首页 猜题金卷答案
  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷B 生物(三)

    -

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷B 生物(三)

    (2)该同学选用了相关试剂和仪器设备进行检测,结果如图所示。4030葡萄糖等可溶性糖0淀粉脂肪10010203040时间/天将碘液滴加到各时期种子研磨液样液中,发现蓝色的深度逐渐降低,不能出现蓝色的样品对应的取样时间最早约为第天。实验结果显示,油菜种子成熟过程中糖类含量脂肪含量,最可能的原因是23.(12分)同源蛋白质是指进化上相关的一组蛋白质,它们常在不同物种中行使着相同功能。例如细胞色素c是一个含铁的线粒体蛋白质,由1条肽链构成,在真核细胞的生物氧化过程,中传递电子。大多数生物的细胞色素c由104个氨基酸组成,有明显的氨基酸序列同源性。些回答下列问题:(1)细胞色素c中的氨基酸通过(填化学键名称)相连接,氨基酸之间形成肽链时e会脱去水分子,这种合成方式称为脱去的水分子中的氧原子来源于氨基酸的(填化学基团名称)。&2)已知人体细胞色素c的第15号氨基酸和第16号氨基酸分别为丙氨酸和缬氨酸,这两种氨基酸的化学结构式如图所示:为H OH2N CC OH熘CHaCH丙氨酸CHa CH哦缬氨酸①丙氨酸和缬氨酸在结构上的共同点是閭②写出细胞色素c中第15号氨基酸和第16号氨基酸脱水缩合后相连接的结构式:(3)某种动物的细胞色素c的相对分子质量为13008,氨基酸数目为104,且含有2个二硫键,已知每形成1个二硫键需要脱去2个氢原子,则组成该细胞色素c的所有氨基酸的相对分子质量之和为Vivo X90 IZEISS河北省,衡水市【高一生物学第6页(共6页)】·HEB·

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    20223/23g高分说HnglishWeeklv份关语图钣七年级牛津第44期参考答案高分说《短语收藏夹》Grammar1.by the wayWriting1.(be)made up of2.dry up3.turn intoMore practice1.have take a bath2.have take a shower七年级第44期第1版17

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    -

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    3花的时间32.A.细(这一了科封炎德·英才大联考雅礼中学2022届高三月考试卷(七)33.Bhas bincre就业英语参考答案司有34.D1011121314bec6ABBAfro题序sig答案BA24252627282223题序15161718192021cDB公DBC答案CAB37383940414236293031323435FBB题序35.AEA答案DAGB505152535455【语剂题序43444546474849DA36.9答案CD B A B D C【语篇导读】本文是应用文,文章介绍了在维多利亚大学打发业余时间可以做的事情。2L.D,细节理解题.由Ars部分中的“The MePherson Library Gallery located on the main floor of the library,featuresart produced by UVic students,"可知,若想参观由维多利亚学生所做的画作,最好去The MePherson Library Gallery。22.C,细节理解题。由Movies部分中的buya10-movie pass and pay onlys3.75cach可知,如果你和朋友都有一张10部37电影通票,你俩看一场电影只需付不5(即3.75×2=7.5)美元。23.B。细节理解题.由Publications部分中的The Martlet,the official student paper of UVic'"和“It is available throughoutVictoria every Thursday..”可知,The Martlet是维多利亚大学的校报,每周一期。38【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了Goodmayes Hospital医院的项目经理Nikki Tysoe为压院引入自行车项目,帮助护理人贡援解工作压力。24.C。细节理解题。根据第二段中的“She says having the bikes not only enables nursing staff to travel safely to and fromwork during the coronavirus erisis,but also lets them blow off steam during their breaks.”(她说,拥有这些自行车不仅能让护理人员在冠状病毒危机期间安全地上下班,而且还能让他们在休息时发泄情绪,)可知,Nkk:希望将这一项目引入Goodmayes Hospital,因为她认为骑自行车能帮助护理人员发泄情绪,有利于他们的健康。故选C项。25.C。推理判断题.根据第三段中的“The bikes provide a complement to a‘wobble room'within the hospital.It'ssomewhere the staff can go when they're really stressed,and the bikes are an extension of that..”(这些自行车为医院内的"摇摆室提铁了补充当员工感到压力时,他们可以去那里,而自行车增加了另一种解压的方式。)可知,“wob6lroom”是员工们释放压力的地方,员工们在那里可以听音乐和放松。故选C项。25.B.细节理解题根据第西镀中Aiman的话“This has taken out a lot of worries from my daily life and allows me tofocus on my patien$,definitely improved my mental wellbeing."(这消除了我日常生活中的很多烦恼,让我可以专注于我的病人。它确实提升了我的心理健康,)可知,Aiman医生认为自行车项目是有效的,是成功的。故选B项。27.D。推理判断题。通读至文并结合第三段中的“Nikki wanted to do something to make life a bit better for the staff."(Nk想做点什么让员工的生活好一点.)可知,Nkk为了缓解医院护理人员的压力,主动引入自行车项目,说明她是一个关爱员工,关心他人的人。故选D项。【语篇导读】科学家们发现在过了莱一温度界限时,热带树木的寿命确实会缩短。28.B。词义猜测题。根据划线词后面“tree lifespans decrease for temperatures above25℃.”及文章其他内容可知,热带树木在温度超过25℃的时候寿命会缩短,故此处“界限”词义最合适。29.D.细节理解题。根据第二段中的“Although tropical rainforests account for only7%of all land,they are home toabout50%of all animals and plant species,.and approximately50%of forest carbon stocks on earth.”可知D正a确,A、B是错误的。根据同段的“.the atmospheric levels of CO2一the most important greenhouse gas caused by humans..”可知C项错误。30.A.细节理解题.根据第五段中的“But they also have a shorter average lifespan of186 years,compared to322 years fortrees in other climates..”可知热带树木的寿命比其他地区的树木寿命要短很多,故A项正确。根据第四段中的“Thisindicates that tropical forests may be more vulnerable to increasing heat."可知C项错。根据第五段中的“In thetropics,.trees grow,on average,,twice as fast as those in cooler regions of the world.."可知D项错。B项文中没提。31.A。细节理解题.根据最后一段中的“tree longevity will be further worsened by dry conditions.”可知A项正确。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了在现代经济时代大学文凭仍然是找工作的先决条件,但是现有技术可能会过时,要不断获取新技能英语泉考然素(雅版)一1

