首页 普通高等学校招生全国统一考试模拟信息卷答案
  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    ③抗病:易感病=1:1(2分)【解析】(1)由“F1中抗病自交得到的F2中,抗病:易感病=3:1”可知,抗病与易感病由一对等位基因控制,符合基因的分离定律。(2)由杂交实验1的亲子代实验数据可知,抗病为显性性状,易感病为隐性性状。设品系甲的基因型为AA,突变体1的基因型为a1a1。①若品系甲产生配子的过程中,抗病基因(A)突变成易感病基因(a1),且其产生的含易感病基因(1)的配子与突变体1产生的配子结合后发育的子代可以是易感病株;②若突变体1未能与品系甲完成杂交,而是突变体1(a1a1)自交,F1可以出现易感病株;③若品系甲产生配子的过程中抗病基因所在染色体区段缺失,且产生的含该染色体的配子(无抗病基因A)与突变体1产生的正常配子(1)结合后发育的子代可以是易感病株;④若品系甲产生配子的过程中抗病基因所在染色体缺失,且不含该染色体的配子(无抗病基因A)与突变体1产生的正常配子(1)结合后发育而来的子代可以是易感病株。(3)①若突变体1和突变体2是由于同一种基因突变所致,设为a1a1和a2a2,则突变体1与突变体2进行杂交,F1均为突变体a1a2,F1自交得到的F2均为易感病。②若两种突变体是由非同源染色体上的非等位基因突变所致,设突变体1的基因型为aaBB,突变体2的基因型为AAbb,则突变体1与突变体2进行杂交,F1的基因型为AaBb,表型为抗病,F1自交,后代基因型及比例为A_B_:(A_bb+aaB_+aabb)=9:7,即F2抗病:易感病=9:7。③若两突变基因是同源染色体上的非等位基因突变所致,设突变体1的基因型为aBB(也可以表示为AAbb),突变体2的基因型为AAbb(也可以表示为aaBB),则突变体1与突变体2进行杂交,F1的基因型为AaBb,表型为抗病。由于两对基因在一对同源染色体上,且不考虑交叉互换,因此F1产生的配子为Ab和aB,则F1自交产生的F2为2AaBb:AAbb:aaBB=2:1:1,即F2抗病:易感病=1:1。生物学答案第5页(共5页)

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    -

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    学生用人节名师导学·选择性考试第一轮总复·生物(1)现有紫花植株(基因型为AaBb)与红花;若非糯是显性,则实验结果杂合体植株杂交,子代植株表型及其比例为;子代中红花植株的基因型是;子代三、考查社会责任白花植株中纯合体占的比例为4.(2021·湖南卷)油菜是我国重要的油料作(2)已知白花纯合体的基因型有2种。现有物,油菜株高适当地降低对抗倒伏及机械化1株白花纯合体植株甲,若要通过杂交实收割均有重要意义。某研究小组利用纯种验(要求选用1种纯合体亲本与植株甲高秆甘蓝型油菜Z,通过诱变培育出一个纯只进行1次杂交)来确定其基因型,请写种半矮秆突变体S。为了阐明半矮秆突变体出选用的亲本基因型、预期实验结果和S是由几对基因控制、显隐性等遗传机制,研结论。究人员进行了相关试验,如下图所示。①P♀S×dZ②P♀Z×aS③PZ×SFF,×S二、考查科学探究⑧F,高秆,半矮秆F,高秆半矮秆·F:高秆半矮秆3.(2022·全国甲卷)玉米是我国重要的粮食515345964021169作物。玉米通常是雌雄同株异花植物(顶端回答下列问题:长雄花序,叶腋长雌花序),但也有的是雌雄(1)根据F2表型及数据分析,油菜半矮秆突异株植物。玉米的性别受两对独立遗传的变体S的遗传机制是等位基因控制,雌花花序由显性基因B控制,雄花花序由显性基因T控制,基因型,杂交组合①的F1产生各种类bbtt个体为雌株。现有甲(雌雄同株)、乙型的配子比例相等,自交时雌雄配子有(雌株)、丙(雌株)、丁(雄株)4种纯合体玉米种结合方式,且每种结合方式机植株。回答下列问题率相等。F1产生各种类型配子比例相等(1)若以甲为母本、丁为父本进行杂交育种,的细胞遗传学基础是需进行人工传粉,具体做法是(2)将杂交组合①的F2所有高秆植株自交,(2)乙和丁杂交,F1全部表现为雌雄同株;F分别统计单株自交后代的表型及比例,自交,F2中雌株所占比例为,F2分为三种类型,全为高秆的记为F3-I,中雄株的基因型是;在高秆与半矮秆比例和杂交组合①、②的F2的雌株中,与丙基因型相同的植株所F2基本一致的记为F3-Ⅱ,高秆与半矮占比例是秆比例和杂交组合③的F2基本一致的(3)已知玉米籽粒的糯和非糯是由1对等位记为F3-Ⅲ。产生F3-I、F3-Ⅱ、F3-Ⅲ基因控制的相对性状。为了确定这对相的高秆植株数量比为。产生对性状的显隐性,某研究人员将糯玉米F3-Ⅲ的高秆植株基因型为纯合体与非糯玉米纯合体(两种玉米均(用A、a;B、b;C、c…表示基因)。用产为雌雄同株)间行种植进行实验,果穗成生F3-Ⅲ的高秆植株进行相互杂交试熟后依据果穗上籽粒的性状,可判断糯验,能否验证自由组合定律?0与非糯的显隐性。若糯是显性,则实验温馨提示:请完成考点集训(十五)p477结果是156

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    AADD x aaddAD人AD人AaD人Aap人的水内为位人交认的个体进行连续自交,最后得到所需品种,所需品种属于(填“纯合子”分“》·交奇不中过星用可的遗专学西理是体拿种:於交后·取下,的花药,进行花药离体暗养,共士口种类型单倍体幼心指用低温或不处理单倍体动苗·选出所后品种。念烟为来家族两种单基因遗传病的系谱图,与甲病有关的基因用△色表示,与乙病争微示,已知其中一种遗传病的致病基因位手X染色体上一回答下列问题:隐口○正常男性、女性①患甲病女性琦1011213●患乙病女性14①分所,甲%的透传方武是■患甲、乙两病男性学,乙病的遗传方式是生X生,某人建议Ⅱ5与Ⅱ-6生男孩,该建议(填“正确”或“不正确”)。烯(:题桥,0的甲病致病基因有一个来自I代的0(2与基因型同于亚-14的男性婚配,则后代患一遗传病的概率为2H.Aa以XAa以XA4明Aa人p以:Aaad人XA烟够Y霄Ak haABAA aY

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    AADD x aaddAD人AD人AaD人Aap人的水内为位人交认的个体进行连续自交,最后得到所需品种,所需品种属于(填“纯合子”分“》·交奇不中过星用可的遗专学西理是体拿种:於交后·取下,的花药,进行花药离体暗养,共士口种类型单倍体幼心指用低温或不处理单倍体动苗·选出所后品种。念烟为来家族两种单基因遗传病的系谱图,与甲病有关的基因用△色表示,与乙病争微示,已知其中一种遗传病的致病基因位手X染色体上一回答下列问题:隐口○正常男性、女性①患甲病女性琦1011213●患乙病女性14①分所,甲%的透传方武是■患甲、乙两病男性学,乙病的遗传方式是生X生,某人建议Ⅱ5与Ⅱ-6生男孩,该建议(填“正确”或“不正确”)。烯(:题桥,0的甲病致病基因有一个来自I代的0(2与基因型同于亚-14的男性婚配,则后代患一遗传病的概率为2H.Aa以XAa以XA4明Aa人p以:Aaad人XA烟够Y霄Ak haABAA aY

