③抗病:易感病=1:1(2分)【解析】(1)由“F1中抗病自交得到的F2中,抗病:易感病=3:1”可知,抗病与易感病由一对等位基因控制,符合基因的分离定律。(2)由杂交实验1的亲子代实验数据可知,抗病为显性性状,易感病为隐性性状。设品系甲的基因型为AA,突变体1的基因型为a1a1。①若品系甲产生配子的过程中,抗病基因(A)突变成易感病基因(a1),且其产生的含易感病基因(1)的配子与突变体1产生的配子结合后发育的子代可以是易感病株;②若突变体1未能与品系甲完成杂交,而是突变体1(a1a1)自交,F1可以出现易感病株;③若品系甲产生配子的过程中抗病基因所在染色体区段缺失,且产生的含该染色体的配子(无抗病基因A)与突变体1产生的正常配子(1)结合后发育的子代可以是易感病株;④若品系甲产生配子的过程中抗病基因所在染色体缺失,且不含该染色体的配子(无抗病基因A)与突变体1产生的正常配子(1)结合后发育而来的子代可以是易感病株。(3)①若突变体1和突变体2是由于同一种基因突变所致,设为a1a1和a2a2,则突变体1与突变体2进行杂交,F1均为突变体a1a2,F1自交得到的F2均为易感病。②若两种突变体是由非同源染色体上的非等位基因突变所致,设突变体1的基因型为aaBB,突变体2的基因型为AAbb,则突变体1与突变体2进行杂交,F1的基因型为AaBb,表型为抗病,F1自交,后代基因型及比例为A_B_:(A_bb+aaB_+aabb)=9:7,即F2抗病:易感病=9:7。③若两突变基因是同源染色体上的非等位基因突变所致,设突变体1的基因型为aBB(也可以表示为AAbb),突变体2的基因型为AAbb(也可以表示为aaBB),则突变体1与突变体2进行杂交,F1的基因型为AaBb,表型为抗病。由于两对基因在一对同源染色体上,且不考虑交叉互换,因此F1产生的配子为Ab和aB,则F1自交产生的F2为2AaBb:AAbb:aaBB=2:1:1,即F2抗病:易感病=1:1。生物学答案第5页(共5页)
AADD x aaddAD人AD人AaD人Aap人的水内为位人交认的个体进行连续自交,最后得到所需品种,所需品种属于(填“纯合子”分“》·交奇不中过星用可的遗专学西理是体拿种:於交后·取下,的花药,进行花药离体暗养,共士口种类型单倍体幼心指用低温或不处理单倍体动苗·选出所后品种。念烟为来家族两种单基因遗传病的系谱图,与甲病有关的基因用△色表示,与乙病争微示,已知其中一种遗传病的致病基因位手X染色体上一回答下列问题:隐口○正常男性、女性①患甲病女性琦1011213●患乙病女性14①分所,甲%的透传方武是■患甲、乙两病男性学,乙病的遗传方式是生X生,某人建议Ⅱ5与Ⅱ-6生男孩,该建议(填“正确”或“不正确”)。烯(:题桥,0的甲病致病基因有一个来自I代的0(2与基因型同于亚-14的男性婚配,则后代患一遗传病的概率为2H.Aa以XAa以XA4明Aa人p以:Aaad人XA烟够Y霄Ak haABAA aY
通过呼吸作用为种子萌发提供能量,据图可知,蛋白质2抑制种子萌发,蛋白质2可以促进蛋白质1的合成,因此蛋白质2不是α-淀粉酶,光敏色素为光的受体,据图分析,光会抑制蛋白质3的合成,因此蛋白质3不是光敏色素,D项错误。16.【答案】A【解析】由题干信息可知,A区域为挺水植物芦苇,B、C区域为沉水植物伊乐藻、苦草,因此伊乐藻、苦草和芦苇的分布体现了群落的水结构,A项错误;该公园的建立,既可体现生物多样性的直接价值(休闲娱乐),又可体现生物多样性的间接价值(生态价值),B项正确;种植多种净化污染能力较强的当地植物,有利于对污染水体的净化,体现了生态工程的自生原理,C项正确;公园内成熟的芦苇不收割,一些重金属元素会聚集在湿地公园,不利于芦苇的生长,因此对成熟的芦苇收割并运出公园,有利于提高公园除污能力,D项正确。17.【答案】(1)林冠层遮蔽地面(阳光)的程度(2分)叶绿素主要吸收红光和蓝紫光,类胡萝卜素主要吸收蓝紫光(2分)(2)林隙(1分)林隙生境中,该药材植物的净光合速率大,有机物的积累最快(2分)(3)林缘组的气孔导度低,植物从外界吸收的C0,少(仅答“气孔导度降低”“午休现象”或“气孔减小”给1分,2分)(4)在15%~75%的郁闭度范围内,缩小梯度,增加若干组实验,测定并比较各组的净光合速率,净光合速察最大的一组对应的郁闭度基本就是最适合种植该药材植物生长的郁闭度(郁闭度范围正确1分,缩小梯度,增加若干组实验1分,共3分)【解析】(1)郁闭度指的是林冠层遮蔽地面的程度。叶绿素主要吸收红光和蓝紫光,类胡萝卜素主要吸收蓝紫光。(2)从图中信息可知,林隙生境中,该药材植物的净光合速举大,有机物的积累最快,即林隙生境下最适合种植该药材植物。(3)从图中信息可知,林缘组的光合色素含量较大,但其光合速率反而低于林隙组,主要原因很可能是林缘组的气孔导度低,植物从外界吸收的C02少。18.【答案】(1)4(1分)(2)若“某条染色体”是X染色体时,F,雌性个体中红色荧光翅与无色翅的比例为1:1;若“某条染色体”是Y染色体时,F,雄性个体中红色荧光翅与无色翅的比例也为1:1,均与题干信息不符(答案合理即可,2分)(3)当A基因和红色荧光蛋白基因同时存在时,红色荧光蛋白基因才能表达(答案合理即可,2分)红色荧光翅:无色翅=9:7(2分)红色荧光翅:无色翅=1:1(2分)(4)X染色体上(2分)白色、红色(2分)【解析】(1)根据题干信息可知,该昆虫的一个染色体组是由3条常染色体+1条X染色体或1条Y染色体构成的。(2-3)根据“昆虫甲与昆虫乙交配,所得F,雌雄个体中红色荧光翅与无色翅的比例均为1:3”以及昆虫甲与昆虫乙的基因组成及其表型可知,当A基因和红色荧光蛋白基因同时存在时,红色荧光蛋白基因才能表达,并且昆虫乙的“某条染色体”既不是X染色体,也不是Y染色体,因为当“某条染色体”是X染色体时,F,雌性个体中红色荧光翅与无色翅的比例为1:1;当“某条染色体”是Y染色体时,F,雄性个体中红色荧光翅与无色翅的比例也为1:1,与题干信息均不符。假设红色荧光蛋白基因用B基因表示,则,红色荧光翅雌雄个体的基因型为AoBo。若昆虫乙的“某条染色体”不是2号常染色体,则A和B基因的遗传遵循自由组合定律,F,的表型及其比例为红色荧光翅:无色翅=9:7:若昆虫乙的“某条染色体”是2号常染色体,则A和B基因的遗传不遵循自由组合定律,F2的表型及其比例为红色荧光翅:无色翅=1:1。(4)当等位基因G/g位于X染色体上,且纯合雌昆虫丙与纯合雄昆虫丁的眼色分别为白色(XX)、红色(XY)时,两者交配,所得子代中雌性个体的基因型为XX,表现为红眼,雄性个体的基因型为XY,表现为白眼。19.【答案】(1)降低(相应化学)反应的活化能(2分)(2)突触小泡(1分)(钠离子通道开启)钠离子大量内流(2分)突触间隙(1分)(3)控制无关变量(答“控制单一变化”或“排除其他条件的干扰”均可,1分)实验组使用了毒扁豆碱,而对照组使用了生理盐水(未使用毒扁豆碱)(2分)实验组小鼠脑中Ach明显高于对照组(2分)生物学第3页(共4页)
高三第一轮复周测卷验证“无细胞的酵母汁可以进行乙醇发酵”,D项正确。?由自,山自电【答案】B10.某实验小组欲利用核桃幼苗研究氮素形态对根系呼吸速率的影响,在其他条件相同且适宜的情况下,通过调整营养液中NH时-N与NO-N的比例,共设置A(100%:0%)、B(75%:25%).C(50%:50%),D(25%:75%)、E(0%:100%)5个氮素形态,连续每月测定并统计一次。进行氮素形态处理前对栽培基质浇灌大量清水,最后测定实验结果如图所示。下列叙述正确的是根0.6r是05面■A处理圆B处理皿C处理速率\0.2口D处理0.1国E处理0回CK处理8月份国A根细胞进行无氧呼吸消耗水的场所是细胞质基质B.只能用单位时间内CO2的释放量表示呼吸速率C随着处理时间的延长,核桃幼苗根系呼吸速率逐渐升高D.单独施用NH时-N的核桃幼苗根系呼吸速率高于单独施用NO-N的【解析】根细胞进行无氧呼吸不消耗水,A项错误,可用单位时问内CO,的释放量或O,的消耗量来表示乎爱速率,B项错误;据图可知,随着处理时问的延长,核桃幼苗根系呼吸速率先上升后下降,C项错误:由图可推别,与单独施用NO-N相比,单独施用NH止-N的核桃幼苗根系呼吸速率更高,D项正确【答案D第Ⅱ卷(非选择题共40分)二、非选择题(本大题共3小题,共40分。)11.(13分)图1为两种细胞代谢过程的示意图。转运到神经元的乳酸过多会导致其损伤。研究发黑现,Rhb蛋白能促进丙酮酸进入线粒体氧化分解供能。请回答下列问题:相↑葡萄糖Rhcb蛋白△TP促胶质细胞乳酸丙酮酸☐02的消耗量MCT(转运载体血液中自由基乳酸正口乳酸含量乳酸常值神经元m出运动强度图1图2(1)据图1可知,在线粒体内氧化分解的物质有图中的自由基会攻击DNA分子,可能引起,攻击使其活性下降引起细胞衰老,(2)乳酸(填“能”或“不能”)作为神经元的能源物质,原因是抑制MCT可降低神经元损伤,依据是(3)某兴趣小组发现,人体运动强度与O2的消耗量和血液中乳酸含量也有密切关系(如图2)。①人体无氧呼吸时葡萄糖中的能量去向有」②在三种不同的运动强度下,请判断肌肉细胞中C0,的产生量与0,的消耗量的关系,并说明理由:【答案】(1)丙酮酸和乳酸(1分)基因突变(1分)蛋白质(1分)(2)能1分)乳酸能进入神经元的线粒体分解,产生ATP(2分)抑制MCT(乳酸转运载体)可减少乳酸进入神【24G3ZCJ生物-R-必考-SX】29
第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假如你的美国朋友Tom要来你所在的城市旅部,请你给他推有一家酒张。夏点如下:1.酒店的位置(酒店名可以自拟)2.推荐的理由。注意:1.词数80左右:2.可适当增加细节,以使行文连贯,3.不得涉及姓名、学校等真实信息,第二节(满分25分】阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文The Meredith family lived in a small community.As the economy was indecline.some people in the town had lost their jobs.Many of their families werestruggling to make ends meet.People were trying to help each other meet thechallenges.Mrs.Meredith was a most kind and thoughtful woman.She spent a great dealof time visiting the poor.She knew they had problems,and they needed all kindsof help.When she had time,she would bring food and medicine to them.One morning she told her children about a family she had visited the daybefore.There was a man sick in bed,his wife,who took care of him and could notgo out to work,and their little boy.The little boy-his name was Bernard-hadinterested her very much."I wish you could see him,"she said to her own children,John,Harry.and英语·试题卷四·第13页(共14页)
第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALook for cheap student accommodation in London?Why not start your search via our website,sign up for a free account and book it today?Arch View HouseLocated next to the Wembley Stadium,it is home to 687 students.It has a range of private andshared studios,which come with their own kitchen,bathroom and living facilities.Away from yourroom,you'll have access to public areas where you can relax.A fully equipped gym is available foryou to use in your spare time.Prices start from 160 per week.Helen Graham HouseLocated in the center of Bloomsbury,it is perfect for students on a budget but want to be at theheart of the city.An 8-minute walk to Birbeck and 7-minute from University of Law London,it's notonly the wonderful west of the city on your doorstep.Prices start from 130 per week.The Cube EalingIt is a student accommodation located in Zone 3.It is only a 3-minute walk from the Universityof West London and a 25-minute tube ride to the city center as well as the University of Westminster.Prices start from 150 per week.Sunlight ApartmentsWith Sunlight Apartment's perfect location,it's not just studying that's convenient to enjoy shopsand restaurants in London.It is a smal!and friendly community situated in the heart of Bethnal Green.which is a desirable location for students looking to live on the surrounding districts of Brick Laneand Whitechapel.Prices start from 110 per week.21.What might be an attraction of Arch View House?A.Its quiet surroundings.B.Its convenient facilities.C.Its central location.D.Its easy access to a library.22.Which place is close to those who live in the Cube Ealing?A.The University of West London.B.The University of Westminster.C.The Wembley Stadium.D.The center of Bloomsbury.23.Which of the following charges students least per week?A.Arch View House.B.Helen Graham House.C.The Cube Ealing.D.Sunlight Apartments.B3