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    高三考点滚动提升卷·英语(八)必修⑤(上)+滚动内容(45分钟100分)滚动内客:必修④(下)第一部分阅读理解(共4小题;每小题2.5分,满分10分】阅读下列短文,从每题所给的A,B,C和D四个选项中,选出最佳选项。SHANGHAI--The country'food delivery market is edging toduopoly(双头垄断市场)amid arumored deal that would lead to the nation's top two internet firmsdirect competition.Alibaba Group Holding Ltd is likely to gain the upper hand in the onlineofine catering business,after it was reported by Bloomberg on Monday to be buying our Ele.me the largest food delivery providerby market share.记报所The tech giant had held 23 percent in Ele.me by May 2017.The startup is now estimated to be valuedat around $9.5 billion.But it remained unclear how much Alibaba would pay to the other shareholders inEle.me,including search engine Baidu Inc.AlibabaEle.me and Baidu all declined to comment.封The potacqustin intenicompettion between le me and Metu Dianping,backedby Tencent Holdings Ltd.The two had a combined 94 percent of the country's 67.7 billion yuan($10.7billion)food delivery sector by the end of 2017,according to consultancy Analysys."This deal would first and foremost spread the usge ofAlipsaid Li Chengdong,an investor inthe Chinese tech field who was a strategist at e-commerce firm JD."In response to the investment,Tencent is likely to pour more resources into Meituan Dianping,spelling a boon()to the latter,headded.是原Ele.me runs an army of couriers on a blue fleet of motorbikes shuttling across the country.The rumored deal would improve Alibaba's capabilities in "last-mile"delivery,a logistics (fundament to implement()the so-called New Retail strategy,which was pioneered by founder JackMa to better integrate()online and offline commercial resources."Because Alibaba doesn't own线delivery assets()or inventory,the inclusion of Ele.me would strengthen and complement its logisticscapabilities,"said Chen Liteng,assistant analyst at China E-commerce Research Center.1.What can we learn from the text?A.Baidu Inc is a shareholder in Ele.me.B.Ele.me is also backed by Tencent Holdings Ltd.C.Meituan Dianping is the largest food delivery provider by market share.D.Meituan Dianping is now estimated to be valued at around $9.5 billion.2.The underlined word“courier'”in Para..6 means“A.a person who buys and uses products and servicesB.a person who prepares and cooks food as their jobC.a person who is paid to take packages somewhereD.a person whose job is to carry people's bags at railway stations,airports ete【考点滚动卷·英语(八)第1页(共4页)QG】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    Winberg,a marine ologist at the University of olongn,has spent decades studyingseaweed.She believes seaweed's fast growth rate and ability toabsorbastamofabondioxide can help fight climate change,.de-acidify(降低酸度)the oceans,and change the waywe farm,not just in the oceans but also on land."If we used the infrastructure we have in the ocean and created seaweed islands,wewould actually get rid of many climate change issues we have today,"says Winberg.Realizing seaweed's potential as a climate solution,Winberg opened Australia's firstland-based,commercial seaweed farm in 2013.On her farm in New Wales,Winberg producesseaweed extracts (that are used in food,cosmetics and medicines.Like plants on land,seaweed absorbs CO2 and grows biomass().Coastal marinesystems can absorb carbon at rates up to 50 times greater than forests on land,according toEmily Pidgeon,senior director of strategic marine initiatives at Conservation Interational.Globally,seaweeds are thought to absorb nearly 200 million tons of CO2 every year-asmuch as New York State's annual emissions.And when the seaweed dies,much of the carbonlocked up in its tissues is transported to deep oceans.By raising pH levels in the ocean,seaweeds also improve growing conditions forshellfish such as oysters and mussels,whose shells become more fragile (in acidicenvironments.The potential for seaweed cultivation doesn't stop in the oceans.Winberg has found thereare benefits to doing it on land too.She believes that seaweed farming offershuge potential"to not only address the climate crisis,but also feed a growing population in a sustainable way.According to Winberg,one hectare (of a seaweed farm can produce more protein thanthe same amount of land used for cattle."We're sitting on undiscovered,renewable.sustainable resources,"she says.32.What is mainly introduced about seaweed in paragraph 1?B.Its history.以.Its useD.Its appearance33.Why is seaweed spoken highly of according to the text?C.Its originA.It lowers the ocean temperature directly.B.It contributes to shellfish's growing speed.It grows fast and canabso cbonathaeC.It produces the same amount of protein as cattle.34.What is Winbergstitue towards seaweedC.Critical.D.Doubtful.B.Favorable.A.Unclear英语试题第7页(共12页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    作文:Dear David,I have known from your letter that you will take the Chinese Proficiency Test,which makes youvery nervous.That's quite normal and you are not alone,so don't worry too much about itWhat you should do is make full preparations for the test.Firstly,get familiar with the issuesrelated to the Chinese Proficiency Test,including test targets,test procedures,test contents andrules of testing centers etc.What's more,practice makes perfect.If you practice continuouslyevery day,your language ability will improve steadilyGood luck.Work hard and I really hope you can get a good score in the test.Yours,Li Hua

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    CORNERwove together every day after school.It was acollege and become a doctor.I've researched'Not so soon,babies.The farmer won't make it."tricky job.The rope hurt Achenyo's palms,butthe classes that I should take to make it.AndThe words of Susie came true.The neighbors didshe was determined to make something beautiful.I'm taking some classes and doing everythingnot turn up the next day.The farmer was heard本期参考答案One afternoon,Achenyo held up her finishedI can to get in that direction.saying,"I will call my relatives and make them dowork made from water hyacinths."Mama.I've(2)学生问:What kind of classes are you taking?the harvest."This time also the little ones wanted第1-3版made a school bag to carry my books!"Mama录音答:I'm actually taking online classes ofto fly away.But Susie asked them to relax.Once高二英语上学期期末综合能力评估试题参考答案looked over Achenyo's handiwork.It was neatlythe University of Cambridge.They're free,soagain,the words of the mother came true.One1-5 BCCDB6-10 DCDCBwoven and well decorated.She clapped her handsyou can watch.whichever you want.Andday,they heard Tom saying "Tomorrow I will do11-15 CABDA16-20 FDAGCin pleasure.Achenyo smiled."I told you so,they're really interesting.The professors ofthe harvest myself".On hearing these words.21-25 DBCCD26-30ACAABMama!"And they also showed it to theirthe online classes are really cool.If I'm notSusie said,"Come on!It is time for us to leave31-35 ABCDBneighbors.They also used the stalks to make bagsable to become'an eye doctor,I'll try to be athis field"36.started37.that/whoand baskets.By the end of the rainy season,theteacher.参考答案38.1ts39.tovillagers were eager to go to the river every(3)学生问:Could you talk more about that?Part A略40.planned41.to getmorning to harvest water hyacinths.They no录音答:My mom is a teacher.I've learned aPart B略(见听说材料)42.doubtful43.anlonger thought of the plant as an invader,but alot from her.I've always loved explainingPart C44.inspiring45.had giftedprovider.things and helping people.I believe I can信息点:写第4版teach students important life lessons,like theI.A farmer named Tom worked hard in his field.第一节LISTENING PRACTICEimportance of protecting eyes.I can also use2.Susie,a bird,had built a nest in Tom's fieldOne possible version:听力训练(十六)what I have learned to tell them how to keepand lived happily with her two children.Dear Kevin,1-5 ABBCB6-10ACACBhealthy.3.As the harvest season wascoming,manyI'm writing to express my great interestin11.Stadium12.musicians13.Africanpeople started harvesting.applying for the English broadcaster position that14.drama15.80(1)录音问:How old is Mary?4.Susie's children said that they neededto flyis currently available.I am confident that myLISTENING SPEAKING学生答:17 years old.away,but Susie disagreed because she said thequalifications make me a suitable candidate for听说测试(十六)(2)录音问:Who is Mark?farmer was not ready.the role and also believe that if given the听说材料学生答:He is Mary's elder brother.5.One day,Tom said he would call his neighborsopportunity,I would become a valuable additionPart A略(3)录音间:What did Mary start doing to becometo harvest the crops.to your team.Part Ban eye doctor at age 10?6.The little birds wanted to fly away again butFirst,I'm a motivated individual with goodM:Mary,you're 17 years old and you're kind of学生答:She started reading medical booksSusie said it was not time yet.communication skills.Second,I've always beenat the start of your life.So,what do you want(4)录音问:What does Mary think of the professors7.The neighbors didn't appear the next day andan English lover and fluent in this language.Onto be in the future?of the online classes?what Susie said was right.top of that,I was given the responsibility ofW:Well,I want to go to college.And I've though学生答:They are cool.8.Again,Susie asked the babies to relax whenbroadcasting new stories on-air during my juniorabout going to become an eye doctor after(5)录音间:What does Mary's mother do?they heard Tom's words of calling his relativeshigh school.finishing my studies.学生答:She is a teacher.to do the harvest.Your early reply would be highly appreciated!M:Why do you want to be an eye doctor?Part C9.As Susie said,Tom's relatives didn't turn upSincerelyW:I had the idea when I wore glasses for the firstThe Farmer and the Birdsthe next day.Li Huatime.I put them on and I realized how badly ITom was a farmer and he worked from dawn10.One day,when Susie heard Tom said he would第二节needed them,which made me feel'upset.Theto dusk in his field.A bird named Susie had built ado the harvest himself the next day,she said itOne possible version:other reason is that my elder brother Mark hasnest there.She had two children.They livedwas time to leave"Mama,will you teach me to weave?"askedhad lots of eye problems and ended up goinghappily in the field.The harvest season fastAchenyo eagerly.Mama laughed.It was her wishblind in one eye.And I felt so bad for him.approached.Many people started harvesting.Theto pass on the mat-weaving trade to her daughter.little birds said to their mother,"Mummy!We will同知5But she was doubtful about the water hyacinth(I)学生间:What have you done to become an eyehave to fly away".Susie replied,"Not so soon,识stalks.Achenyo showed Mama how difficult itdoctor/babies!The farmer is not ready."One day,theywas to break a stalk."I'll teach you.But if it录音答;Since I was 10,I have been readingheard Tom saying "I must call my neighbors and中资讲汇Adoesn't turn out right,I'll say I told you so."medical books.And when I was 13 years old,Imake them do the harvest."The little birds said,..:生料解总Achenyo was pleased."Thank you,Mama!"Theystarted doing things to help myself get into"Mummy,tonight we shall fly away."Susie said,社地西报激光照排中绪