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    通过呼吸作用为种子萌发提供能量,据图可知,蛋白质2抑制种子萌发,蛋白质2可以促进蛋白质1的合成,因此蛋白质2不是α-淀粉酶,光敏色素为光的受体,据图分析,光会抑制蛋白质3的合成,因此蛋白质3不是光敏色素,D项错误。16.【答案】A【解析】由题干信息可知,A区域为挺水植物芦苇,B、C区域为沉水植物伊乐藻、苦草,因此伊乐藻、苦草和芦苇的分布体现了群落的水结构,A项错误;该公园的建立,既可体现生物多样性的直接价值(休闲娱乐),又可体现生物多样性的间接价值(生态价值),B项正确;种植多种净化污染能力较强的当地植物,有利于对污染水体的净化,体现了生态工程的自生原理,C项正确;公园内成熟的芦苇不收割,一些重金属元素会聚集在湿地公园,不利于芦苇的生长,因此对成熟的芦苇收割并运出公园,有利于提高公园除污能力,D项正确。17.【答案】(1)林冠层遮蔽地面(阳光)的程度(2分)叶绿素主要吸收红光和蓝紫光,类胡萝卜素主要吸收蓝紫光(2分)(2)林隙(1分)林隙生境中,该药材植物的净光合速率大,有机物的积累最快(2分)(3)林缘组的气孔导度低,植物从外界吸收的C0,少(仅答“气孔导度降低”“午休现象”或“气孔减小”给1分,2分)(4)在15%~75%的郁闭度范围内,缩小梯度,增加若干组实验,测定并比较各组的净光合速率,净光合速察最大的一组对应的郁闭度基本就是最适合种植该药材植物生长的郁闭度(郁闭度范围正确1分,缩小梯度,增加若干组实验1分,共3分)【解析】(1)郁闭度指的是林冠层遮蔽地面的程度。叶绿素主要吸收红光和蓝紫光,类胡萝卜素主要吸收蓝紫光。(2)从图中信息可知,林隙生境中,该药材植物的净光合速举大,有机物的积累最快,即林隙生境下最适合种植该药材植物。(3)从图中信息可知,林缘组的光合色素含量较大,但其光合速率反而低于林隙组,主要原因很可能是林缘组的气孔导度低,植物从外界吸收的C02少。18.【答案】(1)4(1分)(2)若“某条染色体”是X染色体时,F,雌性个体中红色荧光翅与无色翅的比例为1:1;若“某条染色体”是Y染色体时,F,雄性个体中红色荧光翅与无色翅的比例也为1:1,均与题干信息不符(答案合理即可,2分)(3)当A基因和红色荧光蛋白基因同时存在时,红色荧光蛋白基因才能表达(答案合理即可,2分)红色荧光翅:无色翅=9:7(2分)红色荧光翅:无色翅=1:1(2分)(4)X染色体上(2分)白色、红色(2分)【解析】(1)根据题干信息可知,该昆虫的一个染色体组是由3条常染色体+1条X染色体或1条Y染色体构成的。(2-3)根据“昆虫甲与昆虫乙交配,所得F,雌雄个体中红色荧光翅与无色翅的比例均为1:3”以及昆虫甲与昆虫乙的基因组成及其表型可知,当A基因和红色荧光蛋白基因同时存在时,红色荧光蛋白基因才能表达,并且昆虫乙的“某条染色体”既不是X染色体,也不是Y染色体,因为当“某条染色体”是X染色体时,F,雌性个体中红色荧光翅与无色翅的比例为1:1;当“某条染色体”是Y染色体时,F,雄性个体中红色荧光翅与无色翅的比例也为1:1,与题干信息均不符。假设红色荧光蛋白基因用B基因表示,则,红色荧光翅雌雄个体的基因型为AoBo。若昆虫乙的“某条染色体”不是2号常染色体,则A和B基因的遗传遵循自由组合定律,F,的表型及其比例为红色荧光翅:无色翅=9:7:若昆虫乙的“某条染色体”是2号常染色体,则A和B基因的遗传不遵循自由组合定律,F2的表型及其比例为红色荧光翅:无色翅=1:1。(4)当等位基因G/g位于X染色体上,且纯合雌昆虫丙与纯合雄昆虫丁的眼色分别为白色(XX)、红色(XY)时,两者交配,所得子代中雌性个体的基因型为XX,表现为红眼,雄性个体的基因型为XY,表现为白眼。19.【答案】(1)降低(相应化学)反应的活化能(2分)(2)突触小泡(1分)(钠离子通道开启)钠离子大量内流(2分)突触间隙(1分)(3)控制无关变量(答“控制单一变化”或“排除其他条件的干扰”均可,1分)实验组使用了毒扁豆碱,而对照组使用了生理盐水(未使用毒扁豆碱)(2分)实验组小鼠脑中Ach明显高于对照组(2分)生物学第3页(共4页)

  • 衡水金卷先享题分科综合卷2023年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题生物一

    物激素有生长素和细胞分裂素,且通过调整二者的比例达到不同的目的,在该阶段需要光照,因为叶绿素的形成需要光照。(5)利用植物体细胞杂交的方法培育作物新品种过程中,遗传物质的传递不遵循孟德尔的遗传规律,因为该过程中没有经过有性生殖形成配子的过程。

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    Keys:(One possible version)1.He attempted to remove the two mountainswith his family2.The fable reflects the virtue of perseverance inthe face of difficulty3.As long as we hold on to our dream,we arelikely to realize it

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假如你的美国朋友Tom要来你所在的城市旅部,请你给他推有一家酒张。夏点如下:1.酒店的位置(酒店名可以自拟)2.推荐的理由。注意:1.词数80左右:2.可适当增加细节,以使行文连贯,3.不得涉及姓名、学校等真实信息,第二节(满分25分】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文The Meredith family lived in a small community.As the economy was indecline.some people in the town had lost their jobs.Many of their families werestruggling to make ends meet.People were trying to help each other meet thechallenges.Mrs.Meredith was a most kind and thoughtful woman.She spent a great dealof time visiting the poor.She knew they had problems,and they needed all kindsof help.When she had time,she would bring food and medicine to them.One morning she told her children about a family she had visited the daybefore.There was a man sick in bed,his wife,who took care of him and could notgo out to work,and their little boy.The little boy-his name was Bernard-hadinterested her very much."I wish you could see him,"she said to her own children,John,Harry.and英语·试题卷四·第13页(共14页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALook for cheap student accommodation in London?Why not start your search via our website,sign up for a free account and book it today?Arch View HouseLocated next to the Wembley Stadium,it is home to 687 students.It has a range of private andshared studios,which come with their own kitchen,bathroom and living facilities.Away from yourroom,you'll have access to public areas where you can relax.A fully equipped gym is available foryou to use in your spare time.Prices start from 160 per week.Helen Graham HouseLocated in the center of Bloomsbury,it is perfect for students on a budget but want to be at theheart of the city.An 8-minute walk to Birbeck and 7-minute from University of Law London,it's notonly the wonderful west of the city on your doorstep.Prices start from 130 per week.The Cube EalingIt is a student accommodation located in Zone 3.It is only a 3-minute walk from the Universityof West London and a 25-minute tube ride to the city center as well as the University of Westminster.Prices start from 150 per week.Sunlight ApartmentsWith Sunlight Apartment's perfect location,it's not just studying that's convenient to enjoy shopsand restaurants in London.It is a smal!and friendly community situated in the heart of Bethnal Green.which is a desirable location for students looking to live on the surrounding districts of Brick Laneand Whitechapel.Prices start from 110 per week.21.What might be an attraction of Arch View House?A.Its quiet surroundings.B.Its convenient facilities.C.Its central location.D.Its easy access to a library.22.Which place is close to those who live in the Cube Ealing?A.The University of West London.B.The University of Westminster.C.The Wembley Stadium.D.The center of Bloomsbury.23.Which of the following charges students least per week?A.Arch View House.B.Helen Graham House.C.The Cube Ealing.D.Sunlight Apartments.B3

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    C.It is related with female condors at their first birth.D.It happens when female condors are without males'accompany33.What is mainly discussed about California condors in the fourth paragraph?A.Their being endangered.B.Their general informationC.Measures to save the species.D.Achievements of saving the species.34.Which is bad news about asexual reproduction?A.It happens only in a few species.B.It goes against traditional scientific rules.C.Scientists attach little significance to this discovery.D.The two condors from unfertilized eggs have a shorter lifespan.35.What will researchers need to know about this kind of reproduction?A.Whether this kind of reproduction is happening in other species.B.How asexual reproduction can be used to save endangering species.canC.Whether two mothers involved produced the eggs without male help.009D.Why the two condors from unfertilized eggs have a much longer lifespan.to a鹰)第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)rks根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有es.两项为多余选项。edLack of sleep is a common problem in the modern society that affects both young00people and adults.36 But consistent lack of sleep leads to drowsiness throughoutthe day and obesity.irdIn fact,staying awake for 24 hours causes reduced hand-to-eye coordination.he37 Lack of sleep in school-aged children is often linked to emotional difficultiesgs38 The reason is that the brain has difficulties reading facial expressionslike depression and poor performance.beand interprets most faces as threatening.As such,these individuals are less likely toS.engage in conversations with others and may be very annoying.Extreme deprivation ofutsleep causes victims to avoid social interactions altogether.Lack of sleep also leads to increased emotional reactivity,making people quick tonjudge,short-tempered,and emotionally changeable.39 It explains why victimsare less good at managing their emotions when working.A study conducted on medicalinresidents showed that sleeplessness directly affected their mood as it reduced positiveerfeelings.They also felt angry most of the time and displayed hostility and depression.Additionally,loss of sleep affects how people react to positive experiences.40Lack of sleep also affects the subject's local expressivity.As such he may exhibitnegativity in speech by talking in flat,monotonic(单调的)tones../号卷·2022届全国高考最新原创信息试卷(六)·英语第7页共10页