第二节(共10小题:每小题1,5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。hChinese settlers that came to Australia in large numbers aved dinolddOnce gold 62()ouy Chinese seedn theproerfut and vegetable business in rural towns Some的最佳ous fields such as import-export businesses,laundry operations63 medicine.Duringthismemny Chinese cultural-organisations and institutions64 (establish)and Chinese NewAires.Year celebrations became popular in Australia.ep herToday,the China-born population is the third 65 (large)migrant (population inpply.Australia.Many Chinese immigrants come from66(profession)backgrounds,includingmydoctors,business investors and scholars.Many also live in the main cities 67 (temporary)asstudents.There is also a large number of Chinese who come as 68(tour).The Chinesehingscommunity continues to develop today through their many organisations and institutions.bThe Chinese migrant community in Australia tends69 (become)particularly visible inskingcompetitive circumstances.Chinese are regarded 70 high achievers in universities and schools.th inThis has produced a stereotype(模式化观念)of the Chinese in Western culture.only第四部分写作(共两节,满分35分)56第一节短文改错(共10小题:每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10r's处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。d.I增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词注意:1,每处错误及其修改均仅限一词:2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分This afternoon,my school holds a speech contest naming "Challenging the Future"in theschool hall.The students which are excellent at English took part the competition.Although I justwent there as part of the audience,but I learned a lot from their speeches.In their speeches.I foundall of us had made full use of the present time to preparing for their future.I sudden realized that Ishouldn't waste my present time or put off today's work till tomorrow.I decided to follow theexamples set by these competitor and study much hard than before to prepare well for my future.第二节书面表达(满分25分假定你是李华,计划在暑期参加为期两周的沿黄河远足夏令营。请给你的留学生朋友C1s写一封电子邮件,邀请他一起参加。内容包括:1.写信目的:2.活动介绍及推荐理由:3.期待回复注意:1.词数100左右:2.可以适当增加细节,以使行文连贯。广西国品文化一桂柳金卷·英语第三卷·第八页(共8页)
-
七年级新目标第35期e2021一2022学年English Weekly关沿围報2022年2月3日星期四总第3699期山西师范大学主管山西师大教育科技传媒集团主办●英语周报社编辑出版●社长:徐文伟●总编辑:刘永俊●国内统一刊号:CN14-0705)●网址:hp:www.ew.com.cm图说天下共同关注Let'sBears Play on the Slide7a看熊妈妈教小熊滑滑梯」Kids like playingon the slide(滑梯),andso does this baby bear!In the picture,we can see the baby bear is on aslide.His mom is waiting on the playground.f the two bears and
周测卷八单句填空1.for 2.to bend 3.striking 4.novelist 5.had encountered 6.is characterized 7.with 8.stability9.claiming 10.belief阅读理解作者是一位美术老师。他痴迷于超真实画像,并给学生和自己带来了快乐。11.A根据第1段第3、4句可知,作者进行了四年的教学之后,对超真实绘画很感兴趣。他先给学生拍照,再对着照片临摹。12.B根据第2段可知,本段主要讲述作者如何用物体制作肖像。13.A根据第3段第1、2句可知,当作者和学生都有烦恼时,作者会拿出相机拍照。14.B根据最后一段第3句可知,那两名学生认为照片不美,因为没拍到笑容。语法填空15.to go 16.Surprisingly 17.was knocking 18.named 19.if 20.Having stayed 21.hours 22.a23.From/Through 24.who/that短文改错Dear Peter,Our school sports meet will take place in next month.So I'd like to invite you A come and enjoy its open-toing ceremony with the theme of Ancient Art and New Stage.The opening ceremony,as an unique event in our school,is to be held on 25th November.It will be quiteadifference from previous ones since it was aimed to promote sportsmanship through traditional Chinese culture.differentisChosen students dressing in costume will perform Tai Chi,that will be one of the most attractive parts.In ad-dressedwhichdition,traditional Chinese drums will be played.These special performance are sure to impress everyoneperformancespresently.presentI do hope you'll accept my invitation.I'm looking forward to you early reply.yourYours sincerely,Li Hua书面表达One possible version:Dear Jason,How is it going?Our school is going to hold a Chinese Winter Camp for international students this wintervacation.Knowing that you are keen on Chinese culture,I am writing to invite you to join in it.The camp will last 10 days,from February 11 to February 20 in our school.It covers a variety of activities,ranging from learning daily Chinese to Chinese history and traditional culture.In addition,it provides a chancefor members to visit some museums.If you would like to join,please sign up before February 11 on our schoolwebsite.I am sure that you will gain much through the activities.Looking forward to your participation.Yours,Li Hua·8·【22新教材老高考.zC.英语·参考答案一YLB一选择性必修第一册一QG】
2点,A推理判断题。S0k的能源独立理念概括起来为两点:1)减少能源消费:2)利用不26D段落大意题,根报第七段”1 called him tk i is me o h加n umplerin显然,上文提到的关掉一些电灯及风扇属于减少能源消费的范畴h people in richtibng give up their comfrt"可知,作27C细节理解题。根据第人段"Ceob pobe veryodyushre the burder.”可者对Solanki的理念是持怀疑态度的。知答案【答案与解析】28.B细节理解题。根据第二段“According o Bruce Richardson'A Scal Hiryf Tea,Catherine of本文是一篇说明文。文章主要介绍了具有英国特色的下午茶。29.C细节理解题。根据第三段“On those,uests had to mind their manners”可知,喝“低茶”时大Braganza is credited with introducing tea to England..”可知答案.30.D推理判断题.根据第五段“‘Americans stand out easily because they work so hard to keep their pinkies家非常注重仪式感extended while holding their teacups.上makes you look funny.'"可推断,用“兰花指”拿茶杯的很可能是美3L,A写作意图题。根据第一段“.,.but there's one more thing you have to check off your to-do list:the国人。English afteroon tea with pretty cups and all the formal ceremonies."及下文的细节描述可知,作者的目的是介绍英国的下午茶。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了汗臭的原因及好处32.C推理判断题。根据第二段“Now25 years later,I've found out that my sweat is actually a signal ofsomething good on my skin-something that protects me from many skin problems..”