground.Then,as soon as possible,get out of the area.Once upon a time,a group of five friends decided to go on an adventure in the forest.They packed their bags and41.A.takenB.postedC.drawnD.decoratedset off on a sunny day.The forest was beautiful and full of tall trees and lush green foliage.The friends walked for a42.A.consciousB.delightedC.nervouswhile,exploring the forest and taking pictures.D.unaware43.A.followedB.attractedC.struckD.abusedAs they walked deeper into the forest,the friends saw a river and decided to follow it.After a while,they cameacross a small waterfall,and one of the friends suggested they climb up to take a closer look.They climbed up the steep44.A.adventurousB.humorousC.fascinatingD.unexpected45.A.recalledB.addedC.complainedD.criedrocks,and once they reached the top,they were amazed by the beautiful view.They snapped some photos and went back46.A.slightlyB.dangerouslyC.toughlyD.dramaticallydown.It was getting late,and the friends decided to set up camp for the night.They found a flat area near theriverand47.A.approachingB.maintainingC.removingD.restoringstarted a campfire.They roasted marshmallows and shared stories until they were tired and went to sleep.48.A.rocketedB.aroseC.droppedD.jumpedIn the middle of the night,a heavy rainstorm hit the forest.The wind was so strong that it uprooted some of the trees49.A.grasslandB.mudC.iceand one of them fell onto the friends'camping tent.They woke up to find themselves trapped under the tree,withnoD.mountain50.A.protectedB.hitC.burnedD.chokedway to escape.At first,they were seared and didn't know what to do.But then they remembered some survival tips they'd eamed51.A.earsB.kneesC.backD.face52.A.signsB.causesC.motivationsD.perspectivesfrom aTV show.They decided to conserve their energy and stay calm.53A.partnersB.shelterC.shadeD.solutionsThey knew that they needed to find a way to get out before they ran out of supplies.54.A.highB.shallowC.lowD.opposite55.A.keepB.maximizeC.loseD.minimizeFinally,after several hours of walking,they saw a farmer's house.英语试题【第7页】(共8页)英语试题【第8页】(共8页)

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    ◎笔记第三课时第课实义动词,即行为动词,它们常用来表示动作。实义动词的一般现在时有人称和数的变化。主语是非第三人称单数的一般现在时3can,make (?这种情况下,肯定句的谓语动词要用原形(例1);否定句要在谓语动词前加上don't(例Can you make dumplings?2);一般疑问句要在主语前加助动词do,其肯定回答为"Yes,主语+do.",否定回答为"No,主语+don't."(例3)。g第三课时第四课主语是第三人称单数的一般现在时这种情况下,肯定句的谓语动词应用第三人称单数形式(即动词后面加-s或-es)(例4);否定句要在谓语动词前加doesn't,并注意把谓语sit around动词改成原形(例4);一般疑问句要在主语前加助动词does,同时要把谓语动词改为原形,其They are sitting around the table.肯定回答为"Yes,主语+does.",否定回答为"No,主语+doesn't."(例5)。感◎同步练按要求完成下列句子,每空一词。第三课时1.Mr.and Mrs.Green like walking to work.四课时(改为否定句)Mr.and Mrs.Green don'tlike walkingto work.sweet2.She has some bread for breakfast.(改为一般疑问句,并作否定回答)The grapes are sweet.Does she have any bread forbreakfast?e厚No,she doesn't.实义动词的一般现在时第四课时回例句第四课3.Mike does his homework in the evening.1.They often play football after school(改为否定句)放学后他们经常踢足球。Mike doesn't do his homework in the2.We don't speak English.evening.我们不讲英语。4.They sometimes fly kites in the park at3.-Do you enjoy watching TV?weekends.(用He替换They改写句子)你喜欢看电视吗?He sometimes flies kites in the park atYes,I do.No,I don't.weekends.是的,我喜欢。/不,我不喜欢。度第4.My sister likes playing tennis,but she doesn't第回基础训练I.根据句意及音标提示填写单词,使句子完整、课时like playing football.课通顺。我姐姐喜欢打网球,但她不喜欢踢足球。1.-Could you tell me about National5.-Does Millie have lunch at school?/'naefnal/Day of the USA?米莉在学校吃午餐吗?Sure.It's on July 4th.Yes,she does.No,she doesn't.2.International /,inta(r)cnaefnal/Labor Day is是的,她在学校吃午餐。/不,她不在学校on May 1st.吃午餐。3.Every year,there is a dragon boat race/reis/in my hometown.