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    七年级新目标第35期e2021一2022学年English Weekly关沿围報2022年2月3日星期四总第3699期山西师范大学主管山西师大教育科技传媒集团主办●英语周报社编辑出版●社长:徐文伟●总编辑:刘永俊●国内统一刊号:CN14-0705)●网址:hp:www.ew.com.cm图说天下共同关注Let'sBears Play on the Slide7a看熊妈妈教小熊滑滑梯」Kids like playingon the slide(滑梯),andso does this baby bear!In the picture,we can see the baby bear is on aslide.His mom is waiting on the playground.f the two bears and

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    周测卷八单句填空1.for 2.to bend 3.striking 4.novelist 5.had encountered 6.is characterized 7.with 8.stability9.claiming 10.belief阅读理解作者是一位美术老师。他痴迷于超真实画像,并给学生和自己带来了快乐。11.A根据第1段第3、4句可知,作者进行了四年的教学之后,对超真实绘画很感兴趣。他先给学生拍照,再对着照片临摹。12.B根据第2段可知,本段主要讲述作者如何用物体制作肖像。13.A根据第3段第1、2句可知,当作者和学生都有烦恼时,作者会拿出相机拍照。14.B根据最后一段第3句可知,那两名学生认为照片不美,因为没拍到笑容。语法填空15.to go 16.Surprisingly 17.was knocking 18.named 19.if 20.Having stayed 21.hours 22.a23.From/Through 24.who/that短文改错Dear Peter,Our school sports meet will take place in next month.So I'd like to invite you A come and enjoy its open-toing ceremony with the theme of Ancient Art and New Stage.The opening ceremony,as an unique event in our school,is to be held on 25th November.It will be quiteadifference from previous ones since it was aimed to promote sportsmanship through traditional Chinese culture.differentisChosen students dressing in costume will perform Tai Chi,that will be one of the most attractive parts.In ad-dressedwhichdition,traditional Chinese drums will be played.These special performance are sure to impress everyoneperformancespresently.presentI do hope you'll accept my invitation.I'm looking forward to you early reply.yourYours sincerely,Li Hua书面表达One possible version:Dear Jason,How is it going?Our school is going to hold a Chinese Winter Camp for international students this wintervacation.Knowing that you are keen on Chinese culture,I am writing to invite you to join in it.The camp will last 10 days,from February 11 to February 20 in our school.It covers a variety of activities,ranging from learning daily Chinese to Chinese history and traditional culture.In addition,it provides a chancefor members to visit some museums.If you would like to join,please sign up before February 11 on our schoolwebsite.I am sure that you will gain much through the activities.Looking forward to your participation.Yours,Li Hua·8·【22新教材老高考.zC.英语·参考答案一YLB一选择性必修第一册一QG】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    掌上周报微信小程序3after all必修二Unit5听力材料、参考?eft a text61.One possible version:norningDear Vivian.right bLast weekend,I went on a trip to a new里出en Spainforest park in my city with my classmates.19.A。相The park is very beautiful.We spent the句包同知“ng,laterwhole morning hiking.In the forest,we sawmany different types of rare birds and took manysometmwill20.C。相pen-airgood photos.After lunch,we played games andwent boating on the lake.At around 6 p.m.,we合本out lifein theweekstarted to head back,tired but happy.狗屋This trip did offer me a chance to get close to应该nature and I had a really good time with myclassmates.checksweet21.A。or herYours,屋”LiHuafeedber of62-66 CABCB 67-71ACABC72-76 BBACA可and查看部分解析22.单项填空able1.A。句意:狗有很好的嗅觉,常常被用于搜寻have地震中的幸存者。sense感官,感觉,如:a文sense of smell/hearing/taste/touch嗅/听/味/触my觉。view观点,看法;means方法;idea主意,样,23.想法2.C。句意:这骇人的消息使我意识到我们将面ely,对的问题是多么可怕。考查宾语从句。24theerrible problems前应用what修饰。故选C干扰项是B,当感叹的是形容词或副词时,用howto253.B。句意:我们学校定期为学生举办研讨班,A在那里他们可以探索自己未来的谐力。考查定语从句.定语从句的先行词为seminars,从句中缺地点状语,故选关系副词where。本题26D易误认为先行词是表时间的intervals(间隔时间)而误选关系副词whend4.C.句意:一你看过Forever Young这部电影吗7一一当然,我看过了。它就是在我们的城市里拍的。强调句型的基本结构为swas+被强调成分+that/who+其他成分:其最大的特点是把It is /was.ha小who去掉,句子仍然成立。本题强调的是地点状语in our city.S.D。句意:学校的饭太难吃了以至于大部分

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    学Dpr,nn hdph(精神期学tnine语,全都怡ioshesadateieyandtayoiasnhehnaergtofMew确定Companies Hiring Now:立Quality Documentation Specialist (Medical Transcription)-Nuancee to wash our hands because of this horrible virus",Glowinski added.watmehteekofiaentioasaegadbyteRnecoalgonpeioa立Provide documentation coverage for a set of healtheare providers,which involves listening to audioA.Sweeping the floor.B.Exploring nature.定recordings of patient elin visitsand using technology to summarize medical facts in professional elinicareports.Previous experience preferred,but not necessary.Full-time,$13 per hour.C.Writing a novel.D.Painting the house.列修改方法学Executive Assistant to CEO-Blavity时历5Manage a heavy calendar;schedule and confirm appointments,prepare routes,coordinate.ll kinds of inventionsredmtted法学accommodations,restaurant reservations,ground transportation,ete.A high school degree required,andvideo of the entry isquiedtoenter.C.Teachersare encouraged to get invoved.时历2 years of experience is a must.Hiring in Los Angeles,CA.Full-time,$13 per hour benefits..The task must be finished within ste接最Copy/Content Editor-WebFX去学What doenk of he校法Edit an array of content types from blog posts to sales copy to long form content,spanning over 800A.Practical.B.Unnecessary.industries.Work with over 1,000+different publishers on the web/in the media,ranging fromC.Economical.D.Complicated.整entertainment and lifestyle to industry-specifie opportunities.Contract.Full-time,$5$18 per hour.Customer Service Representative-SitelWhat's the purpose of the text?Work with some of the world's best brands to support customers with billing inquiries,account orA.To advocate the habit of washing hands.product questions,service orders,installation scheduling,troubleshooting,and more-via phone,email,B.Tocaon schoolchildren tompntC.To encourage more inventions from everyday items.长chat,and social media.Hiring in all states besides CA,NY,and WA.Part-time,$13.25 per hour.D.To introduce a contest making handwashinguno kids21.Which company requires work experience?品B.Blavity.A.NuanceD.Sitel.C.WebFX.A new study,published this week in the journal Froniersin Vterinry Senceeve thato22.Who will be paid the most on an hourly basis according to the text?anmlsrnot different from our.The chemicalrefactthatA.The content editor.B.The executive assistantthe composition of other species'tears and how they're adapted to their evromentsmy provideC.The documentation specialist.D.The customer service representative.nsihts into better treatments for human eye disease.23.What do the last two position-holders need to do?Previously,scientists had studied closely only the tears of a handful of mammals,including humasA.Cooperate with famous publishers.B.Arrange all the affairs for the bossdogs,horses,camels,and monkeys.In the new study,Brazilian veterinarians anlyzed the tears of reptileC.Provide relevant services to customers.D.Get the work done on the Internetand birds for the first time,focusing on seven species.BTears,which are released from tear tubes,form a film over the eye that's composed of threeParents around the world often urge children over and over-wash your hands!It can be difficult,ngredients:mucus,waler,and oil.The mucus coats the eyes surface and helps to attach the film to thehowever,to get children to remember to wash.But what if washing hands was connected to a fun creativeeye,the water is a natural salty solution containing crucial proteins and minerals,and the oi prevents theactivity?What if instead of simply reaching for the soap,a machine could drop it right into your hands?Well,such a machine was recently built by a boy and his sister in the US state of Maryland as part ofeye from drying out.Humans are the only known species to produce emotional tears;the expression"crocodile tears",a creative competition.The not-for-profit Rube Goldberg Organization is holding the competition.which refers to a person's phony display of emotion,comes from the mysterious tendency of crocodiles toEvery year,the Rube Goldberg competition assigns a specific task,considering inventions that usecomplex systems to carry out a simple everyday task.At first,the task for 2020 was supposed to be"turnBut tears play key roles beyond weeping,notes Lionel Sebbag at lowa State University,who was notrelease tears as they eat.on a light".But when the COVID-19 happened,the task was changed to"drop a bar of soap intoinvolved in the new research.They help with vision by lubricating and clearing the eye.They also protectsomeone's hand”.the eye against infection and provide nutrition to the cornea,the eye's clear outer layer,which lacks bloodThose taking part in the competition are schoolchildren.But with schools closed to slow the spread ofthe virus,organizers changed the rules.This year,the team can include any family members and peopleLearning how reptiles and birds'use tears may also inspire new medications for conditions such as drytubes,he says.were asked to send in recordings of the machines to compete.One thing has not changed:The machineeye,which occurs when tear tubes don't produce enough oil.The disease,common in cats,dogs,andmust complete the task in less than 10 steps.In Maryland,the Diel family wanted to enter.So,Caitlin and her brother Ben designed and built theirpeople,can sometimes lead to blindness.own Rube Goldberg machine.Next,they had to demonstrate that it could complete the task-throwing the28.What is Paragraph 3 mainly about?B.The composition of tearssoap just right to be caught in someone's hand.After 106 failed attempts,they finally had success.WithA.The source of tears.D.The definition of tears.C.The classification of tears.their video demonstration,they can now enter the competition.【2022届高三高考仿真模拟卷(六)·英语第4页(共8页)】【2022届高三高考仿真模拟卷(六)·英语第3页(共8页)】酶切后的产物连接,理由是(2)若某人利用图b所示的表达载体获得了甲、乙、丙三种含有目的基因的重组子,如图c所示。这三种京士细中表大目的基因产物的有,不能表达的原因是