及最后一段“So nexttime when you're told you smell bad,...take a moment to thank your sweat...for helping to keep yourskin healthy and safe.”可推断,作者非常感激臭汗的保护。33.B词义猜测题。根据画线词前“On its own,this type of sweat isn'tsmelly..But.,.”可推断,smelly,stinky及Unpleasant为同义词。34.D细节理解题。根据第四段“There are almost2O0 different species of bacteria living on it.Some of themreally enjoy eating the compounds in our sweat and then spit out new compounds,some of which are quitesmelly.”可知,汗臭是由皮肤上的细菌引起的。35.A标题判断题。通读全文、尤其是第二段“To figure out what I'm talking about,we need to step back andlook at what actually creates body odor(气味).”可知,本文主要是解释汗臭的原因及好处。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了几个省钱吃好的小技巧36.E根据空前的关键词embarrassed可快速锁定E项。37.B根据空前“Food producers usually use trendy words,like organic,low-sugar and low-fat,.to describetheir products.""but they're also marketing terms that can paint an inaccurate picture that some foodsare really healthier than others..”可知,B项“这些描述仅对某些顾客适用”起到了承上启下的作用。38,G根据本节的小标题Be cautious with trendy words及空前的追新猎奇的后果可知,G项“不要仅凭这些时髦词语评估食品”符合。39,F空前的节食是“减”,空后的食补是“加”,故F项中的instead及addition能把这两个语义相反的部分无缝地衔接起来。40.C本节主要是讲冷冻及罐装制品的好处,故C项“不要冷落罐装及冷冻果蔬”适合作本节的小标题。【答案与解析】本文改自马克·吐温的短篇小说《运气》。一个十足的傻瓜却因为好运总能歪打正着。他不但以优异成绩从军校毕业,还在战争中取得一个又一个的胜利,并最终成为英国最伟大的军事将领。4L.A能被邀请参加英国最伟大的军事将领的宴会,那份激动应该是无法描述(description)的。42.B因此,当听到别人说这位将领是个十足的傻瓜时,听者也一定会感到震惊(shock)不已。43.D44.C根据下文“When Scoresby attended my first class,.”可知,讲故事的人当时是军校的教官(teacher)。根据空后的对比可知,别的学生应该是回答得很睿智(intelligently)。3【模拟卷·英语(三)参考答案第3页(共4页)】新高考E
ldn't believe it.he family.(答案速查】ed exactly 50 years电话号码为808-572-6560。故选B。of a small bedside23.A【命题意图】考查细节理解。【解题思路】根据Maui Arts&Cultural Center部分折断或树皮被制擦,就会有像牛奶一料的液质流出。33Bthat Dr.Doan hadre all those years.中的“The center hosts a variety of performances that28.C【命题意图】考查细节理解。【命题意图】考查细节理解。his piece of papershowcase the finest of Hawaiian and local artists.解题思路】根据第一段的最后一句e血北【解题思路】根据第三段最后一句“…but the robots知,游客在Maui Arts&Cultural Center可以观看表演。ofen arct people'curio becase fhave just become urgently needed because of the recent故选A。mame and shape..”可知,人们之所以被“光程树吸号引COVID-19 reappearance in multiple Chinese cities."是因为它的名字和特殊的外形。故选C。知,由于疫情形势再次变得严峻,所以社会对这种能ve missed you!词汇积累relaxed a山.放松的;舒造的host,主办;主持n.主人;主持人showcase展示;展现n展示柜;陈29.B【命题意图】考查推理判断。自动进行咽拭子样本采集的机器人的需求越来越迫切。故选B。the past,with列柜innovativeadj.革新的;新颖的cater to迎合;满足【解题思路】根据第三段和第四段内容可知,“光棍树”34.D【命题意图】考查细节理解。k City Marathon需要生长在非洲的沙漠地区,因为要适应当地恶劣的自然【解题思路】根据第四段中的“‘Early experiments onI'm not actuallyB环境,所以它没有叶子,只有绿色的枝权:但如果人们volunteers proved the accuracy of the mechanical arm's体裁:记叙文主题:人与自我一坚持梦想将其种植在温暖潮湿的地方,它也会长出小叶子,这automatic sampling,which showed little significantthe run,so the【语篇导读】2022年5月7日,Merle Liivand打破了地自已说明它具有一种适应环境的能力。故选B。difference compared with manual sampling(人工采30.D【命题意图】考查细节理解。gher than the在单片脚蹼游泳运动上创造的世界纪录。她不仅在佛样),'said the researchers.”可知,机器自动化采样与人工采样相比并无太大区别,即他们的采样结果是old joints will61.and 62.will be shipped 63.which 64.advanced65.changes 66.to give 67.a 68.began【解题思路】根据第三段的内容可知,“光棍树”是为了69specially asIreaching罗里达州比斯坎湾汹涌的海水中游出了全程马拉松的样的。故选D。70.to距离,甚至一边游泳一边捡出了水里的垃圾。适应环境(inorder to thevo),所以它的树35.B【命题意图】考查推理判断。k while I get24.A【命题意图】考查细节理解。叶在漫长的进化过程中消失了,剩下的只有枝权。因此这种变异是由自然条件造成的。故选D。【解题思路】根据文章最后一段的内容可知,这种能自xcited about第二部分阅读理解【解题思路】根据第二段中的“In one training session31.A【命题意图】考查主旨大意。动进行咽拭子样本采集的机器人还需要进行进一步doing it to的改良与完善。故选B。第一节she nearly swallowed some plastic that was floating in the【解题思路】通读全文可知,本文主要介绍了“光棍树”re.This is asea.""She decided to work to make people more aware这种特殊的树的情况,并着重描述了它的特别之处。长难句分析l.The developers say that they have gottenAeducationalof plastic pollution.”可知,是一次在训练时差点儿吞下故选A。demand from several Chinese cities such as Shanghai,and体裁:应用文主题:人与社会一毛伊岛旅游ming,land【语篇导读】夏威夷的毛伊岛是一处著名的旅游胜地。本垃圾的经历让Liivand有了在游泳时检垃圾的想法。长难句分析In the meantime,its branches and unksthat the robots could replace humans in this process in thefuturebviously a故选A。文介绍了毛伊岛的四个旅游项目。turned green,which could have photosynthesis(光合作用)分析:句中两个hat均引导的是宾语从句,且这两个宾语marathon25.D【命题意图】考查段落大意。21.D【命题意图】考查细节理解。just like green leaves.ead over to【解题思路】第三段主要介绍了Liivand于2019年从句由and连接;第二个hal不能省略。【解题思路】根据Awapuhi Adventures部分中的are分析:本句中which引导非限制性定语从句;它指代前面句意:开发人员表示,他们已经收到了来自中国的好几座y elephant2020年、2021年和2022年在单片脚蹼游泳运动上取的句子its branches and trunks turned green。run by professional tour guides Hawaiian Paddle城市,比如上海的需求,他们还表示,未来这种机器人可得的成绩。故选D。句意:与此同时,它的枝权和树干变成绿色一使它就像Sports部分中的are conducted by professional guides可能会在这个过程中替代人类。26.C【命题意图】考查词义猜测。绿叶一样进行光合作用。知,这两个旅游项目都提供专业的导游。故选D。2."Early experiments on volunteers proved the accuracy of【解题思路】根据画线词组前面的The water was rough词汇积累三peculiarad.或奇怪的;异常的训urae.说the mechanical arm's automatic sampling,which showed little干扰顶分析*,本题易错选B。本题问的是Awapuhi和后面的but she didn't stop及常识可知,因为水面波明;阐明prospective adj.潜在的;有希望的;即将发生的significant difference compared with manual sampling(Adventures和Hawaiian Paddle Sports有什么相同之涛汹涌,且在室外水域游泳会遇到意想不到的问题。resist v.抵制;阻挡humid adj温暖潮湿的,湿热的采样),”said the researchers..处。选项B是“它们提供水上冒险活动。”的意思,根break through“突破”;prepare for“为…做准备”;分析:本句引号中的部分是一个主从复合句,其中which据Awapuhi Adventures部分的内容可知,该游览项目come across'“偶然遇到”;take away“拿走”。故选C。引导非限制性定语从句;showed little significant difference有较高体裁:说明文主题:人与社会一能自动进行咽拭子样查考提供浮潜探险活动,但Hawaiian Paddle Sports只是27.B【命题意图】考查推理判断。本采集的机器人意为“没表现出显著差异”;compared with..为固定搭配,说明在该项目中人们可以乘坐皮艇或独木舟来探索【解题思路】根据文章最后一段Liivand所说的话中的【语篇导读】文章主要介绍了在疫情期间,中国推出了能自表示“与…对比”。海洋和海洋生物,并没有说提供“水上冒险活动”。故"Set a dream and try your best to make it come true.I动进行咽找子样本采集的机器人,并以此来助力新冠句意:研究人员称:“早期对志愿者们的实验证明了这种机涉及B选项不正确。will persist it forever.”可知,Liivand鼓励人们怀有梦想疫情防治工作。人械臂(在进行)自动化采样时的准确性,而这种准确性与人工采样相比没有表现出显著的差异。”保有22.B【命题意图】考查细节理解。并努力实现梦想。由此可知,她的故事旨在鼓励人们32.D【命题意图】考查细节理解。【解题思路】根据Hui No'eau Visual Arts Center部分要坚持自己的梦想。故选B。【解题思路】根据第二段中的“the obts were第二节普说体裁:说明文主题:人与自然一拯救海洋的形中的“The Hui Gallery Shop has a variety of art-baseddesigned tos the burden of medical orkein mass【语篇导读】文章就如何拯救海洋提出了几点有效的建议。空与items such as glass,paintings,drawings,and体裁:说明文主题:人与自然一“光棍树”COVID-19 nucleie acid(核酸)testing.”可知,这种能自36.G【解题思路】根据空格前后两句话可知,空格处所photography..”可知,在Hui No'eau Visual Arts Center的【语篇导读】本文主要介绍了一种特殊的树一“光棍动进行咽拭子样本采集的机器人被开发出来的目的填句子应与“为拯救海洋应该采取的行动”有关。Gthe Hui Gallery Shop人们可以买到艺术品,其对应的树”。这种树没有树叶,只有绿色的枝权。如果枝权被是减轻医疗工作者的工作负担。故选D。D18卷(三)·英语D17卷(三)英语