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    Young People's Interest in Dongpo Culturebe interested in:72.1%80%70%54.60%50%be crazy about:5540%23.8%30%5620%have no interest:1.2%5710%0%have never58considered:2.85%59Chart II95200020000.959Peng Tong,a researcher of Dongpo culture,leased to see morpeople falling love with Dongpo culture.Headsor young peoperfrom traditional Chinese culture.What Young People SayWang Wenxi,21,took partWhat I see in Su's poems is his open-minded attitudein the firstHainan Dongpo(态度)toward life.There are many people who likeCulturalTourismFestivalDongpo culture around me.We will organize morethis February.activities to promote it.Xu Yue,a senior student ofSu's poems and spirit,as the valuable treasure of ChinssSichuanUniversity,took atraditional culture,have had a great influence on Chineseculturaltrip toDongpo'speople.Su's spirit will be better spread in the future,hometown this March.Dongpo culture will pass on more power to us.Liu Tairan,27,a directorI'mSu's big fan.Dongpo culture gives me cultraandconfidence,and also provides inspiration and materialsmusicproducer,attendedmy creativity.My favourite lines of Su are"So let us wishseveraldiscussionsalons withthat man will live long as he can!Though miles apartthethemeofDongpo culture.we'll share the beauty she displays.ChartⅢ20第13页(共16页)上、五米(五)

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    71....a bigger surprise.bigger big72....clap to welcome...clap→clapped73..him a notebook.him后加with74....when turn the...turn -turning75.…a few second.second→seconds76..let us to.去掉to77....listened careful during...careful→carefully78....most forgettable lessons...forgettable -unforgettable79....which he taught...which→what80....stay with myself.myself -me书面表达One possible version:It's time for wetland conservationI'd like to share my idea of wetland conservation.Wetlands are critical to people and nature.Home to 40 percent of the world's species,they protect us from flooding,provide food and cleanwater,and play a crucial role in fighting climate change.Unfortunately,due to human activitieslike pollution and overfishing,wetlands are disappearing three times faster than forests.35%ofthe world's wetlands have been lost since 1970.It is urgent that we raise public awareness about wetlands and encourage actions to conserveand restore them.I believe our wetlands can continue to develop,to the benefit of us all,if wework together.部分解析阅读理解第一节A篇主题语境:人与自然一一自然生态本文是应用文。文章介绍了参观纽约植物园的相关信息。21.A。理解具体信息。根据题干中的January17 next year可将解题信息锁定到T.H.EVERETT:A LIFE IN PLANTS部分。根据该部分的信息可知,明年1月17日至1月22日参观纽约植物园的游客可以通过LuEsther T.Mertz图书馆的档案资料了解T.H.Everett这位植物学家的职业生涯。22.B。理解具体信息。根据票价信息表可知,成年会员带3岁非会员儿童参观,只需要为该非会员儿童买票,票价为4美元。23.B。理解具体信息。根据开放时间可知,四个选项中只有B项(3月4日下午4点)在植物园开放时间(February-March:10:00a.m.-5:00p.m.)范围内。【知识链接】LuEsther T.Mertz Library位于纽约植物园,是美国最大的植物研究图书馆。B篇主题语境:人与社会一一社会服务本文是记叙文。作者讲述了自己过去20多年为有需要的人捐赠轮椅的故事。24.A。理解词汇。little fazed by the woman's situation描述了街道上的行人对那位女士境遇的态度。根据上文中的People were rushing past her及She was almost invisible to everyone