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    3.A.programmedB.encouragedC.preparedD.designed4.A.seniorB.richC.ordinaryD.wise5.A.charactersB.dialoguesC.actorsD.actresses6.A.modernB.traditionalC.dramaticD.different7.A.desireB.attitudeC.pleasureD.expectation8.A.combiningB.comparingC.workingD.providing9.A.surprisingB.interestingC.shockingD.amazing10.A.sentB.spreadC.broughtD.belonged第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。ATangshan started to revive itself and get back up on its feet again.11 strong supportfrom the government and tireless efforts of the city's people,a new Tangshan was built upon theearthquake ruins.The new city 12 (become)a home to more than seven million people,with great improvements in transportation,industry,and environment.Tangshan city has provedto China and the rest of the world that in times of disaster,people must unify and show thewisdom to stay positive and rebuild for a 13 (bright)future.BThe project brought together governments and environmentalists from around the world.Temples and other cultural sites 14 (take)down piece by piece,and then moved and putback together again in a place 15 they were safe from the water.In 1961,German engineersmoved the first temple.Over the next 20 years,thousands of engineers and workers 16(rescue)22 temples and countless cultural relics.Fifty 17 (country)donated nearly 80million to the project.The air is thin and we have to rest several times on the short hike from camp.To our left,snow-covered mountains disappear into clouds that seem almost close enough 18 (touch).On the plain in front of us,we can just make out a herd of graceful animals.This is why we'rehereto observe Tibetan antelopes.Tibetan antelopes live on the plains of Tibet,Xinjiang,andQinghai.19 (watch)them move slowly across the green grass,I'm struck by their beauty.I'm also reminded of the danger they were in.they were hunted,20 (illegal),for the theirvaluable fur.高一英语试卷第2页(共8页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    关语国板4高考高三课标心掌上周报微信小程序英语周报智能小助手(2022-2023)第24期第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)66.(envelop)by some massive old trees 67may阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正have been up to 800 years old and whose trunks provided me with shelter确形式。when clouds released a sudden downpour.Wandering the intact forests ofI am drawn to the beauty of pristine(原始的)nature.As I concentratenorthern Sweden and the mountain tree lines of southern Norwayon the 61.(surrounding),an inner stillness fills me.This wasrewarded me 68.the sense of freedom I always get in thethe case when I packed my camera 62.(equip)and walked intoScandinavian wilderness.I feel 69.(honor)that I was givensome of Europe's old-growth forests 63.(photograph)theseaccess to these wonderlands.unique environments that have remained intact(完好无损的)for centuries.Excluding Russia,only about 2 percent of the forest areas in EuropeThe visits were often challenging because of unfavorable weatherare primary.Most of the areas are now protected,but as the humanconditions and the distances I had to cover while 64(go)population 70._(continue)to grow,the future of these forests ismultiple times to the most beautiful locations.But 65joy of thefar from certain.I hope that they will still be standing for many centuriesexperience always existed.Hiking through the foggy forests of Madeira,Imore.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)第二节:书面表达(满分25分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌假定你是学校刚成立的航天社团(Aerospace Club)的写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错负责人李华。请你为学校的英文网站写一则招收社团成员误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。的通知,内容如下1.成立目的:增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词2.招收要求删除:把多余的词用斜线()划掉3.活动介绍:修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。4报名方式注意:1.词数100左右:注意:1.每处错误及其修改均仅限一词:2.可以适当增加细节,以使行文连贯:2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。3.格式己为你写好。When I work at a charity for the elderly,we arranged a littleNoticeintergenerational tea events between elderly people and school childrenThose events benefited both young or old.The smiles between bothgenerations and the interest that was show in each other were deeplymoving,especial the hugs and laughter throughout the day.Eachgeneration is likely to learning a lot from each other.From my point view.▣regular intergenerational events in our schools'and communities would bea great thing too.Older people have such as good stories to tell and soLi HuaEvent in Chargemuch wisdom to teach,which we should learn to value before he is too late.本报采编中心(听力材料及参考答案见下期第4版:部分解析见《教师用报参考》第6期)⑦KEY CORNER。。。。。上期第1版练题参考答案BI.platform2.concept5 authorities6.spottedEI.journalist3.appealed to4.tough7 consequencetypicalA1.sweat2.foreheadrccommendingDI announced2.communities5.updating6.edition3 blank4.symptomsC1.illegal2.basin3.variety4 desire7.made the acquaintance of5.eventually3.accurate4.In particular5.clinic6.in needW:I've heard that you will stay at Waldorf AstoriaM:HoteighB听力材料W:Ase it's quiteeasare from6-60 DBCAD64.out66.weaken69.unfamiliarW:My mother bought some mll hLwhat一→whereM:Do you think you can take care of everythingrememberedW:Don't woroon teaLeave it to me.I can handle it.Icially look fortoeendfriendsthere isCantones6was that to:Wh do you want?surprise一surprisedhaM:M:OK.That's it,theninof your书面表这and theytracks on theText 8)here atW:any good placecanompany.Now.the founder.Cliff Clawsoabout your camp.om in 1n2009,h心ued makingucelebrtinandhe celebrations.ou are warmly invited to send aengagee evenSonow.thecienM:Girearti nto m ov be quiteV:xchange Center.Your team should consist of fourW:I can't go to bed yet.This websitenewhewill be given three days beforectables and herbs.You can aM:Oh,you should do some research on past pricesW.ushey are myeab8rOensaeswhile keeping productionIf you haveknowWe look forward to your school'sits the best bargain to attract customers butdo you know it so well?Have you volunteeredonfidcacyparticipationoften that's not the case.plan to improve the buildings we haveYours sincerely,Li Hua!ejust completed a new test facility,and're learning Englidesk-based stae blocM:Yes.oken1R▣知考college student named Jade,from2 pm to 4 pme9omust be excted about your vacatonone more point:we were awarded last month语点w:Doe cM:OfcourseLaicndedataiigpeCanhegBest Employer'高last year but I had no timearound资讲throughout college in the English language as asubiect.She also enjoys writing poetrybrg8gebenlokingfonwardiothstnpI5 CABAC610是C率11-15 ACBCA料解总

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    万唯中考试题研究·英语(贵州)熟词生义熟词生义1.①B②A③C2.①A②C③B1.①A②B2.①C②E③A④B⑤D课时19九53.①A②B分层练讲重难点课时20九61.C 2.A 3.C 4.products 5.has 6.A 7.B分层练讲重难点8.supposed to 9.C 10.B 11.B 12.expected;1.B 2.promises 3.his 4.Awished;hoped;looking forward to 13.D 14.C核心词汇随堂测核心词汇随堂测1.D2.A3.C4.D5.B6.B7.D8.D1.A 2.completely 3.D 4.A 5.B 6.A 7.C9.unforgettable 10.take up 11.ants 12.wealthy8.D9.B10.C11.A12.C13.D14.kind-13.action精ness 15.highly 16.remained 17.leader【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了杰森即将讲18.set up在一次国家比赛中演唱,但是他有些紧张,后来同学们【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了中国传统想出了一个办法帮他克服了紧张情绪,最终演唱也取得节日新年和中秋节。了成功。19.C20.B21.D22.B23.A14.C15.B16.D17.A18.B19.C熟词生义1.①B②A2.①B②A3.①A②B第二部分语法专题研究专题一形式多变的动词第3讲动词的时态命题点1一般现在时、第1讲动词(含动词短语)般过去时、现在完成时命题点1动词词义辨析语篇学语法1.C2.D3.A4.D5.D6.C7.B【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了王卫方和8.A9.B10.C11.B12.A13.D14.A他的朋友们一起表演皮影戏的故事。15.B16.D17.B18.C19.D20.A21.A任务1:1.puts2.sends3.sit4.appeared22.C23.A24.B25.D5.stepped 6.reached 7.has met 8.have given【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者一开9.have been 10.want任务2:①reads②learns③plays④buys⑤expects始和巴罗老师并不亲近,但是在作者的奶奶去世后,作⑥prefers⑦comes⑧works⑨直接加s⑩does者收到了来自巴罗老师的鼓励。这时作者才意识到拥①watches②brushes Bmixes④guesses⑤misses有这样一位关心学生的老师是何其有幸。⑥t加es⑦studies®carries⑨supplies四变y为26.A27.C28.B29.A30.D31.Ci,再加es命题点2动词短语辨析任务3:(1)规则变化①played,played②waited,waited③walked,walked1.C2.D3.A4.D5.C6.C7.B④rained,rained⑤直接加ed⑥smiled,smiled8.A9.C10.A11.B12.A13.B14.A⑦loved,loved⑧liked,liked⑨hated,hated⑩加d15.D16.C17.C18.A19.C20.B21.Bstopped,stopped planned,planned Bdropped22.C23.D24.A25.D26.D27.Cdropped④chatted,chatted⑤双写该辅音字母,再加ed【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了给贫困地studied,studied hurried,hurried 1married,married区捐款的售卖会在班里每个同学的努力下成功举办,作⑨supplied,supplied②④变y为i,再加ed者为班级团队精神感到骄傲。(2)不规则变化28.C29.A30.B31.D32.A①ate,eaten②took,taken③gave,given④saw,seen⑤burnt/burned,burnt/burned⑥dealt,dealt第2讲情态动词⑦hung/hanged,hung/hanged⑧heard,heard1.A2.A3.B4.D5.C6.A7.A8.A⑨became,become⑩ran,run①cost,cost②fit,ft9.B10.D11.D12.C13.B14.CBhurt,hurt 14spread,spread6