1.如图为不后同亦已m第22讲染色体变县一do you like全国教辅类一级报纸1)I bought itLEARNING®外研高三基础mall.boots andy.I should第11期总19740期nd!I willNGSH美泽2022年9月13日星期二ou haveking of主管单位山西省教育厅主办单位山西教育教精传媒集团编辑出版学类语报社社长昌夺明总编李若编审Na9yER©y国内缘-号0N4702日网址http://www.xyybs.0ome Waterds,but女经外语教学与研究出版社授权在全国范围使用★ition isobablyTEST YOURSELFofia.Can本期资源码:tca610(Modules 3 4,Book 4)tell入源码跃可应通NameMarks(满分150分)Classfor■试题命制:《学英语》报社试题测评组第一部分听力(共两节,满分30分)15.How does Kathy often shop?第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)7.What will the girl do?A.By surfing the Internet.A Take a bus to school.visiting yard sales.
原因之一在于阅读本身。29.A。推断。第三段But后面的部分采用“先观点后举例”的写作方式,本段末尾的数据主要说明前面的观点the latest data regarding libraries is worrying,即:图书馆处境艰难。30.D。理解文章结构、类型。根据划线词后的from Susan Orlean's The Library Book toMatt Haig's The Midnight Library可知,所列举的作品均和图书馆有关,因此,是图书馆激发了作者的写作灵感。31.B。推断。作者在最后一段表达了自己对图书馆里的书籍的看法,认为它们有一点是很特别的,那就是经过别人的手后再传到你手中,并且还会继续在与你有共同好奇心的陌生人之间传递下去。由此不难看出,作者认为图书馆里的书籍在阅读者们之间建立起了某种联系。破折号后的and that与前面的hat并列,修饰a copy。【语言知识】l.practicalities:实际情况,常用复数。2.on the previous year::和上一年相比,on在此意为“与…相比”。3.silver lining:一线希望D篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。文章介绍了意大利的网络使用人数少这一现象及其原因以及该国为实现数字化而采取的改进措施。32.C。推断。第二段提到意大利的网络用户占比少的原因有三点:一是老年人口多,中位数年龄在欧洲位居榜首(elderly population:it has the EU's highest median age),二是当政8年的前总理西尔维奥·贝卢斯科尼认为互联网代表商业威胁(the internet represented acommercial danger),三是该国占主导地位的固定电话运营商Telecom Italia有意放缓宽带的引入,以维持其自身网络的价值(had an interest in slowing the introduction of broadband tomaintain the value of its own network)。由此可知,C项是在第二点原因的基础上推断而来的。B项过度推测,文中只提到老年人多,但并没有说老年人拒绝使用手机。33.D。理解具体信息。根据第三段中的Mr Colao also wants to help the3 m or so Italianswho have been left behind by the digital revolution acquire basic computer skills,Mr Colao的目标之一是要让没有跟上数字革命步伐的约300万意大利人获得基本的计算机技能。因此,他想普及电脑知识。34.C。理解具体信息。根据倒数第二段末尾Mr Colao所说的I showed it to a Germanpolitician.He was open-mouthed可知,这位德国攻治家对意大利的IO应用程序感到吃惊。35.B。推断。Mr Colao在最后一段中说的话是为了说明上文中的The pandemic has helpedin other ways too,.再结合他说的e-commerce has now become absolutely normal可知,他认为疫情促进了意大利的数字化。C项曲解文意,文中说意大利的数字化一直比较落后,本身就不正常,因此疫情并不是使意大利的电子商务恢复正常,而是使其开始变得正常了。【语言知识】1.be charged with:使…承担任务2.social-security contributions::社会保障税【背景知识】l.Galileo and Marconi::伽利略和马可尼,分别是意大利的物理学家和无线电工程师。2.median age:年龄中位数或中位年龄,是将全体人口按年龄大小排列,位于中间位置的人的年龄数值。年龄分布在这个数值以上的人数和以下的人数相等。年龄中位数越高,说明人口老龄化越严重。第二节
参考答案及深度解析第二部分阅读理解type of chocolate consumed.”可知,这项研究是第一次根据食第一节用巧克力的类型来检验它与抑郁症之间的关系,所以是有代表性的。故选C。体裁:应用文主题:人与社会一吴哥窟丛林骑行30.B【解析】主旨大意题。阅读第四段的内容,并根据【语篇解读】本文主要介绍了吴哥窟丛林骑行的相关信息。“.which produce a feeling of euphoria."“.…which is believed21.A【解析】细节理解题。根据第二段中的“The first stop onto be important for regulating people's moods.”和“..whichyour route will be Ta Prohm.”和“This mythical temple waslower inflammation and can prevent the onset (ofchosen as a scene for the filming of Tomb Raider..”可知,Thisdepression.”可知,第四段主要讲述的是黑巧克力包含的成mythical temple指的是塔普伦寺。故选A。分,这些成分能让人产生兴奋感。也就是说,本段主要讲述22.D【解析】细节理解题。根据文章中的“Not included:了黑巧克力具有预防抑郁症作用的原因。故选B。Snacks and fruit..”可知,旅游服务中不包括零食和水果,所以31.A【解析】观点态度题。根据最后一段中的“However,水果需要游客自备。故选D。British scientists urged caution about the findings,suggesting23.B【解析】细节理解题。根据“How to book?”部分中的“Tothat..”可知,英国科学家敦促人们对研究结果保持谨慎,他reserve the activity,choose the date and complete the form on们认为,吃黑巧克力的决定可能与其他健康因素有关。由此the website.”可知,游客在网上填表确认信息后就可以预订。可推断,英国科学家对这项新的发现持谨慎的态度。故故选B。选A。长难句分析After adjusting for these factors,it was found that体裁:记叙文主题:人与自我一克服恐惧和害羞,敢与人individuals who reported eating any dark chocolate in two 24-交流hour periods had 70 percent lower odds of reporting clinically【语篇解读】乔纳是个害羞的孩子,这天午饭铃响后他一个人躲relevant depressive symptoms in the previous two weeks than到了图书馆里,并在那里遇到了亨利。在亨利的鼓励下,乔those who reported not eating chocolate at all.纳克服恐惧和害羞,最终主动和别人打招呼。分析:After adjusting for these factors是时间状语;it是形式主24.B【解析】细节理解题。根据第一段中的“Other than the语,that引导的是主语从句,该主语从句中的主语是noise of the air conditioner,the library was quiet and there wasindividuals,谓语是had;who引导的定语从句修饰barely a soul in sight.”可知,图书馆很安静,几乎看不到一个individuals;reporting clinically relevant depressive symptoms in人,也就是说,午餐时间图书馆并不拥挤。故选B。the previous two weeks作介词of的宾语;句中的who reported25.B【解析】细节理解题。根据第二段中的“He looked aroundnot eating chocolate at all是who引导的定语从句,修饰those。and saw a pair of eyes looking at him from behind the句意:在调整这些因素后,研究发现,在两个24小时内报告bookshelves...eyes as wide as saucers(茶碟).”可知,一双眼吃任何黑巧克力的人,在前两周报告临床相关抑郁症状的概睛从书架后面盯着他看,他惊呆了,所以眼睛才会瞪得像茶率比那些报告根本不吃巧克力的人低70%。碟一样大。故选B。026.D【解析】代词指代题。根据第三段中的“What would体裁:说明文主题:人与自然—西红柿的历史Henry think of him if he knew Jonah did not have any friends?【语篇解读】本文主要介绍了西红柿的历史。It would make Jonah feel more uncomfortable..”可知,此处说如32.C【解析】细节理解题。根据第一段的第二句“They grew果亨利知道乔纳没有朋友,他会怎么想他?这会让乔纳觉得among low bushes in dry,sunny places in the Andes Mountains更不舒服。所以“”指代如果亨利知道乔纳没有朋友,他会in South America.”可知,最早的西红柿生长在干燥、阳光充对乔纳的看法。故选D。足的地方。故选C。位技巧点拨代词指代题的解题技巧之在前文中找答案33.D【解析】细节理解题。根据第二段中的“The animals carry代词一般指代代词前后句中出现的主语或宾语,且the seeds to other places.That was how earliest tomato plants经常是上文提到过的,下文才能有所指代,因此代词出现found new places to grow.”可知,动物们把西红柿的种子带到的时候,一般是指代前文的内容,所以我们在词句理解题其他地方,这样最早的西红柿就能在其他地方生长。故中如果看到所需解释的词语附近有代词,通常都是在词选D。语前文中才能找到答案。●34.C【解析】细节理解题。根据第三段中的“These Central27.C【解析】推理判断题。根据最后三段中的对话内容可知,American farmers bred tomatoes to be bigger and sweeter than乔纳设法克服了恐惧和羞怯,第一次和别人打了招呼,并且the wild ones.”可知,西红柿被带到中美洲后,当地农民对它还帮助了同学,这使他感到骄傲。故选C。们进行了改良。故选C。C35.B【解析】主旨大意题。阅读文章内容,第一段说最早的西体裁:说明文主题:人与社会一黑巧克力可降低抑郁症的红柿是小的酸浆果;第三段介绍了大约两万年前,当人们第风险一次来到南美洲时,他们吃这些小小的野生番茄;第四段提【语篇解读】一项最新研究发现:吃黑巧克力可能将患抑郁症的到当西班牙探险家在公元1521年到达墨西哥的特诺奇蒂特风险降低四分之一兰时,阿兹特克人吃大量的西红柿。由此可归纳,本文主要28.A【解析】细节理解题。根据第一段中的“While7.6 percent介绍了西红柿的历史。故选B。of the 13,000 people surveyed reported depressive symptoms,just长难句分析By the time Spanish explorers got to Tenochtitlanl.5 percent of the dark chocolate eaters did.”可知,在接受调in Mexico in 1521 AD,the Aztec people were eating a lot of查的13000人中,有7.6%的人有抑郁症状,而吃黑巧克力的tomatoes.人中只有1.5%的人有抑郁症状。由此可知,少数吃黑巧克分析:“By the time+句子”作时间状语;the Aztec people were力的人患有抑郁症。故选A。eating a lot of tomatoes是主谓宾结构。29.C【解析】细节理解题。根据第二段第一句“The study is the句意:当西班牙探险家在公元1521年到达墨西哥的特诺奇first to examine the association with depression according to the蒂特兰时,阿兹特克人吃大量的西红柿。D53卷13·英语