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    全国100所名校高三AB测试示范卷教学B.She doesn't like the actress.札记C.She has already watched it.9.Who will most probably perform in the concert?A.Some folk singers.B.Some popular bands.C.Some high school students.听第8段材料,回答第10至12题。10.Who is Nat King Cole?A.A pop singer.B.A researcher.C.A bus driver.11.What did the researchers study about bus drivers?A.Their health problems.B.Their facial expressions.C.Their working conditions.12.What is proved harmful to the bus drivers'health?A.Overwork.B.Bad thoughts.C.Forced smiles.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the woman doing?A.Charging the man for parking fee.B.Giving the man a parking ticket.C.Helping the man with directions.14.What does the man say about the sign?A.It is covered.B.It is too far away.C.It's too small.15.What will happen to the man's car?A.It will be locked.B.It will be removed.C.It will be repaired soon.16.What does the man think of the woman?A.Flexible.B.Considerate.C.Principled.听第10段材料,回答第17至20题。17.What should be paid attention to before an exam according to the speaker?A.Good food.B.Good study.C.Good medicine.18.Which of the following is good for the brain?A.Sweets.B.Bread.C.Chocolates.19.What can you drink before the exam according to the speaker?A.Plenty of coffee.B.Enough Coke.C.Proper water.20.Who is probably the speaker?A.A teacher.B.A parentC.A student.试题答案1~5 BAABC 6~10 ACACA 11~15 BCBAB 16~20 CABCA附:听力部分录音材料(Text 1)M:Beautiful day,isn't it?【24.G3AB(新高考)·英语-R-必考-Y】

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    这一生的梦想。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:当他向老师展示他的作品时,老师回答说:“现代艺术的问题是你可以在画布上吐痰,称之为艺术。”A.assigned分配;B.offered提供:C.conveyed表达:D.showed展示。根据下句“The problem with modern art is that you can_2_on a canvas and call it art.”可知当他把自己的作品给老师看时得到了老师的回答。故选D。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:当他向老师展示他的作品时,老师回答说:“现代艺术的问题是你可以在画布上吐痰,称之为艺术。”A.set设定;B.spit吐痰:C.sneeze打喷嚏:D.skip跳跃。根据下句“Norman feltso disappointed”可知诺曼感到非常失望,结合I3空后的“a memoir called Spit on a Canvas:the Journey of theParkinson's Painter..”说明老师的评价是“现代艺术的问题在于你可以在画布上吐痰,然后称之为艺术。”。故选B。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:诺曼感到很失望,但多年来他从未放弃艺术。A.still仍然:B.occasionally偶尔:C.never绝不:D.frequently频繁地。根据后文“Although life was sometimes hard for him,it didn't ruin his6for creative expression.”可知尽管生活有时对他来说很艰难,但这并没有破坏他对创造性表达的渴望。说明这些年来,他从未放弃艺术。故选C。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:结婚后,诺曼不遗余力地全心全意地养活他的妻子和三个孩子。A.retirement退休:B.exhibition展览;C.graduation毕业:D.marriage婚姻。根据下句“Norman spared no efforts to5his wife and three children with devotion.”可知结婚后,诺曼把他的梦想放在一边,不遗余力地全心全意地养他的妻子和三个孩子。故选D。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:结婚后,诺曼不遗余力地全心全意地供养他的妻子和三个孩子。A.$upport支撑,供养:B.remove移除:C.judge判断:D.replace取代。根据空后“his wife and three children with devotion”可知诺曼把他的梦想放在一边不遗余力地金心全意地供养他的妻子和三个孩子。故选A。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:虽然生活有时对他来说很艰难,但这并没有破环他对创造性表达的渴望。A.calling打电话:B.praying祈祷:C.longing渴望:D.waiting等待。根据前文“Although life was sometimes hard forhim,it didn't ruin”可推断这些年来,他从未放弃艺术,说明这并没有破坏他对创造性表达的渴望。故选C。【27题详解】