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    20Harry's youngest son,Albus,as he learns to handle his magical powers.The play was a big hit inLondonpeweekenedrwaiting to find out if theplay will be performed here too.1.Why did Harry Potter fans gather in the bookstores?23A.To wait in line for a new movie.B.To celebrate the release of a new book.C.To meet the author of a new book.D.To watch a play adapted from a new book.2.What is the biggest difference of the new book?Its author.B.Its content.C.Its characters.D.Its style.523What do we know about the new Harry Potter play from the text?A.Its leading character is Harry Potter.B.It was a success in the theaters in London.C.It is planned to perform in America next month.D.It has a negative effect on the sale of the new book.BChinese sprinter Su Bingtian has dedicated his emotional men's 100-meter final run in Tokyoto star.hurdler Liu Xiang,the first Chinese athlete to win a gold medal on the track in the men's110m hurdles in Athens 2004.Finishing sixth in 9.98 seconds,Su is the first Chinese to qualify for the Olympic 100m finalafter settinga reord of 9.scconds in a highly comt Before Su,the lasttime an Asian runner reached the final of the Olympic blockbuster event was at the 1932Olympics in Los Angeles,where Japan's Takayoshi Yoshioka finished last."I have always been in contact with Liu Xiang,and he is constantly encouraging me andsupporting me."Su told China Media Group after learning that Liu was singing his praises onsocial media."When I broke the 10-second barrier,Liu was there.So.for me,he is not only myidol,but also probably my god of luck.I am very grateful to him because he is really a trailblazerfor our Chinese track and field team,"he said.Liu held the world record in 110m hurdles with a time of 12.88 seconds in 2006,but wasaffected by an Achilles problem in the latter stages of his career and pulled out of the Beijing andLondon Olympics due to recurring injuries.Su highlighted the fact that before Liu,no Chinese athlete had ever won a medal in anOlympic sprint event and for all Liu's injury records,he is an inspiration to all."If Liu Xiang hadnot come to prominence,many people might not have dared to dream that we ould appear in thefinal of the Olympic Games and that we Asians were able to win a track and field gold,"said Su."Ifinished sixth in the 100m final,and hopefully,I could also bring encouragement to youngerathletes and drive more young Chinese players to break the 10-second barrier."4.Why did ng mention Liu iang before the media in Tokyo?A.To cheer himself up.B.To express his gratitude.C.To make a comparison.D.To show he was ambitious.65.What information can we get about Su Bingtian from paragraph 2?A.He was the first Asian to run in the Olympic 100m final.B.He finished sixth in the Olympic men's 110m hurdles in Tokyo.C.He was the second Asian to reach the Olympic 100m semi-final.【高三第一轮复单元滚动双测卷·英语卷·一】。34

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    主题语境:人与自我一一学本文是应用文。文章是一则论文比赛的征文通知。21.D。理解具体信息。根据第二段中的College/University::students enrolled in at least siⅸcredit hours of coursework at a college or university during the contest year可知,大学生参加这个比赛的前提是在比赛当年注册学至少六个学分的课程。22.B。理解具体信息。根据2023 Contest Topic部分中的Undergraduate and Graduate Students:Discuss at least two Austen novels of your choice可知,参与这一比赛的研究生应在论文中探讨至少两部简·奥斯汀的小说。23.C,理解具体信息。根据Essay Contest Awards部分中的Winners will also receive one year ofmembership in JASNA and a set of Norton Critical Editions of Jane Austen's novels可知,除250美元的奖学金以外,三等奖获得者还能得到一套诺顿评论版的简·奥斯汀小说。B篇主题语境:人与自我一一生活本文是记叙文。爸爸激动地拉着14岁的儿子看他5岁生日时想要的生日礼物,这让儿子觉得他是世界上最好的爸爸,自己是世界上最幸运的孩子。24.B。理解具体信息。根据第一段中的And he is short and shy可知,Andrew的爸爸比较羞怯。25.D。理解具体信息。根据第二段中的Just when I was about to play a new computer game,Iheard a quick heavy knock on my bedroom door可知,爸爸敲门时,Andrew正准备玩电脑游戏。26.A。理解具体信息。根据倒数第四段中的you wouldn't talk to me for two whole days becauseI couldn't get you one可知,小时候Andrew两天拒绝和爸爸说话是因为他没有得到他想要的玩具。27.B。理解主旨要义。文章讲述了一个关于父爱的故事:爸爸激动地拉着14岁的儿子看他5岁生日时想要的生日礼物,这让孩子觉得他是世界上最好的爸爸,所以B项作标题最能概括文章大意。C篇主题语境:人与自然一一自然生态本文是说明文。文章介绍了世界上最高的瀑布一一Denmark Strait Cataract。28.B。理解具体信息。根据第二段中的a waterfall located under the Denmark Strait is the tallestunderwater waterfall in the world可知,Denmark Strait Cataract位于丹麦海峡下面。29.B。理解具体信息。根据第三段中的But it was not until the1960 s that they began to dostudies on them可知,科学家们是二十世纪60年代,也就是大约60年前,开始研究海洋底下的大瀑布的。30.A。理解词汇。根据下文中的It helps to keep the balance of deep sea water,and alsoinfluences the climate可知,Denmark Strait Cataract帮助保持深海水的衡,还影响气候,所以Denmark Strait Cataract起着重要作用。critical在此处意为“重要的”。31.C。理解目的。文章介绍了世界上最高的瀑布一一Denmark Strait Cataract,.介绍了它的大小,形成过程和作用,所以作者编写此文的目的是为了介绍此瀑布。D篇主题语境:人与自我一一做人与做事本文是新闻报道。75岁的Joan Oliver在辍学多年后凭借自己的努力获得了法学学位。32.B。理解具体信息。根据第三段中的Atl3 Oliver's mother pulled her out of school and gother a job in a clothes factory可知,Oliver1:3岁时辍学去了一家服装厂上班。pull sb.out of

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    第19期B版测试题参考答案1-5 CACAB6-10 CABBCa11-15 CBACA16-20 BCBBAfirst21-25 BDBCA26-30 DABDA31-35 BBCDA36-40 EABGF41-45 ABCDB46-50 ACADB51-55 ACDCB56-65(One possible rersion)56.accessible57.severely59.whiche58.organization60.a61.with62.students63.pouring64.to complete65.will be controlled

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    21:34书何四5l8华X百度网盘分享●●●8.Why are pangolins considered unique mammals?A.Their meat makes delicious food.B.They have scales to protect themselves.C.They are in danger of dying out.D.They are little understood species.9.What pushes the poaching and illegal trade of pangolins?A.Food shortages in Africa.B.Health benefits of their meat.C.Medicinal value of their scales.D.The demand of fashion industry.10.What do the volunteer team's efforts focus on?A.Catching the poachers and illegal traders.B.Training dogs to find the hidden pangolins.C.Reporting any illegal trade or poaching.D.Treating and tending the rescued pangolins11.What is Nicci Wright's major concern according to the last paragraph?A.Pangolins'suffering and abuse.B.Extinction of all pangolin species.C.A decline in pangolin populations.D.The research on pangolin's behaviorDChemically,there are many different alcohols.All of them are poisons for almost allliving things.After a person swallows a drink containing alcohol,the alcohol is absorbedrapidly into the bloodstream.It is then slowly removed and burned up,changing entirelyin the process to carbon dioxide and water,mostly by action of the liver.The effects ofalcohol on the body come from its effect on the brain.And they depend upon the amount ofalcohol that builds up in the bloodstream.As with many other poisons,a small amount of alcohol has some special effects.Insmall amounts it acts as a stimulant.People who are "uptight"-tense and nervous-areapt to become more relaxed and talkative,and seem to lose their worries.For this reason,some people drink a little alcohol after a hard day's work.The trouble with alcohol begins with just a little more-just a slightly higheramount-in the bloodstream.Then it becomes a depressant.Depressants make peopleslower at thinking and slower at moving.But people are apt to think they are smarter andfaster.That's bad.You can easily understand why they should not be driving a car.There's another part about drinking too much alcohol,which is even worse.People游are likely to lose self-control.Then they are likely to drink even more.Those who aredrunk are not very nice to be around and can be dangerous-to themselves and others.Some people are compulsive drinkers.Even a small amount of alcohol "sets themoff,and they keep on drinking.These people are called alcoholics.The AmericanMedicalAssociation says they have the disease of alcoholism.So far,no one has found a cure.The only treatment for an alcoholic is to never take adrink of alcohol-not even a little bit.That may sound simple,but for an alcoholicit's not.高三英语试题第4页(共8页)4/8泻D目录模式播放<0三