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    2点,A推理判断题。S0k的能源独立理念概括起来为两点:1)减少能源消费:2)利用不26D段落大意题,根报第七段”1 called him tk i is me o h加n umplerin显然,上文提到的关掉一些电灯及风扇属于减少能源消费的范畴h people in richtibng give up their comfrt"可知,作27C细节理解题。根据第人段"Ceob pobe veryodyushre the burder.”可者对Solanki的理念是持怀疑态度的。知答案【答案与解析】28.B细节理解题。根据第二段“According o Bruce Richardson'A Scal Hiryf Tea,Catherine of本文是一篇说明文。文章主要介绍了具有英国特色的下午茶。29.C细节理解题。根据第三段“On those,uests had to mind their manners”可知,喝“低茶”时大Braganza is credited with introducing tea to England..”可知答案.30.D推理判断题.根据第五段“‘Americans stand out easily because they work so hard to keep their pinkies家非常注重仪式感extended while holding their teacups.上makes you look funny.'"可推断,用“兰花指”拿茶杯的很可能是美3L,A写作意图题。根据第一段“.,.but there's one more thing you have to check off your to-do list:the国人。English afteroon tea with pretty cups and all the formal ceremonies."及下文的细节描述可知,作者的目的是介绍英国的下午茶。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了汗臭的原因及好处32.C推理判断题。根据第二段“Now25 years later,I've found out that my sweat is actually a signal ofsomething good on my skin-something that protects me from many skin problems..”及最后一段“So nexttime when you're told you smell bad,...take a moment to thank your sweat...for helping to keep yourskin healthy and safe.”可推断,作者非常感激臭汗的保护。33.B词义猜测题。根据画线词前“On its own,this type of sweat isn'tsmelly..But.,.”可推断,smelly,stinky及Unpleasant为同义词。34.D细节理解题。根据第四段“There are almost2O0 different species of bacteria living on it.Some of themreally enjoy eating the compounds in our sweat and then spit out new compounds,some of which are quitesmelly.”可知,汗臭是由皮肤上的细菌引起的。35.A标题判断题。通读全文、尤其是第二段“To figure out what I'm talking about,we need to step back andlook at what actually creates body odor(气味).”可知,本文主要是解释汗臭的原因及好处。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了几个省钱吃好的小技巧36.E根据空前的关键词embarrassed可快速锁定E项。37.B根据空前“Food producers usually use trendy words,like organic,low-sugar and low-fat,.to describetheir products.""but they're also marketing terms that can paint an inaccurate picture that some foodsare really healthier than others..”可知,B项“这些描述仅对某些顾客适用”起到了承上启下的作用。38,G根据本节的小标题Be cautious with trendy words及空前的追新猎奇的后果可知,G项“不要仅凭这些时髦词语评估食品”符合。39,F空前的节食是“减”,空后的食补是“加”,故F项中的instead及addition能把这两个语义相反的部分无缝地衔接起来。40.C本节主要是讲冷冻及罐装制品的好处,故C项“不要冷落罐装及冷冻果蔬”适合作本节的小标题。【答案与解析】本文改自马克·吐温的短篇小说《运气》。一个十足的傻瓜却因为好运总能歪打正着。他不但以优异成绩从军校毕业,还在战争中取得一个又一个的胜利,并最终成为英国最伟大的军事将领。4L.A能被邀请参加英国最伟大的军事将领的宴会,那份激动应该是无法描述(description)的。42.B因此,当听到别人说这位将领是个十足的傻瓜时,听者也一定会感到震惊(shock)不已。43.D44.C根据下文“When Scoresby attended my first class,.”可知,讲故事的人当时是军校的教官(teacher)。根据空后的对比可知,别的学生应该是回答得很睿智(intelligently)。3【模拟卷·英语(三)参考答案第3页(共4页)】新高考E