33.wm第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Acrobaties,whose Chinese name iszaj is popular with people Modern acrobatics main-ly dependsn performer'soft body56 (complete)a series of highly diffieult movementsIt can 57 (find)in many of performing arts and many sports.Acrobaties is often associat-第二卡ed with the activities 58 make extensive use of gymnastic skills,such as circus and gym-(共两节,满分30分)】阅nastics,but many other athletic activities,such as wushu,ballet and diving may also employ选项。的59 (element)of acrobatics.The items in Chinese acrobatics include lion dance,oral每小题1分,满分15分)》Havistunts,pagoda of bowls,juggling,wire walking,etc.题所给的A、B、C、D四个选项vegetableChinese zaji can date back to Neolithic times.As one of the traditional art forms,acrobat-hours arranging the display fo36ics has been popular among the Chinese people for more than 2,000 years.As early as thehat it happe圜Warring States,there appeared early stages of acrobatics.By 60 time of Han Dynasty,41.I wanted to do somion could be 42.ard dog pos.the acrobatics art further developed both in content and form and there appeared superb per-dio right doformances 61 music accompaniment on the stage.In the Tang Dynasty,the most flour-the most of these beautiful蜘Your gardeishing period in ancient China,the number of acrobats increased 62 (significant)and theirto hospitals,but there werebought,bu的阳performing skills gained much improvement.ers find thaThere is much 63 (stable)involved in dangerous movements and quietness in ac-of them into 46 items.eet peas butions.The modern acrobatics aims at creating graceful stage images,64 (harmony)musi-banksia(山龙眼)as a giantcal accompaniment,and good supporting effects,props and lighting.In the past 50 years,s on her 47,which lookby another friend.The av?many Chinese acrobatic troupes (65(visit)more than one hundred countries andut once theregions around the world,winning dozens of prizes in the international acrobatic festivals andcial media got people 49a nutrient数By then,I found morechampionships.5eep purple a写作(共两节,满分40分)On Valentine's Day,thereer benefit.高第四部分en allows y第一节(满分15分)t red suit,which Lily wore曾你校英语报正在举办题为“How to Relax in Spare Time”"的英语作文比赛。请你写一篇短ow it feels 1期文参赛,内容包括:eas about beauty.Somethitoes can dile other life in it.So I horeceive gif1.常见的课余放松方式;at it feels g2.你的课余放松方式及其对你的影响lets you ea注意:C.intentionally1.写作词数应为80左右;C.returnedgarden ma2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。C.plantsbles helps置卧C.looked overrecommenHow to Relax in Spare TimeC.opportunitye that colo.C.study【♪高丝C.listC.identifiedC.competing0【♪高三英语第9页(共10页)♪】shocked0standards0.e
全国100所名校最新高考楼拟示地卷人16.Why does the man decide to take part in the race?A.To help people with cancer.B.To set an example to a kid.C.To collect money for research.听第10段材料,回答第17至20题。17.What is the topic of the speech?A.The special climate of Spain.B.The measures of Spain saving energy.C.The European Union energy agreements.18.What standard did Spain set in cooling systems in summer?A.Above27℃.B.Below19℃.C.Below40℃.19.Why did the government pass the bill?A.To increase employment opportunities.B.To reduce the country's energy consumption.C.To limit dependency on European countries'gas.20.What do the local people think of the measures?A.They are absurd.B.They are helpful.C.They are tough.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAn easy way to become a well-rounded person is to read lots of books across subjects andcategories.Some books may be out of your comfort zone,but you can learn a lot if you stretchyourself.The Elements of Style by William Strunk Jr.and E.B.WhiteStrunk and White's classic grammar book The Elements of Style will help anyone dramat-ically improve their mastery of the written word.From commonly misspelled words to grammar and punctuation,you'll find all the answersin this brief and entertaining read.The Last Lecture by Randy Pausch and Jeffrey ZaslowWhen Pausch,a professor of computer science,found out that he had cancer and was toldhe had just three to six months of good health left,he gave the now famous speech"The LastLecture:Really Achieving Your Childhood Dreams".【23·ZX·MNW·英语·Y】英语卷(五)第3页(共12页)
(60.What caused the boy to shout at the writer for a second time?A.The writer's attention on him.B.The writers joke about his work.C.The teacher's doubt about his ability.D.The teacher's praise for others'work.61.What did the writer find out about the boy?A.He grew up being a naughty boy.B.He was asked to attend the class.C.He liked to tell people what to do.D.He was going through a hard time.)62.What can we learn from the text?A.Always stay patient with others.B.Always mind yourwn busines偶帝C.Don't hurt others,or you'll be hurt in the end.D.Don't always think people's unfriendliness is about you.Sansha City is the southernmost city in China.Of all the cities in China,SanshaCity has the largest area,but its land area is the smallest.Sansha City governs three main islands-Xisha Islands,Zhongsha Islands andNansha Islands and their waters.There are countless coral reefs (here.Thecity lies in South China Sea.It has a total area of more than 2,000,000 square kilometers.Thousands of years ago,fishermen had got to Sansha and took up fishing there.During TangDynasty(),officials were sent to rule the islands in South China Sea.Sansha has the fresh air,the blue sky,the blue sea,nice weather,and all kinds of fishes ofdifferent colors and shapes.In nice weather,you can go to Xisha Islands for fishing and diving().You can see all kinds of sea living things that you have never seen before.Even in cold winter,thewarm sun and the beach can drive visitors crazy.All the visitors willget lost here because of different kinds of sea food.Every island of Sansha isa fantastic place to visit.Lots of people call Sansha China's Maldives().Let's look forwardto a greater future of Sansha.)63.Sansha Cityis the smallest of all the cities in China.A.sea areaB.governmentC.land areaD.beach)64.In Sansha,visitors canA.swim as far as you can1 astel近sen food8物净C.dive to the bottom of the seaD.buy all kinds of corals and fishes(6i.weteanwenterronnhelhseeiehA.Sansha will become more and more beautiful.B.Most visitors like to go to Maldives bestC.People can only have fun on Xisha Islands.D.Maldives is a city in South China Sea.()66.The best title for the passage should be"”.A.The Exact Size of SanshaB.The Weather in SanshaC.How to Visit SanshaD.China's Maldives-SanshaDCan you imagine a world without ins Without ants or flies in your house,it might soundgreat.However,the results may be out of imagination,起燠,易The number of insects has dropped by half in the past few years,according to a British biologistD0hink small insects are not important.But in fact they are the main part of thespecies(物种)on Earth.