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    三Nervously,I stood by the road and looked参考答案I saw my mom before our yard worriedly walk downboth ways,wondering when it was safe to crossthe street towards me.I was so happy to see her that I写作the road.ran into her arms!She hugged me tightly,and at last.I felt safe."I was worried when you didn't get off atthe bus stop,"she said.While walking home,I talkedabout what happened.My mom suggested I shouldbravely turn to someone for help,and I nodded.Afterthat frightening experience,I kept my school busnumber in mind and determined to bravely ask forhelp when I was in trouble.g三第32期I saw my mom before our yard worriedly参考答案1-5 BBDBC6-10 DADAB写作walk down the street towards me.11-15 ADCAC16-20 CAGFB21-25 ADBCD26-30 CDBAC31-35 BACBD36.who/that37.to support38.conducting39.areas40.is used41.as42.smoothly43.the44.completion45.will carry第一节参考答案第二节参One possible version:【写作提示】My views on space explorationDo we need space exploration?Many people think二年级时,作者在放学回家时上错了校车,因考答案it an opportunity to explore something new,while some为不敢把自己的情况告诉校车司机,最后不得已argue that exploring space is quite a dangerous adventure.在一个站点下了车。站在热闹的大街上,作者觉believing we do not know what may be lying in wait for得自己似乎来过这条街道,并感觉自己的家就在us in space.For me,I think space exploration is of great几个街区外。虽然不是很确定,但他还是决定穿importance to us because it is a good way to advance过马路去看看。technology,such as the development of GPS.What'smore,space exploration sparks the curiosity of children.It inspires kids to dream big and gets them interested inscience and technology.So I strongly support space exploration.1.根据第一段的首句可知,作者紧张地站在路参考第二节边向两边看,不知道什么时候过马路是安全的。作One possible version:者最终什么时候过马路的?在朝着似乎是自己家的考Nervously,I stood by the road and looked both案方向走时,作者内心感受如何?最终,作者确定自答案ways,wondering when it was safe to cross the road己的家就在不远处了吗?本段可围绕这些内容展However,during a long period,the cars just kept comingFinally,when no cars were coming,I rushed to the other叙述。side.Safely on the other side,I started walking in the2.根据第二段的首句可知,作者看见妈妈在院direction of where my house appeared to be."Am I in子前忧心忡忡地朝自己走来。此时作者有何感受?the right direction?"I wondered.Still worried,I just kept作者的母亲会做些什么?将自己的经历告知母亲后walking among passers-by,with various noises around母亲会有何反应?通过这次经历,作者学到了什么?Eventually,I saw some houses that I was sure I had seenbefore.I knew my house couldn't be too far away,and本段可围绕这些内容展开叙述。continued walking.Then,I turned a corner.One possible version:参Nervously,I stood by the road and looked both ways,参wondering when it was safe to cross the road.However,during a long period,the cars just kept coming.Finally,I saw my mom before our yard worriedly walk downthe street towards me.I was so happy to see her that I ran答案into her arms!She hugged me tightly,and at last,I feltwhen no cars were coming,I rushed to the other sidesafe."I was worried when you didn't get off at the busSafely on the other side,I started walking in thestop,"she said.While walking home,I talked about whatdirection of where my house appeared to be."Am I inhappened.My mom suggested I should bravely turn tothe right direction?"I wondered.Still worried,I justsomeone for help,and I nodded.After that frighteningkept walking among passers-by,with various noisesexperience,I kept my school bus number in mind andaround.Eventually,I saw some houses that I was sure Idetermined to bravely ask for help when I was in troublehad seen before.I knew my house couldn't be too faraway,and I continued walking.Then,I turned a corner.12

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    57.考查冠词。黑色,与水对应,是一种中性的颜色,故用不定冠词a。58.考查谓语。古代中国人将黑色视为颜色之王,且崇拜黑色的时间最久,故用honored过去式与前文的regarded一起并列。59.考查连词。红色象征着好运和喜悦,用and并列fortune和joy。60.考查介词。古代中国人认为红色源于太阳,originate from固定搭配,故填from。61.考查代词。青色象征着大自然和复苏,预示着春天,它的底色绿和蓝各有含义,这里t指前文的青色,需要形容词性物主代词,且此处是句首,故填Its。62.考查词性转换。白色在西方的含义是纯洁,故用名词purity。63.考查主从连词。古代中国人在悼念死者时披麻戴孝,后文为时间状语,故用when/while/.as。64.考查非谓语。黄色,对应着大地,被认为是最漂亮的颜色,是高贵的象征。根据句子成分分析可知此处为非谓语,被认为是,故用过去分词.considered。65.考查非谓语。be used to do被用来做某事,用不定式作目的状语,故填to decorate。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)One Possible Version:My Family and II always feel blessed because I have a warm family consisting of my grandparents,my par-ents,my sister and me.The adults provide for me and the sibling accompany me.For me,familyis not only a place to go back to,but also a harbour.When I am overjoyed,they are whom I sharemy joy with;when I am heart-broken,they are whom I turn to for help;when I am tired,they arewhose arms are around me and whose shoulders I rest my head on.As for the secrets for a harmonious family,I think being caring is second to nothing amongfamily members.Besides,forgiveness is occasionally required when our beloved ones make mis-takes.Most importantly,always communicate sincerely because you are under one roof when itrains.第二节(满分25分)One possible version:That night,Jake and I studied together,and it was time wvell spent.I must admit thatJake's an excellent math teacher.He used slices of a pizza pie to explain the idea of fractions,andby the end of the night,I finally understood why eight sixteenths is the same as one half!Thenext day in class,I was even able to answer one of the math problems our teacher put on thechalkboard.She was surprised when I raised my hand,and so was I!They say time flies when you're having fun,and I can't believe winter vacation is almosthere!I suppose it's because I'm a much more focused student-especially in math-than I everwas before.I've made great progress in my studies.Jake and I plan to hang out together duringthe winter break.He's promised to show me the Math Museum downtown,and all my newfriends from middle school will come,too.You see,even though I now have a completely differentview on math,some things haven't changed.I'm still in the middle of a large circle of friends!英语答案第6页(共6页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    高考复(ZJZ)第53期参考答案及解析2023年高考英语模拟试题(五)听力材料、参考答案及部分解析听力材料(Text 1)M:Is that eagle sculpture the one you won in last month's design competition?W:No,my parents gave it to me for my birthday.They know how much I love modernsculptures(Text 2)M:Excuse me,I seem to have left my watch on the chair when I was just swimming.Do youknow how I can find it?W:You can have a look at the Lost and Found next to the pool.(Text 3)W:Eric,are you going to do that street dance on this year's school anniversary?M:Nope,it's boring to repeat doing the same thing every year.This year,I'm going to host thecelebration ceremony as invited.(Text 4)W:You wouldn't believe it!Yesterday my father was having a heart attack but the ambulancewas stuck in the traffic.Then a motorist stopped to ask for directions and turned out to be adoctor!M:That was lucky!W:Yeah,and he gave first aid to my father immediately.(Text 5)W:We went to the concert in that big hall yesterday.The inside decorations were beautiful andthe violinists played really well!M:Really?I noticed the attractive posters put up downstairs but didn't get time to attend it.(Text 6)M:Hello,I'd like to reserve a room for this Saturday.And I'd like one with a French window.W:Okay,let me check.Oh,I'm sorry,but all those rooms are already booked up.Why don't youtry our new king rooms?They have color TVs and large baths.M:Great!I love large baths.How much does one such room cost?W:$200 per night,but if you can pay three days before check-in,you'll get a 50%discountM:That's good value.I'll pay in advance.(Text 7)W:John,which do you think is better?Reese's Club is near where I work.I can pick Annie upwhen she finishes there each day.And it provides dinner for children.But Poppy Loves hasface-to-face guest recommendations every week from well-known writers.M:That's hard to choose really.And there's also Read with Jenna.It has more than 130 regularmembers,you know,that might explain something.W:Ah,what time is it?M:Five to six.Annie will return from school in about half an hour.W:Maybe we should ask Annie's opinion first.She's the one who's actually joining the clubM:You're right.We'd better have dinner prepared so we can talk this over when having dinnertogether.