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    ldn't believe it.he family.(答案速查】ed exactly 50 years电话号码为808-572-6560。故选B。of a small bedside23.A【命题意图】考查细节理解。【解题思路】根据Maui Arts&Cultural Center部分折断或树皮被制擦,就会有像牛奶一料的液质流出。33Bthat Dr.Doan hadre all those years.中的“The center hosts a variety of performances that28.C【命题意图】考查细节理解。【命题意图】考查细节理解。his piece of papershowcase the finest of Hawaiian and local artists.解题思路】根据第一段的最后一句e血北【解题思路】根据第三段最后一句“…but the robots知,游客在Maui Arts&Cultural Center可以观看表演。ofen arct people'curio becase fhave just become urgently needed because of the recent故选A。mame and shape..”可知,人们之所以被“光程树吸号引COVID-19 reappearance in multiple Chinese cities."是因为它的名字和特殊的外形。故选C。知,由于疫情形势再次变得严峻,所以社会对这种能ve missed you!词汇积累relaxed a山.放松的;舒造的host,主办;主持n.主人;主持人showcase展示;展现n展示柜;陈29.B【命题意图】考查推理判断。自动进行咽拭子样本采集的机器人的需求越来越迫切。故选B。the past,with列柜innovativeadj.革新的;新颖的cater to迎合;满足【解题思路】根据第三段和第四段内容可知,“光棍树”34.D【命题意图】考查细节理解。k City Marathon需要生长在非洲的沙漠地区,因为要适应当地恶劣的自然【解题思路】根据第四段中的“‘Early experiments onI'm not actuallyB环境,所以它没有叶子,只有绿色的枝权:但如果人们volunteers proved the accuracy of the mechanical arm's体裁:记叙文主题:人与自我一坚持梦想将其种植在温暖潮湿的地方,它也会长出小叶子,这automatic sampling,which showed little significantthe run,so the【语篇导读】2022年5月7日,Merle Liivand打破了地自已说明它具有一种适应环境的能力。故选B。difference compared with manual sampling(人工采30.D【命题意图】考查细节理解。gher than the在单片脚蹼游泳运动上创造的世界纪录。她不仅在佛样),'said the researchers.”可知,机器自动化采样与人工采样相比并无太大区别,即他们的采样结果是old joints will61.and 62.will be shipped 63.which 64.advanced65.changes 66.to give 67.a 68.began【解题思路】根据第三段的内容可知,“光棍树”是为了69specially asIreaching罗里达州比斯坎湾汹涌的海水中游出了全程马拉松的样的。故选D。70.to距离,甚至一边游泳一边捡出了水里的垃圾。适应环境(inorder to thevo),所以它的树35.B【命题意图】考查推理判断。k while I get24.A【命题意图】考查细节理解。叶在漫长的进化过程中消失了,剩下的只有枝权。因此这种变异是由自然条件造成的。故选D。【解题思路】根据文章最后一段的内容可知,这种能自xcited about第二部分阅读理解【解题思路】根据第二段中的“In one training session31.A【命题意图】考查主旨大意。动进行咽拭子样本采集的机器人还需要进行进一步doing it to的改良与完善。故选B。第一节she nearly swallowed some plastic that was floating in the【解题思路】通读全文可知,本文主要介绍了“光棍树”re.This is asea.""She decided to work to make people more aware这种特殊的树的情况,并着重描述了它的特别之处。长难句分析l.The developers say that they have gottenAeducationalof plastic pollution.”可知,是一次在训练时差点儿吞下故选A。demand from several Chinese cities such as Shanghai,and体裁:应用文主题:人与社会一毛伊岛旅游ming,land【语篇导读】夏威夷的毛伊岛是一处著名的旅游胜地。本垃圾的经历让Liivand有了在游泳时检垃圾的想法。长难句分析In the meantime,its branches and unksthat the robots could replace humans in this process in thefuturebviously a故选A。文介绍了毛伊岛的四个旅游项目。turned green,which could have photosynthesis(光合作用)分析:句中两个hat均引导的是宾语从句,且这两个宾语marathon25.D【命题意图】考查段落大意。21.D【命题意图】考查细节理解。just like green leaves.ead over to【解题思路】第三段主要介绍了Liivand于2019年从句由and连接;第二个hal不能省略。【解题思路】根据Awapuhi Adventures部分中的are分析:本句中which引导非限制性定语从句;它指代前面句意:开发人员表示,他们已经收到了来自中国的好几座y elephant2020年、2021年和2022年在单片脚蹼游泳运动上取的句子its branches and trunks turned green。run by professional tour guides Hawaiian Paddle城市,比如上海的需求,他们还表示,未来这种机器人可得的成绩。故选D。句意:与此同时,它的枝权和树干变成绿色一使它就像Sports部分中的are conducted by professional guides可能会在这个过程中替代人类。26.C【命题意图】考查词义猜测。绿叶一样进行光合作用。知,这两个旅游项目都提供专业的导游。故选D。2."Early experiments on volunteers proved the accuracy of【解题思路】根据画线词组前面的The water was rough词汇积累三peculiarad.或奇怪的;异常的训urae.说the mechanical arm's automatic sampling,which showed little干扰顶分析*,本题易错选B。本题问的是Awapuhi和后面的but she didn't stop及常识可知,因为水面波明;阐明prospective adj.潜在的;有希望的;即将发生的significant difference compared with manual sampling(Adventures和Hawaiian Paddle Sports有什么相同之涛汹涌,且在室外水域游泳会遇到意想不到的问题。resist v.抵制;阻挡humid adj温暖潮湿的,湿热的采样),”said the researchers..处。选项B是“它们提供水上冒险活动。”的意思,根break through“突破”;prepare for“为…做准备”;分析:本句引号中的部分是一个主从复合句,其中which据Awapuhi Adventures部分的内容可知,该游览项目come across'“偶然遇到”;take away“拿走”。故选C。引导非限制性定语从句;showed little significant difference有较高体裁:说明文主题:人与社会一能自动进行咽拭子样查考提供浮潜探险活动,但Hawaiian Paddle Sports只是27.B【命题意图】考查推理判断。本采集的机器人意为“没表现出显著差异”;compared with..为固定搭配,说明在该项目中人们可以乘坐皮艇或独木舟来探索【解题思路】根据文章最后一段Liivand所说的话中的【语篇导读】文章主要介绍了在疫情期间,中国推出了能自表示“与…对比”。海洋和海洋生物,并没有说提供“水上冒险活动”。故"Set a dream and try your best to make it come true.I动进行咽找子样本采集的机器人,并以此来助力新冠句意:研究人员称:“早期对志愿者们的实验证明了这种机涉及B选项不正确。will persist it forever.”可知,Liivand鼓励人们怀有梦想疫情防治工作。人械臂(在进行)自动化采样时的准确性,而这种准确性与人工采样相比没有表现出显著的差异。”保有22.B【命题意图】考查细节理解。并努力实现梦想。由此可知,她的故事旨在鼓励人们32.D【命题意图】考查细节理解。【解题思路】根据Hui No'eau Visual Arts Center部分要坚持自己的梦想。故选B。【解题思路】根据第二段中的“the obts were第二节普说体裁:说明文主题:人与自然一拯救海洋的形中的“The Hui Gallery Shop has a variety of art-baseddesigned tos the burden of medical orkein mass【语篇导读】文章就如何拯救海洋提出了几点有效的建议。空与items such as glass,paintings,drawings,and体裁:说明文主题:人与自然一“光棍树”COVID-19 nucleie acid(核酸)testing.”可知,这种能自36.G【解题思路】根据空格前后两句话可知,空格处所photography..”可知,在Hui No'eau Visual Arts Center的【语篇导读】本文主要介绍了一种特殊的树一“光棍动进行咽拭子样本采集的机器人被开发出来的目的填句子应与“为拯救海洋应该采取的行动”有关。Gthe Hui Gallery Shop人们可以买到艺术品,其对应的树”。这种树没有树叶,只有绿色的枝权。如果枝权被是减轻医疗工作者的工作负担。故选D。D18卷(三)·英语D17卷(三)英语

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    KEYCORNERTask II.略TaskⅡ.略c.trendd.fuelflood made many people in the villageLEXICAL CHUNKSe.datasuffer from.1.消耗能源1.data2.catastrophe3.It is because of climate change that上期练题参考答案2.natural phenomenon3.consequences4.trendsheat.droughts and insect outbreaks3.化石燃料的燃烧4.carbon dioxide5.fuelshave increased.第2版5.温室效应6.疾病的传播Ⅱ.l.glanced2.steady4.It was a scientist in the meeting that/READING TASKS7.物种的灭绝3.tend4.phenomenawho stated a third or more of allPre-reading activities8.keep on warming5.rangeΠ.1.to2.ofknown species of amphibians were atTask I.略TaskⅡ.略TaskⅡ.略9.average temperature3.onrisk of extinction.While-reading activities10.忍受污染11.同意这个观点4.about5.up6.to;in12.反对这个观,点Part3Task I.Part 2I.1.circumstances2.commitmentI.one2.human activity13.be casual about...14.使你精神焕发I.1.have a tendency3.disagreements4.contribution(s)3.heat15.发生;造成16.大量的4.cooler2.average temperature17.go up18.导致3.widespread diseases5.advocating6.casual5.carbon dioxide6.catastrophe19.即使20.on the whole4.On the wholeⅡ.1.So long as2.put up with7.environmental consequences21.on behalf of22.只要5.existence of this species3.on behalf of4.and so on8.quicker 9.crops10.37023.and so on.Ⅱ.l.advances2.earlierTaskⅡ.1-6 TFFFTT第3版1.It was the storm that caused severe3.it4.drivenTask III.1-3 CABCHECKING CORNERdamage to the buildings in many parts5.analysing6.to matchPost-reading activitiesPart 1of the city7.loss8.eventuallyTask I.1-4 DBACI.a.consequenceb.catastrophe2.It was water-borne diseases that the9.in10.why

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    1.如图为不后同亦已m第22讲染色体变县一do you like全国教辅类一级报纸1)I bought itLEARNING®外研高三基础mall.boots andy.I should第11期总19740期nd!I willNGSH美泽2022年9月13日星期二ou haveking of主管单位山西省教育厅主办单位山西教育教精传媒集团编辑出版学类语报社社长昌夺明总编李若编审Na9yER©y国内缘-号0N4702日网址http://www.xyybs.0ome Waterds,but女经外语教学与研究出版社授权在全国范围使用★ition isobablyTEST YOURSELFofia.Can本期资源码:tca610(Modules 3 4,Book 4)tell入源码跃可应通NameMarks(满分150分)Classfor■试题命制:《学英语》报社试题测评组第一部分听力(共两节,满分30分)15.How does Kathy often shop?第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)7.What will the girl do?A.By surfing the Internet.A Take a bus to school.visiting yard sales.

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    -

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    必修三UNIT1同步评估参考答案及部分解析参考答案1-5 BAABC6-10 BCBCA11-15 BABAC16-20 ABCCA21-25 ACBCD26-30 BCBAA31-35 CADAC36-40 FECAG41-45 BADCB46-50 ADADD51-55 BBDCC56.myself57.traditional58.friends59.was drawn60.creating61.of62.extremely63.which64.and65,to hold写作第一节One possible version:Dear Peter,I'm glad that you wrote to me to ask about my favorite traditional Chinese festival.I'm pretty sureit's the Chinese New Year.The Chinese New Year is the most important festival in China.It iscelebrated on the first day of the first month of the Chinese lunar calendar.The Chinese New Year includes a variety of festivities depending on the region and its localtraditions and customs.However,there is something in common:It is a time for families to cometogether,exchange good wishes,and enjoy delicious Chinese food.Yours,Li Hua第二节One possible version:As Miriam finished,she broke down into tears again.Pauline comforted her,and the two womentalked about their lives for a while.Pauline told her how she'd been raising Eve by herself andinvited her over to spend time with them."Eve will love to meet you,"she said."And thank you somuch for the doll.It made my daughter's day.Thank you again!"She hugged Miriam again beforeshe left.A few days later,Miriam visited Eve and Pauline,and Miriam handed Pauline an envelope with$3,000 inside.Pauline was very surprised and refused to take it.But Miriam insisted Pauline takeit and said,"A mother's heart knows how much it hurts when you can't do enough for your child.Please keep it."Pauline cried and thanked Miriam.From then on,Miriam and Pauline becamefriends,and Miriam loved Eve so much.But the best part was that Pauline and Eve's companyhelped Miriam move on from her loss.部分解析