第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A,B,CD四个选项中选出最佳选项。AUnusual Libraries Around the WorldThere are 2.7 million libraries spreading across the globe,and whilehtiful ones,there are also a number of unique ones.Haskell Free Library and peruecCd VeusThe Haskell Free Library and Opera House,a special library spanningiiationed on the border between Canada and the United States and serves peoplfro bothuntries.The main entrance is on the American side,but the majority of collection of thebooks re inCada Thernthe library's floor.Deichman Bjorvika,Oslo,NorwayPraised by many asalbry of the future,the Deichman Brvikityofmain library,has one hundred unread and upublished ext Theyaree napecdesigned room lined with wood from the forest,making the library the world's most secretiveone.It witnesses different authors add their works tothe olltin that will not be availablefor reading until 2114.Seashore Library,Qinhuangdao,ChinaQuietly sitting on an isolated(孤零零的)stretch of beach of Qinhuangdao in northernChina,the Seashore Library has been called the world's loneliest library.People have to walkacross the sand to reach the doors.The building is designed to promote people's connectionwith ocean,so the main reading room features a layered design to ensure that everyone has agood view of the sea.Bibliotheca Alexandrina,Alexandria,EgyptBibliotheca Alexandrina is considered as a revival of an ancient library in the Alex-d00.Characterized byits creutilting othe buildings160meterndimeter()and reaches upt32 meters in height,whilealso divingsome12 meters into the ground.21.What highlights the Haskell Free Library and Opera HouseA.It crosses two countries.B.It is accessible only by boat.C.It has the largest collection of books.D.It is modeled after an ancient library.22.Why is the Seashore Library built in QinhuangdaoA.To promote the stretching beach.B.To help visitors get rid of loneliness.C.To make it the world's loneliest library.D.To involve visitors in the natural world.【高二英语第3页(共10页)】·23-339B·
Ⅱ.用所给动词的正确形式填空。V.语篇填空。1.To enjoy (enjoy)a grander sight,you must climbto a greater height2.Absorbed(absorb)in reading,we all didn't hearA 13,000-mile dragon of earth and stonethe sound outside.winds its way through the countryside of China.3.Not knowing (not know)what to do,we had toThe Great Wall began as multiple walls of rammedwait here for helpearth(夯土)1.built(build)by individual4.Given (give)more attention,the flowers couldfeudal states(诸侯国)during the Chunqiu periodhave grown better.2.to protect(protect)against each other.When Emperor Qin Shi Huang unified the5.Weather permitting(permit),we are going tostates in 221 BCE,the Tibetan Plateau and thevisit your uncle tomorrow afternoon.Pacific Ocean became natural barriers,but the6.Do you have the ability to read (read)themountains in the north remained vulnerable(薄弱的)directions in English?to Mongol,Turkish,and Xiongnu invasions.3.7.It is impossible to avoid being influencedTo defend(defend)against them,the Emperor(influence)by advertisements in a modern society.expanded the small walls,4.connecting (connect)8.Mark hurried to the station,only to find(find)some and strengthening others.As the structuresthe train had already left.grew from Lintao in the west to Liaodong in the east,they collectively became 5.known (know)as TheLong Wall.Ⅲ.按括号内所给要求翻译下列句子。1.你做实验时要小心点儿。(省略)You should be careful when doingan experiment.芳美泽报社EARNING ENGLISH2.明天要召开的会议很重要。(不定式短语作定语)The meeting to be held tomorrow is ofgreat importance.3.向右转,你就会看到那座高塔。(V-ing形式作状语)报纸课件新课程高一江苏(N)Turning right,you will see the high tower.第39期4.我听见有人正在隔壁唱一首英文歌。(V-ig形式期中质检卷作宾语补足语)I hear someone singingan第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)English song in the next room.听A1.What time is it by the woman's watch?A.6:35.B.6:45.C.6:55.5.多给点儿时间,我们就能完成任务。(V-ed形式作B2.How many people did Nick save from the fire?状语)A.Four.B.Five.C.Eight.Given more time,we could finish the task.C3.What are the speakers talking about?A.A program.B.A singer.C.A song6.那个女孩穿着她最漂亮的裙子,想在聚会上引起A4.Where are the speakers?别人的注意。(V-ed形式作状语和宾语补足语)A.In a restaurant.B.In a supermarket.C.In a hotel.Dressed in her most beautiful skirt,the girl tries toC5.How did the ball boy feel during the match?make herself noticed at the party.A.Thirsty.B.Hungry.C.Sick.7.那个年轻人离开了家乡,再也没有回来。(不定式作状语)Text 1The young man left his hometown,never to return.W:Have you got the right time,Bill?I think my8.小男孩在做家庭作业时睡着了。(连词+V-ing形式短语作watch goes wrong.状语)听M:Well,my phone shows it's a quarter to sevenWhile doing his homework,the little boy fell asleep.now.(1)9.我一直在写这本书,没有时间做其他事情。(V-ing完成W:Ah,my watch is ten minutes slow then.(1)Text 2式作状语)料M:Grace,do you remember our old classmate,Having been writing the book,I have no time for otherNick Bostic?He has become a hero!things.W:Wow,what did he do?10.被单独留在大房子里,小男孩非常害怕。(Ved形式作M:On his way home on Monday,Nick saved four状语)children and their 16-year-old sister from aLeft alone in the large house,the little boyhouse fire!(2)W:How brave he was!was very much afraid.4
35.A.cheap23.-This dress is too long,please give meone.B.simpleC.private36.AD.noisy-Sure,madam.Giveback to me and try on this oneB.other;itC.another;itD.another;oneplanstopB.studyC.meetD.exercise38.A.lateB.troubleC.reportsD.dinnerA other:oneB wellC.hard24.Judy is an outgoing girl.She shows everything on her faceshe is happy or not.39.A.alsoD.loudlyD.althoughB.justC.still40.A.bigD.seldomC unlessA.whetherB.untilB.newC.similarD.enjoyable25.