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    7.Who do the speakers think is suitable for the position?A.Mrs Templeton.B.Mr Duncan.C.Amelia.听第7段材料,回答第8、9题。8.What is the woman advised to do?A.Stay in her room.出B.Go to the business center.C.Visit the fitness center.己116行91omb90o04gd79.Where are the meeting rooms?aniril taong a'bhowA.On the right of the lift.2n8144了g转B.Beside the front office.C.Across the fitness center.听第8段材料,回答第10至12题圭选10.What are the speakers doing?wod ono ol又读A.Cooking.B.Doing shopping.C.Watching TV.11.What does the man like best?0I0A.Cheese.B.Milk.C.Ice cream.12.When does the conversation take place?AA.At noon.B.In the late afternoon.C.In the morning.听第9段材料,回答第13至16题。13.What day is it today?19doo(0-l)o22B9g3Us◆A.Thursday.B.Friday.C.Saturday.14.What kind of party will the girl attend?722A.A birthday party.B.A welcome party15.Why does the man refuse the girl to drive his car?C.A goodbye party.A.She can take the subway.B.She doesn't have a license.C.She is not skilled enough to drive.bs0s.无416.What gift will the girl bring for Jenny?6bs029g19g91001A.Some chocolate.B.A wooden boat.C.Some flowers.听第10段材料,回答第17至20题。项17.What is the man talking about?,各A.The first space hotel.B.A new space lab.C.Astronauts'life in space.18.How many guests can the space hotel hold at a time?A.Two.B.Four.C.Six.19.What can guests do in the space hotel?A.Cook food.B.Watch movies.C.Have a video chat.C【高三英语第2页(共10页)】·23-364C·

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    2023届高三“一起考”大联芳·英语双向细目表题序知识内容(考点)难易系数分值1信息甄别0.601.52简单计算0.401.53信息甄别0.501.54推理判断0.551.55信息甄别0.501.56信息甄别0.701.51信息甄别0.651.58简单计算0.501.59直接信息0.801.510直接信息0.601.511推理判断0.601.512直接信息0.551.513推理判断0.451.514推理判断0.501.515直接信息0.651.516推理判断0.601.517推理判断0.701.518信息甄别0.601.519信息甄别0.651.520推理判断0.651.521细节理解0.552.522细节理解0.652.523细节理解0.902.524推理判断0.602.525推理判断0.652.526句意猜测0.502.527推理判断0.452.528细节理解0.752.529推理判断0.552.530推理判断0.602.531主旨大意0.552.532细节理解0.752.52023届高三“一起考”大联考·英语参考答案1

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    54.B【解析】根据下文的“when she returned'”可知,此此处表示,这比第二古老的烹饪证据要早得多。据此可知,处指服务员进去找零钱。故选B项。空处应用最高级形式,故填oldest。55.D【解析】根据语境可知,此处是感谢服务员提供写作的优质服务。故选D项。短文改错56.C【解析】根据上文内容可知,此处表示“有人曾经【语篇导读】本文是一篇说明文。文章对于如何拥有一帮助我,不求任何回报”。故C项符合语境。个健康的家庭提出了几,点建议。57.A【解析】根据语境可知,此处表示,如果你真的想第一句:ask→asked【解析】时态误用。此动作是发生报答我,就把你的善良传递下去,不要让这爱的链条断了。在过去的,故用动词的过去式。故选A项。第三句:spoken-→speaking【解析】动词形式误用。58.B【解析】参照上题解析。故选B项。Generally speaking置于句首,表示“一般而言”,speak只能用59.B【解析】根据下文的“Everything's going to be all现在分词形式,不受后面主语的影响。ght”可知,女服务员在想这位女士是如何知道她和她的丈第四句:obviously-→obvious【解析】副词形容词混用。夫迫切需要经济援助的。故选B项。此处作表语,要用形容词形式。60.D【解析】根据语境可知,女士多给的钱解了这位第四句:第二个that→which【解析】关系代词误用。女服务员的燃眉之急。由此可推知,这位女服务员现在正需此处是非限制性定语从句,关系词不能用that,只能用要经济上的援助。故选D项。which。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了最近第五句:or→and【解析】连词误用。根据句意及后面一项研究发现了已知最早的古代烹饪证据。的both可知,此处是并列关系,故用and。61.from【解析】考查介词。根据句意可知,此处表示第六句:删掉the【解析】冠词多用。in addition是固证据是来自78万年前。故填from。定短语,意为“此外”。the多余。62.to think【解析】考查非谓语动词。分析句子结构第六句:member→nembers【解析】名词单复数误用。可知,helped和gave在句中作谓语,空处应为非谓语。根据根据句意及前面的other可知,此处是指家庭中的其他成员,句意“让我们有了更大的大脑来思考”可知,此处表目的,故不止一个,故应用复数形式。填to think。第七句:my→your【解析】代词误用。此处应与主语63.celebrations【解析】考查名词。分析句子结构可you在人称上保持一致,故用your。知,空处作to的宾语,要用名词,celebration(庆祝活动)为可第八句:are→is【解析】系动词误用。此处系动词的主数名词,故用复数形式,the eating celebrations意为“饮食庆语是attitude,是单数形式,故用is。祝活动”,故填celebrations。.第九句:very前加it【解析】代词漏用。sb would64.published【解析】考查非谓语动词。分析句子结appreciate it if...是固定句型,此处it不可少。构可知,空处在句中为非谓语,与被修饰词组The new study书面表达之间为逻辑上的动宾关系,故填过去分词published。.Dear Mr Smith,65.the【解析】考查冠词。分析语境可知,此处表示特I'm writing to extend my sincere gratitude for all the指,指代上文提到的地区,故填the。efforts you've made in preparing and presenting the online66.especially【解析】考查副词。此处用副词course.especially来强调后面的内容,意为“特别,尤其”。Your course is highly informative and beneficial.It67.living【解析】考查非谓语动词。分析句子结构可provides easy access to seeing life from a new perspective,知,live在句中作非谓语,与其逻辑主语two different kindsthus broadening our minds to the outside world.Youof fish之间为逻辑上的主谓关系,故空处填living。encourage all of us to think by ourselves and study on our68.where【解析】考查定语从句。分析句子结构可own.Your humorous teaching style involves us in a relaxing知,此处为定语从句,先行词为places,关系词在句中作状语,and pleasant atmosphere,which not only stimulates my故填where。interest but also builds my confidence.69.were cooked【解析】考查动词的时态、语态和主谓If you can have a more flexible time schedule and provide一致。分析句子结构可知,c0ok在句中作谓语,结合语境可a video playback,I believe we can benefit more.Looking知,需要用一般过去时,主语the fish与谓语动词cook之间forward to your next course.为被动关系,主语为意义上的复数,故空处填were cooked,.Yours,70.oldest【解析】考查形容词最高级。根据句意可知,Li Hua8