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    参考答案及深度解析第二部分阅读理解type of chocolate consumed.”可知,这项研究是第一次根据食第一节用巧克力的类型来检验它与抑郁症之间的关系,所以是有代表性的。故选C。体裁:应用文主题:人与社会一吴哥窟丛林骑行30.B【解析】主旨大意题。阅读第四段的内容,并根据【语篇解读】本文主要介绍了吴哥窟丛林骑行的相关信息。“.which produce a feeling of euphoria."“.…which is believed21.A【解析】细节理解题。根据第二段中的“The first stop onto be important for regulating people's moods.”和“..whichyour route will be Ta Prohm.”和“This mythical temple waslower inflammation and can prevent the onset (ofchosen as a scene for the filming of Tomb Raider..”可知,Thisdepression.”可知,第四段主要讲述的是黑巧克力包含的成mythical temple指的是塔普伦寺。故选A。分,这些成分能让人产生兴奋感。也就是说,本段主要讲述22.D【解析】细节理解题。根据文章中的“Not included:了黑巧克力具有预防抑郁症作用的原因。故选B。Snacks and fruit..”可知,旅游服务中不包括零食和水果,所以31.A【解析】观点态度题。根据最后一段中的“However,水果需要游客自备。故选D。British scientists urged caution about the findings,suggesting23.B【解析】细节理解题。根据“How to book?”部分中的“Tothat..”可知,英国科学家敦促人们对研究结果保持谨慎,他reserve the activity,choose the date and complete the form on们认为,吃黑巧克力的决定可能与其他健康因素有关。由此the website.”可知,游客在网上填表确认信息后就可以预订。可推断,英国科学家对这项新的发现持谨慎的态度。故故选B。选A。长难句分析After adjusting for these factors,it was found that体裁:记叙文主题:人与自我一克服恐惧和害羞,敢与人individuals who reported eating any dark chocolate in two 24-交流hour periods had 70 percent lower odds of reporting clinically【语篇解读】乔纳是个害羞的孩子,这天午饭铃响后他一个人躲relevant depressive symptoms in the previous two weeks than到了图书馆里,并在那里遇到了亨利。在亨利的鼓励下,乔those who reported not eating chocolate at all.纳克服恐惧和害羞,最终主动和别人打招呼。分析:After adjusting for these factors是时间状语;it是形式主24.B【解析】细节理解题。根据第一段中的“Other than the语,that引导的是主语从句,该主语从句中的主语是noise of the air conditioner,the library was quiet and there wasindividuals,谓语是had;who引导的定语从句修饰barely a soul in sight.”可知,图书馆很安静,几乎看不到一个individuals;reporting clinically relevant depressive symptoms in人,也就是说,午餐时间图书馆并不拥挤。故选B。the previous two weeks作介词of的宾语;句中的who reported25.B【解析】细节理解题。根据第二段中的“He looked aroundnot eating chocolate at all是who引导的定语从句,修饰those。and saw a pair of eyes looking at him from behind the句意:在调整这些因素后,研究发现,在两个24小时内报告bookshelves...eyes as wide as saucers(茶碟).”可知,一双眼吃任何黑巧克力的人,在前两周报告临床相关抑郁症状的概睛从书架后面盯着他看,他惊呆了,所以眼睛才会瞪得像茶率比那些报告根本不吃巧克力的人低70%。碟一样大。故选B。026.D【解析】代词指代题。根据第三段中的“What would体裁:说明文主题:人与自然—西红柿的历史Henry think of him if he knew Jonah did not have any friends?【语篇解读】本文主要介绍了西红柿的历史。It would make Jonah feel more uncomfortable..”可知,此处说如32.C【解析】细节理解题。根据第一段的第二句“They grew果亨利知道乔纳没有朋友,他会怎么想他?这会让乔纳觉得among low bushes in dry,sunny places in the Andes Mountains更不舒服。所以“”指代如果亨利知道乔纳没有朋友,他会in South America.”可知,最早的西红柿生长在干燥、阳光充对乔纳的看法。故选D。足的地方。故选C。位技巧点拨代词指代题的解题技巧之在前文中找答案33.D【解析】细节理解题。根据第二段中的“The animals carry代词一般指代代词前后句中出现的主语或宾语,且the seeds to other places.That was how earliest tomato plants经常是上文提到过的,下文才能有所指代,因此代词出现found new places to grow.”可知,动物们把西红柿的种子带到的时候,一般是指代前文的内容,所以我们在词句理解题其他地方,这样最早的西红柿就能在其他地方生长。故中如果看到所需解释的词语附近有代词,通常都是在词选D。语前文中才能找到答案。●34.C【解析】细节理解题。根据第三段中的“These Central27.C【解析】推理判断题。根据最后三段中的对话内容可知,American farmers bred tomatoes to be bigger and sweeter than乔纳设法克服了恐惧和羞怯,第一次和别人打了招呼,并且the wild ones.”可知,西红柿被带到中美洲后,当地农民对它还帮助了同学,这使他感到骄傲。故选C。们进行了改良。故选C。C35.B【解析】主旨大意题。阅读文章内容,第一段说最早的西体裁:说明文主题:人与社会一黑巧克力可降低抑郁症的红柿是小的酸浆果;第三段介绍了大约两万年前,当人们第风险一次来到南美洲时,他们吃这些小小的野生番茄;第四段提【语篇解读】一项最新研究发现:吃黑巧克力可能将患抑郁症的到当西班牙探险家在公元1521年到达墨西哥的特诺奇蒂特风险降低四分之一兰时,阿兹特克人吃大量的西红柿。由此可归纳,本文主要28.A【解析】细节理解题。根据第一段中的“While7.6 percent介绍了西红柿的历史。故选B。of the 13,000 people surveyed reported depressive symptoms,just长难句分析By the time Spanish explorers got to Tenochtitlanl.5 percent of the dark chocolate eaters did.”可知,在接受调in Mexico in 1521 AD,the Aztec people were eating a lot of查的13000人中,有7.6%的人有抑郁症状,而吃黑巧克力的tomatoes.人中只有1.5%的人有抑郁症状。由此可知,少数吃黑巧克分析:“By the time+句子”作时间状语;the Aztec people were力的人患有抑郁症。故选A。eating a lot of tomatoes是主谓宾结构。29.C【解析】细节理解题。根据第二段第一句“The study is the句意:当西班牙探险家在公元1521年到达墨西哥的特诺奇first to examine the association with depression according to the蒂特兰时,阿兹特克人吃大量的西红柿。D53卷13·英语

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    Ⅱ.用所给动词的正确形式填空。V.语篇填空。1.To enjoy (enjoy)a grander sight,you must climbto a greater height2.Absorbed(absorb)in reading,we all didn't hearA 13,000-mile dragon of earth and stonethe sound outside.winds its way through the countryside of China.3.Not knowing (not know)what to do,we had toThe Great Wall began as multiple walls of rammedwait here for helpearth(夯土)1.built(build)by individual4.Given (give)more attention,the flowers couldfeudal states(诸侯国)during the Chunqiu periodhave grown better.2.to protect(protect)against each other.When Emperor Qin Shi Huang unified the5.Weather permitting(permit),we are going tostates in 221 BCE,the Tibetan Plateau and thevisit your uncle tomorrow afternoon.Pacific Ocean became natural barriers,but the6.Do you have the ability to read (read)themountains in the north remained vulnerable(薄弱的)directions in English?to Mongol,Turkish,and Xiongnu invasions.3.7.It is impossible to avoid being influencedTo defend(defend)against them,the Emperor(influence)by advertisements in a modern society.expanded the small walls,4.connecting (connect)8.Mark hurried to the station,only to find(find)some and strengthening others.As the structuresthe train had already left.grew from Lintao in the west to Liaodong in the east,they collectively became 5.known (know)as TheLong Wall.Ⅲ.按括号内所给要求翻译下列句子。1.你做实验时要小心点儿。(省略)You should be careful when doingan experiment.芳美泽报社EARNING ENGLISH2.明天要召开的会议很重要。(不定式短语作定语)The meeting to be held tomorrow is ofgreat importance.3.向右转,你就会看到那座高塔。(V-ing形式作状语)报纸课件新课程高一江苏(N)Turning right,you will see the high tower.第39期4.我听见有人正在隔壁唱一首英文歌。(V-ig形式期中质检卷作宾语补足语)I hear someone singingan第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)English song in the next room.听A1.What time is it by the woman's watch?A.6:35.B.6:45.C.6:55.5.多给点儿时间,我们就能完成任务。(V-ed形式作B2.How many people did Nick save from the fire?状语)A.Four.B.Five.C.Eight.Given more time,we could finish the task.C3.What are the speakers talking about?A.A program.B.A singer.C.A song6.那个女孩穿着她最漂亮的裙子,想在聚会上引起A4.Where are the speakers?别人的注意。(V-ed形式作状语和宾语补足语)A.In a restaurant.B.In a supermarket.C.In a hotel.Dressed in her most beautiful skirt,the girl tries toC5.How did the ball boy feel during the match?make herself noticed at the party.A.Thirsty.B.Hungry.C.Sick.7.那个年轻人离开了家乡,再也没有回来。(不定式作状语)Text 1The young man left his hometown,never to return.W:Have you got the right time,Bill?I think my8.小男孩在做家庭作业时睡着了。(连词+V-ing形式短语作watch goes wrong.状语)听M:Well,my phone shows it's a quarter to sevenWhile doing his homework,the little boy fell asleep.now.(1)9.我一直在写这本书,没有时间做其他事情。(V-ing完成W:Ah,my watch is ten minutes slow then.(1)Text 2式作状语)料M:Grace,do you remember our old classmate,Having been writing the book,I have no time for otherNick Bostic?He has become a hero!things.W:Wow,what did he do?10.被单独留在大房子里,小男孩非常害怕。(Ved形式作M:On his way home on Monday,Nick saved four状语)children and their 16-year-old sister from aLeft alone in the large house,the little boyhouse fire!(2)W:How brave he was!was very much afraid.4