-What do you think of this kind of clay art?Great!I have never seen aone.A.beautifulB.more beautifulC.much beautifulD.most beautifulA group of engineering seniors gathered,discussing the exam to begin in a few minutes.On their26-Ms.Green,what should we dostupid mistakes in the coming exams?facess was confidence.This was their last exam--then on to41and jobs.The coming exam would be an easy task.The-Be more careful.ycould bring42books orD.to avoid makingotes they aning onl that they did orteeach other during the testA.avoid makeB.avoiding making C.avoid making27.Tea from China began to be sent abroad more than a thousand years ago and since then ittoHowever,three hourhad passethe professor began to collect the paperslonger lookedThe stuconfident.The professor looked at the45 faces before him,and then asked,"Howthe world.many completed all five questions?"Not a hand was raised.A.was knownB.is knowne.has been knownD.knowsThree?Two?"The students moved restlessly in their seats"One.then?Certainly somebody finished 4628.-Mary,may I knowBut the class remained silent."he said I iust want to-Certainly.I'm going to the countryside to visit my grandparents.The professor put down the papers."This is exactly whatB.how you plan to spend your weekendmpresuponyou that.48A.why you will visit your grandparents-you have completed four years of engineering,there are still many thingsabout the 49 you don't know,These questions you can't answer are relatively comm11neverydC.when you are leaving for the countrysideD.who you are going to the countryside with29-Did you see Dorothy?She just came back from abroad.practice."Then smiling,he added,"You will all pass this course,but remember-even though you arnow college graduates,your education has just50-Yes.But shesomeone,so I nodded to her and went away.B.is phoningC.was phoningD.has phoned41.A.marriageB.discussionC.educationD.graduationA.phones30.-I am going to sell all your old books.They are taking up a lot of space.42.A.n0B.eitherC.any_They're everything to me.If you sell them,you will take my life.43.A.listen toB.look afterC.refer toB.You can't be serious44A.thenB.thatC.beforeD.afterA.I couldn't agree moreD.Sounds good45.A.pleasedB.worriedC.surprisedD.movedC.It's nothing46.A.allB.noneonD.It47.A.wonderedB.eniovedC.hatedD.expectedV1.完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)B.as thoughC now thatD.even though48.A.right now阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项:49 A examB.subjectC questionD.collegeC.failedD.succeededA50.A.begunB.completedSit With UsYou're at your new school.It's lunch time,but you don't have anyone to sit with.You want to join第三部分阅读理解(共两大题,满分45分)someone at their table,but you're not sure if they're friendly.What do you do?Natalie's 31 of solvingVm.补全对话供5小题:每小题1分;满分5分)the problem was to create an app,She knows what it feels like to be alone at a new school.She found it根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A:Have yoy watched the women's football game last night?difficult to make new friends and had to32 a new table at lunch every day33,she felt lonely.But if she asked to join someone and was 34,she felt embarrassed.B:51 A .You know I'm a football fan52She created a lunch-planning app to help students like her find people to have lunch with.If she satA:Oh,it's a pity for me to miss it.called sit with us-is 35.If a student is having lunch in the afternoon,he or she canB:It's really exciting.China beat South Korea 3-2,winning the 2022 Asian Cupcreate an invitation.Other students can open the app and accept that invitation.They can then use the appThe app--B:No,China was 2 points behind at first.Xiao Yuyi scored a last-minute goal to win the game.It's notA:What good news!53to decide when and where to36This allows students to make37on-line instead offace-to-face.This is the reason why it works so38it lowers the risk of being refused,and thean easy win.A:Wow,amazing!Is it the first time for Chinese team to win the Asian Cup?embarrassment that goes along with itNatalie is happy to see that people are replying to her app actively-especially those who suffer from54 It's a new record in Asia!bullying().Soon after she made her app available to the public,she won a prize for it.She 39A:I really hope that Chinese Men can also be as excellent as them one day.B:Of course not.B:Haha,_55 E.But there is a long way ahead.appeared in many news stories.Natalie was even asked to speak at a university.In her talk,Natalie wanted people to know that youA.Of course.don't have to do something40 to change lives.Sometimes,a simple thing--like having a friend toB.What is it?Did China win easily?enjoy lunch with----can make all the difference.D.What do you think of it?B.courseC.methodD.questionE.Did China fall behind at first?31.A.habitC.give outD.get away fromF.I am looking forward to it,too.32.A.search forB.fix uDC.D.in publicG.It is the ninth time for China to achieve this.33.A.on timeB.in a hurryD.believed34.A.calledB.refused第2页共4页
D 47.A.shyB.downC.calmD.youngD48.A.highB.hard大C.fast容内1D.well合pingB.laughingC.hesitatingD.speedingB50.A.secretlyB.carefullyC.anxiouslyD.unwillinglyD51.A.call outB.cut inC.come alongD.turn back52.A.delightfulB.difficultC.movingD.changeableA63.A.apologyB.requestC.cryD.applause54.A.pastB.dutyC.joyD.disbelief55.A.communicateB.disagreeC.competeD.argue91第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Today,we have the Internet.We can instantly send someone on the other side of the剑world a message using email.But many decades ago,it took an age 56(send)someone amessage.People wrote letters on paper.They then put these letters in the envelopes.The都sender then 57(buy)a stamp from a post office and stuck it on the envelope.They thenput it in a mail box in the street.A postal worker would collect the envelopes and a few days部later,the letters reached their 58(destination).If the address was in 59 same coun-try,it could take weeks.If the address was overseas,it sailed on a ship and 60(call)"sea mail".Later,airplanes transported mail and we used "air mail".But a letter 61(mail)from the English city of Bath in 1916 got lost in the post.It☒was 62 (final)delivered 107 years later to an address in London.The Royal Mail postalservice in the UK said it was uncertain what happened.A spokesperson said she was63都(amuse)that the letter arrived,64 she had no idea why it was more than a century late.She said it may have fallen behind a piece of furniture.The person to 65 it was addressed杯was no longer living.He passed away in 1951.第四部分写作(共两节,满分40分)】Chines lnlture舡第一节(满分15分)0假定你是李华,你校将要举办“中国文化讨论会”。请你给交换生John写一封邮件,邀请他参加,内容包括:1讨论会的时间及地点,2.讨论会的目的及内容。注意ecr1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear John,Yours,Li Hua88【高二英语第9页(共10页)】·23-424B.