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    2023年普通高等学校招生押题答案(一)度-一残疾人Jobn MeFall的奋斗故事英语【文章大意】文章主要讲述了残成人John MeFall的奇427.C推理判断题。故事。【全能解析】通读全文尤其是最后一段第一句中的本卷创新题:语言知识运用第二节文本最后一段中22.D细节理解题。24.D推理判断题。“anything is possible if we set our minds to it"可推weather一词的熟词生义是本卷创新,点,此处作动词,t.【全能解析】根据DAY3 The Yangize River Cruise部分最后两句“The White Emperor City is pion【全能解析】根据第二段内容尤其是第一,二句知,文章通过讲述Joh加虽然遛婚车祸被迫截肢,但他经受住,安地流过(国难),符合高考着意使用熟词生义hike for your discovery in Shennong Stream.There"John first discovered his love for sports when he was仍然心怀希望,努力奋斗,最后获得了成功的故事告的变化方向。7,and he quickly became passionate about running诉我们,有志者事竟成。故选C。本卷亮点题:书面表达题站合2022年热点话you will enjoy the scenery printed on the back ofand hockey.When he was 19 years old and visiting【关键点拨IA项Where there is life,there is hope,.题一世界杯,以考生卷悉的人物描写为考点,考查考10-yuan bank note一he Kui Gate,.”可知,白帝城是你Vienam,he had a bad aceidentonmoobike that意为“留得青山在,不怕没柴烧”,B项Knowledge生运用所学知识进行人物描写的能力,符合高考考查与在神农溪探紫之旅的可选徒步路线。在那里,你将欣required one of his legtobemputed..”和第四句can change your fate,.意为“知识可以改变命远”,培养考生英语学科核心养中语言表达能力的新动向。赏到印在10元钞票背面的风景一一變门。故选D。"Eventuly,hes provided anfic e thatC项Nothing is impossible towilling heart.意为第一部分听力23.A文章出处题。allowed him to run again,"可知,John7岁时开始热“有志者事竟戌”;D项All things are difficult before1.B2.B3A4.C5A6.A7.B8.C9.A10.A【全能解析】通读全文可知,本文主要介绍了长江四日爱跑步。但一场严重的事故使他脱部截肢。最they are easy.意为“万事开头难"。11.B12.A13.C14.C15.B16.C17.A18.B游的行程安排。由此可推知,这篇文章可能选自一个终,他配备了能够让他重新跑步的假肢。由此可【长难句分析】He started to compete in events that19.B20.c旅游网站。故选A。推知,事故并没有改变John对跑步的热爱,故were designed for disabled athletes and,after much选D。第二部分阅读理解【宽点句积聚】There isan optional oto Fengduhard work,won several medals in international第一节Ghost City,ape foringtraditio【干扰项分析】本题中C项为强千扰项。C项的错误competitions,including the Paralympics.(第二段最特征为正误多半。John在Paralympics(残臭会)上后一句)AChinese culture.(DAY2 The Yangtze River Cruise获得了几换笑牌,而不是在臭运会上,故可排除分折:本句是一个主从复合句。at引导定语从句,体栽:应用文主题语境:人与自我—一个人生活一分最后一句)C项。先行词是events。,长江四日游的行程安排译文:还有一个去丰都鬼城的可选旅程,丰都鬼城是25B词义猜测题。译文:他开始参加为残疾人远动员设计的项目,并且【文章大意】文拿主要介绍了长江四日游的行程安排。一个了解中国传统文化的地方。【全能解析】根据画线词所在句中的“When he learned在付出了限苦的努力后,在包括我奥会在内的国际比赛中盛得了几枚奖牌。21.B细节理解题。【询汇积累和拓展optional adj.可选择的,【全能解析】根据DAy2 The Yangtze River Cruise部graceful adj.优关的discovery n,发现,探索that the European Space Agency was looking for ew【词汇积累和拓展】emotionn.情感,情绪astronauts”和第四段第二句“He decided to give it aapproximately adv.大约focus on集中于be involved in参与分第一句“Today you will enjoy a welcoming banquertry.”可推知,此处表示在John得知欧洲航天局正在C(宴会)and a dancing party on the cruise ship."可知,B招收新的宇航员后,这件事引起了他的兴趣。他决定体裁:说明文主题语境:人与自我一健康的生话方你可以在第二天享受欢迎派对。故选B。体裁:记叙文主题语境:人与自我一积极的生活态尝试一下。由此可推知,画线词应意为“引起…的式—一人在晚年的健康问题兴趣”,与B项意思相近。故选B,【文章大意】文章主要介绍了一项研究,域研究发现:如26,D细节理解题。果人在晚年不能单腿站立10物钟,则在未象10年内,这【全能解析】根据第四段倒数第二、三句“John will be奥人的死亡风险将增加近一倍。involved in a possible study to allow ESA to assess2B.A细节理解题。the conditions required for disabled people to【全能解析】根据第二段第一句中的“to balanceparticipate in future space missions.The Spaceunsupported on one leg during an initial check"可知,Agency also wants to understand how a person with a参与者被婴求在初次位查时,在夜有文裤的请远下,disability can operate in space.”可知,John将会参与单腿站立保持衡。故选A。一项可能的研究,让欧洲航天局评估残疾人参与未来29.A段落大意题。太空任务所需的条件。航天局还想了解残疾人如何【全能解析】通读第三段内容可知,第三段通过列举该在太空工作。放选D。实验的一些主要数据来为下文的研究发现提供依据。英语(一)第1页,共10页英语(一)第2页,共10页

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    第二节七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)36~40 BDCEG本文为一篇说明文。文章主要讲述了种植新鲜蔬菜和花卉的好处。36.根据空前“Working in a nice outdoor space can help you stay refreshed,promote your creativi-ty and enrich your leisure activities..”可知,空前提出到了户外工作带来的好处,空后有说明还有更多的好处。由此可知,B项“这只是开始”能够承上启下,符合语境。故选B项。37.根据空前“Planting seeds,pulling up weeds,moving pots,pushing a lawnmower,and othergardening tasks actually provide a whole-body,moderate-intensity workout for people,espe-cially for adults.”和空后“which might keep you in motion longer than traditional exercise.”可知,空前提出在园艺里工作还能锻炼身体。由此可知,D项“更好的是,无论你的年龄,这是一个有益的活动”能够承上启下,符合语境。故选D项。38.根据本段内容“Having dirt under your fingernails may be a sign of poor hygiene.but scientists say it could also be a mark of good health.Thanks to beneficial bacteria found in soil,gardening may boost your immune system,helping you get sick less and fight off infectionseasier.”可知,本段主要讲述在园艺里工作能增强免疫系统。由此可知,C项“改善你的免疫系统”适合作本段小标题。故选C项。39.根据空后“According to an experiment conducted by NASA,scientists found that planting andnurturing seeds,even in small pots,lifted astronauts'moods and eased their stress in the se-vere environment of outer space.”可知,播种和培育种子能提升期许,减缓压力。由此可知,E项“与植物一起工作可以减缓压力,提供积极的感官刺激”与下文衔接自然,符合语境。故选E项。4O.根据空后“Therefore,make good use of gardening as an ideal approach to enhancing your co-ordination and strength.”可知,空后提出园艺工作能提高身体的协调性,对身体的好处太多了。由此可知,G项“园艺是一个很好的方式来提高和保持这些精细的运动技能和肌肉”与下文衔接自然,符合语境。故选G项。第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)41~45 CBDDA 46~50 CBDAA 51~55 DCBBA本文是一篇记叙文,讲述患有脊髓共济失调症的Olivia梦想登上舞台表演芭蕾舞《胡桃夹子》,最终梦想成真。41.考查名词。句意:然而,她的弗里德赖希共济失调似乎使这个梦想遥不可及。A.fashion时尚,out of fashion过时;B.sight景象,视野,out of sight视野以外;C.reach可及范围,out of reach无法获得;D.place位置,out of place不在其位。故选C。42.考查动词。句意:这种神经系统疾病使她行走困难,她必须依靠轮椅。A.perform表演;B.walk行走;C.sleep睡觉;D.breathe呼吸。故选B。43.考查动词。句意:为了让女儿振作起来,提醒她在生活中,一切皆有可能,奥利维亚的母亲鼓励她报名参加今年俄克拉荷马城芭蕾舞团的《胡桃夹子》。A.warn警告;B.promise允诺;C.advise建议;D.remind提醒。故选D。44.考查动词短语。句意:为了让女儿振作起来,提醒她在生活中,一切皆有可能,奥利维亚的母亲鼓励她报名参加今年俄克拉荷马城芭蕾舞团的《胡桃夹子》。A.straighten up好转,改正;B.break up关系破裂;C.make up编造,化妆,和好等;D.sign up报名,注册。故选D。45.考查动词。句意:奥利弗不知道他们是否会考虑让她加入,所以他没有抱太大期望。A.expect期盼;B.complain抱怨;C.struggle挣扎;D.mean意味。故选A。英语试题第4页(共12页)【耀正文化】