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    1.registration;register 2.design;designer3.nationality;nation;national4.annoy;annoyed5.impress;impression;impressive6.confidence;confident7.organise;organisation;organiser8.formal;informal9.frighten;frightened;frightening10.revise;revision11.anxious;anxiety;anxiously亚.1.①B②A2.①A②B3.①B②A4.①B②A5.①A②BIV.1.make an impression2.concentrate on3.look forward to4.learn from5.take notes6.终于;最终7.注册8.对..…好奇9.不打扰;不惊动10.教学卡片;识字卡词汇运用1.take notes2.informal3.strategies4.to improve5.learn from6.anxiety7.revisionⅡ.1.has designed2.style3.impression4.being curious about5.concentrate on6.confidenceT3Keys:(One possible version,客观题除外)语法专练I.1.SVA2.SP3.SVOA4.There be5.SVIO DO6.SVOC7.SV8.SVOIL.1.c;SV2.d;SVO3.e;SP4.f;S VIO DO5.b:SVOC6.a:SVA

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    D.To stress the importance of using Kazoo properly.BTired of the busy and chaotic life in Las Vegas,Nevada for nearly ten years,my family and I decidedto slow things down.We wanted to lead an environmental-friendly lifeNone of us felt that this could be accomplished where we were living and we all agreed that a moveto the country would be great for everyone.Before long we set about looking for a home in Yucca,Arizona,a very small town of less than 1,000people.When I called to inquire about the property,I was informed that there was no electricity availablein the area.What?No electricity?I almost denied the idea immediately.But what better way is there to gogreen?After giving it a second thought,we decided to put in an offer and moved in on Thanksgiving Day.When we first moved to the property,we did some remodeling (and stayed in our motor home.We were confronted with real challenges at the time.But the frustrations just made us work harder.Weslowly got things fixed and moved into the house after 38 days.While living here for the past four months has been a big adjustment,there are many benefits toliving off the grid ()I think one of the most educational lessons is teaching my kids the importanceof conservation.They used to take water,power and gas for granted.We started taking quicker showers,doing only full loads of laundry,turning off the water while brushing our teeth.In addition,we are alsotrying to make other changes which include reducing the amount of trash we generate by recycling,growing our own organic vegetables and re-purposing things that we would normally throw.Overall,going off the grid has been great for our family.I hope that once my kids move out of thehouse,they will keep the habits that they have learned by living off the grid.24.Why did the family move to a remote town?A.Financial debt forced them to save more money.B.Having a new lifestyle has become a trend.C.They reached an agreement to lead a green life.D.They got a discount on a property accidentally.25.How did the author feel when she knew the property was non-electricity?A.Satisfied.B.Astonished.C.Relieved.D.Refreshed.26.When the author's kids looked back on the life off the grid,they would recall the lesson that_A.saving resources makes a differenceB.life is beyond our expectationC.city chaos will disappear sooner or laterD.repair the house before it rains27.What is the text mainly about?A.How urgent it was to lead an environmental-friendly life.B.How a family of urban-residents switched to a simple life.C.How significant it was to better adapt to a new environment.D.How a carbon-free lifestyle has been promoted to the country.CIncluding ajoke in the title of a paper could pay off in terms of citations(),according to a study.The finding-which has not been proved by peers-suggests that researchers could gain citations bygiving their papers amusing titles while some say the evidence is too weak to support the conclusion.24-63C

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    41.A.scolded B.called C.visited D.taught 42.A.doctor B.nurse C.child D.patient 43.A.lucky B.successful C.worried D.angry 44.A.repair B.prepare C.throw D.draw 45.A.paid B.given C.lent D.owed 46.A.colleague B.daughter C.student D.teacher 47.A.pretending B.managing C.regretting D.attempting 48.A.excited B.relaxed C,tired D.disappointed 49.A.take over B,take in C,take off D.take away 50.A.walked B.drove C,ran D.rode 51.A.sad B.nervous C.delighted D.calm 52.A.explained B.announced C.returned D.presented 53.A.puzzled B.scared C.shocked D.touched