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    Ⅲ短文理解你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。My name is Jack,and I have a twin brother named Sam.When we were ten years old,ourmom sent us to take piano lessons.Sam was very smart and learned everything quickly.Soon,hewas able to play some beautiful piano music,and the teacher loved him.A year later,we took partin a piano competition.I practiced as hard as possible,but my grade was not as good as expected.It was far from what Sam had gotten,and I was so sad.Then,Mom came up to me and said,"You will do better next time,Jack."I shook my head and said,"I will never be like Sam,nomatter how hard I work."She shook her head and said softly,"No,you don't have to be like Sam.You just have to be the best Jack the world has ever seen."After our talk,I understood what thesewords really meant.Although I couldn't become as excellent as Sam,it didn't matter because Iknew I only needed to be the best of myself through hard work.Ⅳ.信息转换你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。Our school Reading Festival is coming,and it will be held on April 25th in our school sportshall.During the festival,our school will invite a famous writer to give students a speech ondeveloping reading skills and encouraging more students to read books.After the speech,each classwill choose five students to share their reading experience by introducing their favorite books.Finally,students are asked to write a report about any book that they have read recently.Everyonehopes to have a meaningful and special Reading Festival this year.九年级英语模拟芳试听力原文及参考答案第2页(共3页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    22.What is the LifeStraw used to do?D.Purify water.32.What did Louise Julig realize at last?阅B.Save water.阅A.She couldn't help but delay replying to others'C.Heat water.D.Produce waternotes.B.She had a misunderstanding of the meaning of理23.Which of the following products is eco-friendly?"sorry".A.LifeStraw.解She didn't have to say "sorry"under manyB.Maglite Flashlight.circumstances.C.Amazon Echo DotD.She often got people into trouble by delayingRocketbook Smart Notebook.answering emails.gB第24.What is the potential trend in commercial aviationaccording to the text?A.It will make air travel eco-friendly.阅33.What does the author find difficult?It will switch to single-pilot operations.C.It will tighten its flight control for safety concerns.A.Apologizing by making a phone call.分D.It will bring in many military aircraft to the industryB.Finding out why people apologize.25.What does Patrick Smith think is a quick way to理解C.Stopping someone from apologizing.realize airlines'brave innovation?读A.Raising the standards in admitting new pilots.Reducing the frequency of apologiesB.Making pilots adaptable to different situationsC.Using computers to automate the flight process.Gaining piloting support from ground operators⑧26.What does the underlined word "this"in paragraph34.What does Jeffrey Pfeffer advise businessmen to第4 refer to?do?The shortage of pilots.阅A.To take others'apologies seriously.B.The need for new airlines.B.To avoid offending people on purpose.分C.The airlines'brave innovation.To maintain power by avoiding apologizing.D.The financial problem airlines face.27.What can be inferred from Don Harris'study?D.To make sincere apologies whenever necessary.A.The prospect of single-crew airliners is bright.解35.What does the text mainly talk about?读B.It's urgent that airlines reduce airplane accidents.A.Why apologies are necessary in society.C.Passengers are willing to try new types of airplanesB.Why we can gain favour by apologizing.Airlines have a long way to go before theWhy apologizing too much is not a good thing.innovation occurs.D.Why apologizing can offend people sometimes.C28.What do Kanazawa and Li find out?A.People today like living in densely populated第第二节阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。urban areas.Asastude you may enjoy gettingivplaying sprs that takey Regular erise heps the bodyd thetura baae读B.People today have lower life satisfaction than部分up time usie of thetesctivities myustmoryYou find kind fbefore.like a fun ay to spond tine经in ime y封will get your head just to beSocializing can enhance one's happiness generally.D.Happiness mainly lies in the joy of achievement.0e5sf可to e acibuyo如1cmind Pretty soon,you'll be able to manage your stress levels through29.What is intelligent people's difference from theWhy?Because if you like doing it mall阅读you'reelikly ay.B Bevond that exercise can even add vears to your lifeaverage person?Even though making time for exercise can be tough,it can clearA.They are extremely sensitive to the environmentead and let you think moreThey dislike spending much time socializing.arch shows that just a few hours of activity a week can extend livesF.When you get moving,it also helps you manage your stress levelC.They can't handle life challenges effectively.G.At other times.something more relaxing.like a quiet walk,is what theD.They enjoy the company of other people.However.too much stress can have a bad influence on your mind and mind and body want30.According to the savanna theory of happiness,第三部分第一节阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A.loneliness poses a great health threat to usB.people now are smarter than our ancestorsIt does not do to dwell on(沉湎于)dreams and forget to live,”J.Kwe still need to make contact with others to surviveRowling once said.Dreams and visions for our future are wonderful thingsD.densely populated urban areas are harmful to usto have.They can 41 and inspire us,but what happens if we don't31.What is the question the author tries to answer in the解text?Why do smart people keep just a few close friends?语言运achieve our dreams?(D)41.A.surpriseB.pleaseB.Why do most people tend to live in urban areas?C.protectD.motivateC.How do the brains of intelligent people work?D.What is the key to happiness?度

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    a minute.I fell asleep.I had a guardian angel that night.She came and kicked me in the fot.Well.that kiek is helping MePhero keep otheraive.This year he has manuged o raisefromhis friends and has bought a truck camper.However,he deseribes the camper as anice box"so he says"until there's a sheler,I'll be herepatrolling(巡逻)every night..”And through his example,the community is responding to helping those living on the streets.Businesseshave donated money,and the Door of Hope has been opened by the Meadow Outreach Ministries,giving20-hour access to warmth at the drop in center each day.While MoPherson continues to help those in need,his story reminds us of the importance of alwayslooking for ways to help others,even if we're faced with our own difficulties.24.Why is it hard for the homeless in winter in Meadow Lake?A.There's no job offered.B.There are few people there.C.There are no shelters for them.D.There's abnormal weather.25.What inspired McPherson to begin the action of patrolling?A.His occupation.B.His own experience.C.His lack of direction.D.His desire to be recognized.26.How did the community react to McPherson's example?A.By donating clothes.B.By giving out food each day.C.By setting up shelters.D.By offering free access to warmth.27.Which words can best describe McPherson?A.Caring and helpful.B.Humorous and brave.C.Wise and patient.D.Dependent and competent.CWhen you think of 3D-printing,you may think of small objects.But three companies are working togetherto print something much bigger.They're using a giant 3D printer to create what they say is the first two-storey3D-printed house in the US.Usually,3D-printing involves a machine building something by putting down many layers of a materialoften hot plastic.When the material hardens,the layers stick together toreate a finished object.The methodhere is similar,but uses concrete.Leslie Lok,who designed the house,says there are special challenges involved in printing a two-storeyhouse.Oe of the biggestisthe sie of the machine needed for the building.The 3D printer in Houstonismassive,weighing over 12 tons.Ms.Lok says printing the house will take the massive machine about 330 hours.That's about eight normarkweekBut the teamsn ushWe re not trying to beat the clock"says Hikmaterbehofor CIVE.nedheyen the houetoore-printinghouse.They toho the corte eacder ifernther condonsTheyasantogureouhow to make 3Dprinting faster and cheaper.M.ebe ythat 3D-printing a house itconcrete costs more than building a house with wood.th time.epethepoHe hink iner ill impovend make itear to create more houses quickly.-printed oe oeed up better3doing the building,fewer workers are needed,which also saves money.高二英语第4页(共8页)