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    39.Why do schools and parents use the uniforms?A.To improve the students'grades.B.To make the students comfortable.C.To stop students from playing truant.40.What will happen if a student leaves school without being allowed?A.The teachers will punish him.B.A GPS system will follow his movements.C.His parents will complain to the teachers.41.What does the underlined word "criticized"mean in Chinese?A.批评B.关注C.介绍42.What does the headmaster mean?A.The teachers often use this technology to track the students.B.The technology plays an important role in improving the students'grades.C.The teachers don't use the technology unless the students are missing and playing truant.43.What's the best title for the passage?的单A.A Kind of Special UniformsB.The Role of School UniformsoncC.The Ways to Watch StudentsLa(C)5请阅读下面短文,根据语篇内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项为多余项。As a small kid,what did you want to be when you grow u?You may have different dreams,taand after effort,the results of your dream also differentOr you might have given uplesall your dreams.It'simportant to have a dream because dreams can give us the energy to sudlifpoThe great thing about dreams is that theres n pressure to finish them atonce.45Themimporant thng is that yourelaywoking your deam the beatseby setting goalsItsaid that dreams are the final am:goals are the small stepson the way.Dreams can be very general.Bt the ep you take to reach them should be very clear.You九年级,英语试题第7页(共12页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    (上接A2、A3中缝)】)期报成长评估W:Sounds great.Does yourthe magazine?M:Yeah.He reads theeture storiesover and over againW:So hwdd you kw?M:One day I talked with M Wood.Sheinjured paw.She continued,told me that thereareThe woman then took ain the kindergarten.which thechildren in her classne best.ed Lady to stand with theW:Oh.I see.goodbyes from this family,M:So will you buy this mne?cause Lady was no longerW:Yes.Can I get it at the bokstore in ouneighborhood?M:Maybe not.You can the official双语学报社编有with her and introducedwebsite.It's convenientd cheap.love at first sight.She hadText 9编银小语e saddest eyes..“Lady,”IW:Good moming.my dear dassmates.Todayto your new home.And II'd like to tell you sorething about anmily will always love you.unforgettable day.It is the ay of my friende."I helped Lady get intoJoanna's fifteenth birthday two years agoJoanna and I were very god friends.Thaturney began.day,after getting to school I gave her abirthday gift.It was a bock because I knewur driveway,my mom wasshe loved reading very much.She was sat-and delicious dog treats.isfied with my gift.We didn't have classthat aftemoon,so we weat to a restaurantand had lunch together.Joanna's parentswere both on a business rip that week,soafter lunch we went to my house.Wemdid something magicalplayed volleyball in the gaden of my houseto open her heartfor about half an hour.Ten we finishedour homework.But I secretly made a phonecall to my mother and ased her to bringhome a birthday cake.S that night,wecelebrated Joanna's birtiay at my hometogether.Joanna was realy surprised.Weall could see how happy se was.That dayI realized how great it isto do somethingfor a dear friend.第44期A版测试题参考答案备回答第四个问题。1-5 CBAAB6-1)DCBDA11-15 CCCBD16-20 CDGAF备回答第五个问题。21-25 CBADC26-30 BCADA31-35 BDCBA故事复述(满分24分)36-45(One possible versin)36.it37.has shownare required to listen to a38.using39.activities一家风retell it based on what you40.when41_to start打印露营出42.simply43.on远足时,把背包弄丢了,一44.designed45.encouraging美国德克萨背包并将它归还给了Ella。写作(One possible versio)包)missing(丢失的)第一节本文词数:29doubtful(怀疑的)To celebrate the traditiona Chinese DragonBoat Festival and help students understandthe value of labor,a"-making"activityIn the far weswas organized in our class yesterday.Swedish styleAll students actively participated in theactivity and worked together to makenover the comSome washed bamboo leaves,some preparedty and savingfillings,and others wrapped the fillings inthe bamboo leaves.Despite being busy,wethe world.were excited after tasting he deliciousThe architMost students said that they not only leamedarchitect Bjanemberhow to make zongi,but also experiencedthe joy of labor and the significance ofbe providedwoman interested in?pany ICONss.B.The cycling class.teamwork through this activity.They hopedfor more such activities in the futurethe next levclass.Mark?第二节whole neigh

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    emergency,and treat burns.As a student reporter,I was impressed by the organization and importance of this event.Firesafety is crucial for everyone,and this event helped raise awareness among students andprovided them with practical skills that could save their lives in a real emergency.Overall,thisevent was informative and rewarding.I hope that our school continues to organize events likethis in the future.部分解析阅读理解第一节A篇主题语境:人与自然一一自然生态本文是应用文。文章介绍了一个由澳大利亚博物馆专家创建的鲨鱼展。21.B。理解具体信息。根据第一段中的visitors will..explore the contents of a shark's stomach可知,在鲨鱼展,参观者可以探索鲨鱼胃里的东西。22.C。理解具体信息。根据Ticket prices部分中的Family(admits4)2A+2C/1A+3C:S76可知,题干中的一对夫妇和他们两个上小学的孩子符合家庭票(包含两个大人、两个小孩),由此可知答案。23.C。理解具体信息。根据You'll see:部分中的The fastest shark一a life--size model of theshortfin mako shark,which can reach speeds of up to7okm/hour可知,速度最快的鲨鱼是theshortfin mako shark。B篇主题语境:人与社会一一社会本文是记叙文。在意大利的一个小镇上,有一座由Bruno Ferrin纯手工打造的游乐园。24.B。理解具体信息。根据第一段中的I could open a food stand in the woods和第四段中的He started work at 4 a.m.and finished at noon.So he looked for part-time work.He and his wife,Marisa,started a food stand in the woods on Montello可知,Ferrin最初打算是找一个兼职工作,所以决定在那片森林里开个食品摊。25.B。理解具体信息。根据第二段中的This ride,like all the37 attractions in the amusementpark,operates on human effort and the laws of physics可知,Ai Pioppi的游乐设施都是靠人力和物理定律运行的。26.C。推断。根据倒数第二段中的Encouraged by the success,he made more rides和最后一Ferrin's favorite time is what he still spends in his workshop,working old steel tubes intomore pieces for his amusement park."What I love about my life is that I am truly free,"he says.“I work on what I want when I want.”可知,Ferrin沉浸在自己的工作室,自由工作,手工打造Ai Pioppi的游乐设施,由此可知,他是一个有创造力、自由奔放的人。27.A。理解具体信息。根据最后一段中的And Ferrin still keeps the amusement park free.Overthe past 50 years friends have suggested the introduction of a fee.He resists."I want people tocome here,have a bite,enjoy the fresh air and play,”he says.可知,Ferrin的游乐园Ai Pioppi将继续免费让游客游玩。C篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。软件更新搭配微小芯片可使智能手机成为完整的射频识别(FID)读取器。28.D。推断。根据第二段中的The phone becomes capable of identifying objects based on

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    76Though these embarrassing moments don't harm us a lot,they come back from time totime and make us feel upset.Even if these moments may have faded after some time,wewould always remember the feeling of strong embarrassment.In fact,these feelings may lastfor years..When these kinds of feelings return,they are known as a"cringe attack(羞愧综合症)"I personally get a quite uncomfortable feeling when I think back on a party my parentstook me to when I was younger.I ate a bowl of strawberries by myself.My parents shoutedat me in front of everyone-for being so selfish.From then on every time I put a strawberryinto my mouth,my brain just throws that embarrassing scene back.Why do these "cringe attacks"still pop up in our daily lives even though the actualevents happened weeks,months,or even years ago?Because our brains give special attentionto feelings that can be easily noticed.The stronger the feeling is,the stronger the memorywill be.If you have a highly embarrassing or highly emotional(情绪激动的)moment,nomatter what it is,your brain will try to catch it.So what can we do with this?Well,we can start by trying to be more objective)about our past selves.Consider that you are not alone in your embarrassment-everyonefails or makes silly,embarrassing mistakes.Instead of just trying to forget what we did,weshould try to accept who we were at that moment and think about how we can change forthe better.()61.What are embarrassing things like in the writer's opinion?A.Common.B.Serious.C.Necessary.D.Funny.()62.What does the underlined word "faded"probably mean?A.Continued.B.Disappeared.C.Increased.D.Returned.()63.Why does the writer talk about his own experience?A.To show his love for strawberries.B.To give an example of "cringe attacks".C.To explain that he was not really selfish.D.To show everyone has embarrassing moments.()64.What does the writer advise us to do with a "cringe attack"?A.Take them seriouslyB.Just forget about them.C.Try to improve ourselves.D.Compare them with others.()65.What is the best title for the text?A.Forget What You DidB.Learn From Your MistakesC.Face "Cringe Attacks"CorrectlyD.Never Get into Embarrassment英语模拟试卷(十三)第8页(共12页)

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    本期参考答案B1版MIND MAP1.changes2.unintentionally3.rough4.handle/address/solve/settle5.chances6.remark7.defeat/failure8.challenges/difficultiesMASTER'S DIRECTIONS【活学活用1】1.walking on air2.in the air3.puts on airs【活学活用2】1.complained to;that2.complained bitterly about/of3.I can't complain【活学活用3】1.made some rude remarks about2.remark on/upon3.remarkable for上期参考答案B2版随堂练①Task1语法填空1.a2.responsibility3.to4.stimulated5.that/which6.their7.Actually8.to accomplish9.has10.goingTask2语境填词1.limited2.gradually3.diverse4.applauded5.fellows6.joint7.demonstrated8.proceeding9.ranked10.ambitionTask3短语填空1.participating in2.is identical to3.side by side4.has been brought back to life5.have faith in6.calls on7.to compete in8.died outTask4同义句改写1.in the hope of finding2.make joint efforts3.a good/strong constitution4.was strongly applauded5.was being relayedTask5翻译句子1.It was;that 2.won the election to host 3.proceeded to discuss 4.extend/push the boundaries5.a limit to6.musical talent had been demonstrated/shown/displayed/revealedTask6语法填空1.celebrated2.an3.competition4.eventually5.to6.who7.be applauded8.to promote9.historic10.motivatingTask7品句填词1.joint;joint 2.relay;relay 3.amateur;amateur 4.limit;limit 5.applauded;applaudB3版阅读理解1-4 BCBA阅读填空1-5 BEDCG完形填空

  • 2024年衡水金卷先享题 分科综合卷 全国乙卷 英语(一)答案

    -

  • ‹‹ 38 ››
扫码二维码