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    丧和愤怒。 48.D 根据下文(作者的父亲劝慰作者)可判断选laughed。 49.B done在此表示做完。 50.A作者的父亲就是这样,无论他遇到什么困难,他永远也不放 弃。 51.C不幸的是,旱灾肆虐全国。 52.D 虽然这对每个人来说都很艰难,但作者的父亲仍旧保持乐 观。 53.C作者的父亲为还有健康和食物而心存感激。 54.B只有那时,作者才真正开始感激父亲和他的信仰。 55.A 根据下文的“His loving..”可知选love。 56.A 从早到晚,他无休止地工作来养家糊口。 57.B put our happiness before his own意为“我们的快乐总是优

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    of disseminating disaster prevention knowledge and raising public awareness. Japan in the 1960s thus began actively taking measures to support both the physical and institutional safeguards against disasters,with particular attention being placed on disaster pre vention.These efforts have greatly reduced the number of people who die or become missing as a result of natural disasters.The declining trend is still continuing,and the number has fallen to between 100 and 200 per year in recent years. 28.What causes relatively more natural disasters in Japan? A.Japan's masses of islands. B.Japan's location. C.Japan's large population.

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    26.C老师让我们在作业本里把这句话抄写100遍。 27.D 根据下一句可知,我不清楚其他十一个男孩的情况。 28.B 根据上文内容可知,我得到了教训,学到了人生中最宝贵的 一课。 29.B在读了Thomas Macaulay的话三十年后,这句话对我来说 仍然是最好的衡量标准,因为这给了我一种衡量自己而不是他 人的方法。 30.A 31.A 我们很少有人被要求就国家参战或军队参战做出重大决 定。 32.D 但我们每天都需要做出许多个人决定。 33.D 在街上捡到的钱包,应该放进口袋还是交给警察呢? 34.C 在商店被多找的零钱,是应该忘记还是退回呢?

  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    1、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2物理答案


    卷行天下·物理参苦答亲周测卷一电荷库仑定律1.A解析:本题考查摩擦起电。根据电荷守恒定律,A和B组成的系统与外界没有电荷交换,电荷的代数和为0,摩擦后仍应为0,A项正确;A和B摩擦后,A带正电荷,说明


    2、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2生物答案


    蚌埠市2021一2022学年度第二学期期末学业水监测高一生物参考答案一、单选题(本大题共25小题,每小题2分,共50分)题号234568910111213答案DBCDBBDBDCDCD题号14151


    3、炎德英才大联考长沙市一中2024届高三月考试卷一数学卷解析答案


    则优等品为质量差在u-o,4+o)内,即(60,80)一等品为质量差在u+a,“+2o)内,即(80,90)」所以正品为质量差在(60,80)和(80,90)内,即(60,90),所以该企业生产的产品


    4、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2物理答案


    教学金国1©©所名校单元测试示范寒之札记解析:本题考查匀变速直线运动的规律。根据连续相等时间内的位移之差是一恒量知x一=3aT=6m,解得a=2m/s2,故A项正确;由运动学公式x=t十at得该质点在


    5、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(六)6物理试题


    综上所述,该波沿x轴正方向传播(2)由题图可知,虚线上x=2m处的质,点到达衡位置时,该波沿x轴正方向传播的最短距离为△x=1m当该波沿x轴正方向传播时,△t=1S的时间内,该波传播的距离为△s=(


  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    1、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2历史答案


    邯郸市2022届高三模拟考试历史试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干


    2、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2物理试题


    周测卷十一科学探究:力的合成力的分解1.D解析:本题考查重力的分解。如图乙所示,重力G产生的效果是汽车沿桥面下滑的分力F1和汽车垂直桥面的分力F2,则F1Gsin 0,F2一Gcos0,倾角0减小,F


    3、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2历史试题


    制瓷上的辅助纹样逐渐模仿欧洲或中东面装饰。在法国,全面地学中国,抛弃各种文化上的中残余,以理性来统一一切成为社会风尚英国的东印度公司也在瓷器贸易中赚取了丰厚的利润。景德镇的画工,逐步理解和掌握西洋