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    全国©0所名校高三单元测试示范卷教学50.B根据上文中sold candles可知,此处指的是市场札记51.B根据下文可知,Benites给妻子买了男孩做的蜡烛,他认为男孩很有创造力。52.D根据上文Inside the mall可知,他把商场里的一个大房间变成了他的生产车间。53.C根据his production workshop可知,他和他的员工在车间制作蜡烛。54.C根据上文he and his staff600to700 candles a week可知,这里指他和员工做蜡烛的过程要花几个小时。55.B根据上文We come up with the name first和下文we will try again可知,男孩说他们先给蜡烛想出一个名字,但如果这个蜡烛和这个名字不相配,他们就会再次尝试。56.D根据上文Recently he has been可知,男孩最近在研制一种闪光的黑蜡烛,他打算把它叫做“Galaxy”。57.C58.A根据下文“His mom helps with it..”可知,他认为这个工作最难的部分是交税。59.B如果外星人确实在弗吉尼亚北部着陆,他准备推荐Galaxy和Jurassic Orange.。因为他觉得外星人没见过恐龙60.D第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In recent days,a lacquered (plate 61 (decorate)with dragon patterns,unearthedfrom the Western Han Dynasty tomb of the Marquis of Haihun,62 (put)on display at an exhi-bition in the Jiangxi Provincial Museum.In addition 63 the plate,seven pieces of lacqueredwoodware from the tomb are also on display.A total of 960 pieces or units of lacquerware,mainlylacquered plates and lacquered eared cups,were included in the 64 (one)group of items for res-toration and over 100 items have been 65 (full)restored so far.The lacquerware decoration ofthe Western Han Dynasty is rich in content,including patterns 66 (feature)animals,geome-try,natural landscapes,plants and story characters.Yang Jun,a researcher who led the excavation (work at the tomb,said the Western HanDynasty was the "67 (gold)age"in the history of China's lacquerware craft,and the items ondisplay are a clear proof of the glory of Chinese lacquer art."They filled in the gap in 68 archeo-logical history of lacquerware discovery in large 69 (tomb)in the middle and late Western HanDynasty.He added that more than 3,000 pieces of lacquered woodware were found in the tomb,of70 over 1,100 are relatively well preserved.【答案】6l.decorated62.has been put63.to64.first65.fully66.featuring67.golden68.the69.tombs 70.which第四部分写作(共两节,满分35分)】第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(八)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I like playing basketball so much,whose has many advantages.It can help me relaxing.As sen-ior high school students,we often feel tiring and nervous.Besides,when we were playing basket-ball,we feel very happy.With its help,we can become more excited and confidently.It also gives【24G3DY.英语-WYB-必考-SX)】

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    GL8 LEicLis团4.What is important when you are giving clothes tothe kids?A.The clothes should be little.④学养设报社B.The clothes should be warm.力The clothes should be grouped.听力材料Text4W:Have you heard of"Little Dresses for Africa"?新课程外研高M:No.What's that?第6期W:It's an organisation giving clothes to kids ofTEST YOURSELFAfrica.You can group the clothes by size before(Unit 3,sending:small,medium and large.(4)The kidsB0ok1达标卷)there will have a warm winter wearing yourclothes.第一节TEST YOURSELF5.What are the speakers mainly talking about?1.What does the man like about the play?骨A museum.B.A painting.女The actor.B.The story.听C.A garden.力C.The ending.听力材料Text5听力材料Text1W:What a beautiful painting this is!You just loveW:Frank,how do you like the play?art museums,don't you?M:It's a simple story with the usual happy ending.M:Yes,I do.It's a nice place to go on a SaturdayBut luckily,they have an excellent actor and heafternoon.It even has a large outdoor garden inmanaged to carry the whole play.(1)the back.This is such a peaceful place.W:Well,the actor is really handsome.I like him.2.Why is the woman going to Britain?第二节A.To go traveling.听第6段材料,回答第6、7题。听To visit her partner.6.What will the woman do this evening?C.To sell her house.听A.Go for a drive.得Attend a party..听力材料Text2C.Prepare for a party.M:Cindy,why are you going to the UK?To7.What does the man advise the woman to do attake a trip?last?W:No.I'm going there to see an importantWear a hat.B.Change a dress.business partner in her house.(2)C.Buy a handbag.3.Who was turned down by Sunflower Group?听力材料Text6A.The woman.W:Honey,I can't find a suitable dress for Sally'sB.The man's son.party this evening.(6)Can you give me someThe woman's daughter.听advice?力M:How about this one?Its color suits you.听力材料Text3W:Really?OK,I'll wear it to the party.Do youM:Hi,Mrs White.Why do you look so unhappy?think I should take a handbag with me to theparty?W:My daughter was not offered a job byM:Of course.Sunflower Group after her interview.(3)She'sW:How about the yellow bag you bought for mevery sad.last week?M:Don't worry.My son got his job after fourM:That would be good,and I believe this hatinterviews.would make you look just perfect.(7)By the way,I can drive you to the party.

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    -

  • 2024年普通高等学校招生全国统一考试模拟试题英语一衡水金卷先享题分科综合卷

    rubbish,dustbinWe should throw the rubbish into the dustbinMr.Brown smiled and said,"Well,I said youraircrafts could be in any shape.Tony won thegame."The whole class went silent.14.stop...from...The umbrella stops her from getting wetgB Jess Bhamra is the 18-year-old daughter of anIndian family in London.(1)A But becauseJess is a girl,her parents don't allow her to play.Sometimes she plays in the park with some boyssecretly(秘密地).Jules Paxton,the daughter of anEnglish family,is the same age.She is a member ofthe local women football team.15cloth bag,shoppingA.She is crazy about football.Take a cloth bag when you go shoppingB.She made it,and the team won.C.The two girls left for America excitedly.D.Jess asked her parents to let her play,but they refused.E.She encouraged Jess to join her football teamPassagesOne day,when Jules was playing football in the,阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。park,she saw Jess playing,too.(2)E And Jessdid so.Later,Jess's parents found that she hadA Have you had any interesting experiences before?been playing football without their knowing aboutWhen I was in Grade Nine,Mr.Brown,our physicsit.They got very angry and made her stop.teacher asked us to have a game.He said,"Makean aircraft(飞行器)in any shape.()D"A.That's not an aircraft at all.A.She is crazy about football.B.The paper ball did fly far away.B.She made it,and the team won.C.After I made the plane,it flew pretty far.C.The two girls left for America excitedly.D.Your only goal is to get it to fly as far as possible.D.Jess asked her parents to let her play,but they refused.E.Seeing this,some students started laughing at Tony in a low voiceE.She encouraged Jess to join her football team.I had much experience of making paper planesfor my five-year-old brother Nick.So,I thought itThe team got to an important final.And it waswould be easy for me to win the game.(2)Con the same day as Jess's sister's wedding ()The prize seemed to get under my belt.However,(3)D Luckily,during the wedding,her fatherto my surprise,my classmate Tony reported thatallowed her to go.Jess rushed to the game.he was ready to test his aircraft with just a plainpaper in his hand.A.She is crazy about football.A.That's not an aircraft at all.B.She made it,and the team won.C.The two girls left for America excitedly.B.The paper ball did fly far away.C.After I made the plane,it flew pretty far.D.Jess asked her parents to let her play,but they refused.D.Your only goal is to get it to fly as far as possible.E.She encouraged Jess to join her football team.E.Seeing this,some students started laughing at Tony in a low voice.When she got to the court,there were only thirty(3)E How could a piece of paper fly?Guessminutes left and her team was losing 1-0.Soon,thewhat?Standing at the starting line,Tonyscore was 1-1,and when there was a free kick,Jesscrumpled(揉皱)the paper into a ball and threw ithad to kick the ball over the other team's players todown the hall way.(4)Bscore.(4)BHowever,some students said,"Mr.Brown,weA university in California offered soccerdon't think Tony can win the game.You asked usscholarships(奖学金)to Jess and Jules.(5)Cto make an aircraft.He cheated.(5)AAnd later,they sent a team photo back home totheir families.A.That's not an aircraft at all.A.She is crazy about football.B.The paper ball did fly far away.B.She made it,and the team won.C.After I made the plane,it flew pretty far.C.The two girls left for America excitedly.D.Your only goal is to get it to fly as far as possible.D.Jess asked her parents to let her play,but they refused.E.Seeing this,some students started laughing at Tony in a low voice.E.She encouraged Jess to join her football team.10

  • ‹‹ 230 ››
扫码二维码