    4、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(六)6物理试题


    综上所述,该波沿x轴正方向传播(2)由题图可知,虚线上x=2m处的质,点到达衡位置时,该波沿x轴正方向传播的最短距离为△x=1m当该波沿x轴正方向传播时,△t=1S的时间内,该波传播的距离为△s=(


    5、炎德英才大联考长沙市一中2024届高三月考试卷(五)化学第十五题


    11.我国科学家以C02与辛胺为原料实现了甲酸盐和辛腈的高选择性合成,该装置如题11图所示。下列表达正确的是()电源CH(CH2)CN(辛腈)CH(CH2)-NH20n/n203-xNi2P(辛胺)题


  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案

    1、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案


    1、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2历史答案


    邯郸市2022届高三模拟考试历史试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答


    2、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2历史答案


    11.读表1时间古罗马法律内容公元前494年确保民选出保民官参与国家行政、立法活动公元前445年废除民不得与贵族通婚的限制公元前367年在两名执政官中必须有一人为民公元前286年规定民大会决议


    3、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2地理答案


    全国@0所名接单元测试示范卷教学札记第Ⅱ卷(非选择题共55分)二、非选择题(本大题共4小题,共55分)16.下图为某年某月某日8时亚洲部分地区海面气压分布图。据此完成下列问题。(11分)90°10


    4、炎德英才大联考 长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2语文答案


    B.适度的广告投放不仅不影响用户对App的使用体验,还有助于企业形成正面传播效果。C.搜集和运用与用户使用惯有关的个性化信息有助于精准推送广告,但这可能侵犯隐私。D.手机APp弹窗广告关不掉是假,商


    5、炎德英才大联考长沙市一中2024届高三月考考试九历史哪里可以获取


    1、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)生物试题


    (高集培养基中添加的K,HP0,只有为目的菌株生长提供无机营养的作用日富集培养时,道加转接次数并适当增加草


  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)化学试题

    1、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)2英语答案


    1、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2历史答案


    邯郸市2022届高三模拟考试历史试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答


    2、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案


    【答案与解析】 为了顺应市场及环保需求,一家位于挪威Oslo的Circle K公 司旗下加油站成为全球首家转型为电动汽车充电站。 25.C根据第1段可知,这家位于Oslo的加油站不再给汽车加 油,用电


    3、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案


    set was very beautifully.I stopped at the park and sit on a bench to appreciate the scenery.There wa


    4、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案


    W:That would be great.Yes,I'd love to.What time does it start?M:At 7:00 pm.Would you like to go for


    5、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案


    3.词数少于130的,从总分中减去2分。4.评分时,应主要从以下四个方面考虑:(1)与所给短文及段落开头语的衔接程度;(2)内容的丰富性;(3)应用语法结构和词汇的丰富性和准确性;(4)上下文的连贯性


  • 炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(三)历史试题

    1、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2生物答案


    蚌埠市2021一2022学年度第二学期期末学业水监测高一生物参考答案一、单选题(本大题共25小题,每小题2分,共50分)题号234568910111213答案DBCDBBDBDCDCD题号14151


    2、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案


    2022年衡水名师原创模拟卷(十)C.Five years ago.16.What is peer coaching about?英语精品试.What c othe veA.Students doin


    3、湖南省炎德·英才大联考长沙市一中2024届高三月考试卷(二)政治


    1、湖南省炎德·英才大联考长沙市一中2024届高三月考试卷(二)政治


    1、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2政治答案



    4、湖南省炎德·英才大联考长沙市一中2024届高三月考试卷(二)政治


    1、炎德英才大联考(一中版)长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2政治答案


    (⑤)强化科技创新,完善收入分配制度,激发企业内生动力,推动企业高质量发展。(3分)(芳生如有其


    5、炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案


    driveway.seemed thatmll groupof cows hd beennouseet lately and 47 wassure where they came from owhwe


  • ‹‹ 54 ››
扫码二维码