全国©0所名校高三单元测试示范卷教学50.B根据上文中sold candles可知,此处指的是市场札记51.B根据下文可知,Benites给妻子买了男孩做的蜡烛,他认为男孩很有创造力。52.D根据上文Inside the mall可知,他把商场里的一个大房间变成了他的生产车间。53.C根据his production workshop可知,他和他的员工在车间制作蜡烛。54.C根据上文he and his staff600to700 candles a week可知,这里指他和员工做蜡烛的过程要花几个小时。55.B根据上文We come up with the name first和下文we will try again可知,男孩说他们先给蜡烛想出一个名字,但如果这个蜡烛和这个名字不相配,他们就会再次尝试。56.D根据上文Recently he has been可知,男孩最近在研制一种闪光的黑蜡烛,他打算把它叫做“Galaxy”。57.C58.A根据下文“His mom helps with it..”可知,他认为这个工作最难的部分是交税。59.B如果外星人确实在弗吉尼亚北部着陆,他准备推荐Galaxy和Jurassic Orange.。因为他觉得外星人没见过恐龙60.D第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In recent days,a lacquered (plate 61 (decorate)with dragon patterns,unearthedfrom the Western Han Dynasty tomb of the Marquis of Haihun,62 (put)on display at an exhi-bition in the Jiangxi Provincial Museum.In addition 63 the plate,seven pieces of lacqueredwoodware from the tomb are also on display.A total of 960 pieces or units of lacquerware,mainlylacquered plates and lacquered eared cups,were included in the 64 (one)group of items for res-toration and over 100 items have been 65 (full)restored so far.The lacquerware decoration ofthe Western Han Dynasty is rich in content,including patterns 66 (feature)animals,geome-try,natural landscapes,plants and story characters.Yang Jun,a researcher who led the excavation (work at the tomb,said the Western HanDynasty was the "67 (gold)age"in the history of China's lacquerware craft,and the items ondisplay are a clear proof of the glory of Chinese lacquer art."They filled in the gap in 68 archeo-logical history of lacquerware discovery in large 69 (tomb)in the middle and late Western HanDynasty.He added that more than 3,000 pieces of lacquered woodware were found in the tomb,of70 over 1,100 are relatively well preserved.【答案】6l.decorated62.has been put63.to64.first65.fully66.featuring67.golden68.the69.tombs 70.which第四部分写作(共两节,满分35分)】第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(八)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I like playing basketball so much,whose has many advantages.It can help me relaxing.As sen-ior high school students,we often feel tiring and nervous.Besides,when we were playing basket-ball,we feel very happy.With its help,we can become more excited and confidently.It also gives【24G3DY.英语-WYB-必考-SX)】
讲评三步一体高效训练灯记第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。In a small fishing village in Southern Thailand,some boys of Panyee Football Club (FC)playfootball amazingly.They 41,shout,jump,like most other football players,but these boys areespecially good at 42 of the ball because their football field is a raft (in the middle of thesea.Since 2004,the club has 43 the Thai Youth Football Championships seven times.The 44 of Panyee FC begins back in 1986.Some of the young boys were watching the WorldCup Football Championships on television.45 one of the boys said,"We watch football on TV,but we've never played it.The boys made a 46."Our football team starts today.We want tobecome world 47 !they shouted.But the villagers 48 them,"Are you crazy?You don'thave a field!How can you 49 ?The boys were 50 to make their dream come true.They used 51 fishing boats andpieces of wood to make a 52 football field.They practised for hours every day,even when thefield was 53.That first year,they 54 it to the semi-finals of the 55 football competi-tion.They have now played for over twenty-five years and they are one of the best youth footballteams in the country.41.A.runB.sitC.smileD.wander42.A.taking chargeB.catching holdC.keeping controlD.getting ahead43.A.wonB.coveredC.preservedD.represented44.A.luckB.fameC.storyD.credit45.A.RecentlyB.SuddenlyC.GraduallyD.Previously46.A.choiceB.decisionC.comparisonD.mistake47.A.boysB.recordsC.championsD.leaders48.A.believed inB.looked afterC.tricked onD.laughed at49.A.admitB.observeC.performD.practise50.A.pleasedB.determinedC.challengedD.experienced51.A.newB.heavyC,oldD.flexible52.A.hangingB.surfingC.risingD.floating53.A.dryB.wetC.flatD.empty54.A.attachedB.appliedC.relatedD.made55.A.localB.nationalC.foreignD.global【答案与解析】本文讲述了泰国的一支足球队从渔船上开始训练并最终获得成功的故事。41.A他们奔跑、呼喊、跳跃,就像大多数其他足球运动员一样42.C因为这些男孩的足球场是一个海上的浮台,所以他们尤其擅长控球43.A从2004年起,这个足球俱乐部已经获得了七次泰国青少年足球锦标赛冠军。44.C这个足球俱乐部的故事始于1986年。45.B一些男孩在电视上看世界杯,突然一个男孩说道:“我们只是在电视上看足球,但从来没有踢过。”46.B男孩们做出了一个决定:我们今天就成立足球队,我们要成为世界冠军!47.C48.D但村民们都嘲笑他们:“你们疯了吗?你们连场地都没有!怎么训练?”【24新教材·ZCYK·英语-R-选择性必修第二册-N)
COne Possible Version:To Be a Good TravelerAs the summer holiday is coming,many people plan to go out to travel.However,it should be noted that it is important for us to be good travelers during our journeys.First of all,we are supposed to keep a green way of traveling,such as walking andriding as much as possible.Secondly,we should take care of the natural environment.It's everyone's duty to preserve the water resource and not to drop litter everywhere.Inaddition,it's also a good choice to take part in voluntary services.At last,we are en-couraged to buy some local products to stimulate local economy.In conclusion,I hope that everyone could protect the environment well and be agood traveler.Only in this way can our planet become more beautiful.◇One Possible Version:Paying attention to eyesight problemsAs the saying goes,"Eyes are the windows of the soul."However,being short-sighted has become quite common among students nowadays.What caused students'eyesight problems?I think one of the main reasons is thatwe spend too much time on electronic products.Besides,some bad reading habits canalso cause eyesight problems.To prevent being short-sighted,we should try to limitour screen time first.For example,we'd better spend no more than half an hour on themobile phone each time.Secondly,it's necessary for us to do eye exercises every day,which can help relax our eyes.Finally,we should take part in more outdoor activities.It's a good way to relax our eyes.Let's pay more attention to our eyesight and protect our eyes well.EOne Possible Version:Dear Tony,I'm glad to hear that you're invited to dinner in a Chinese family.Different coun-tries have different customs and table manners.In Chinese culture,if you're invited todinner,you're supposed to be on time and shake hands with the host with a smile.While eating,you should not eat too much at a time.It's good manners to chew withyour mouth closed and use a napkin to wipe your mouth sometimes.When you are fullbut the host still asks you to help yourself to some more food,you should say,"Thankyou.It's delicious,but I'm full."It's polite to say thank you when you leave.Hope you have a good time.Yours,Li Hua【2023年中考试题猜想·英语参考答案第2页】sX
-
onhertheyleavething山西梁美婷本报采编中心(参考答案见下期》m to cleanto reveal his secret recipes.Alex explained that his2.One day,on the way to the forest,Bob found ahis booksson offered Bryan the five-star restaurant job,at hishomeless dog and brought him home3.Bob named the dog Milo and took Milo into thetudents arerequest.He just wanted to check if Bryan genuinelyorganizedloved his job.He was glad that Bryan did.Bryan wasforest to find wood4.One day,Milo was sick,so he could not followideas andmoved to tears.Every day after that,Bryan wouldcome to visit Alex to learn from him.Several yearsBob to the forest.volunteerpassed,and Bryan continued to work in the nursing5.On the way back home,Bob fell into a hole.6.Bob's mother was worried about him and wentnity a betterhome.Alex was pleased and guided him with all hislooking for him with the neighbors.signature recipes7.Milo also joined the group.第4版8.As Milo smelled around the hole where Bob fell,LISTENING PRACTICEhe barked loudlyr his shift,he听力训练(七)9.One of the neighbors got the rope and everyoneto check if1-5 BCACA6-10 BCBABmanaged to pull Bob out of the hole13.Reasonableof his way to11.single12.Fridays10.Bob thanked everyone for helping him and hugged15.weekdaysMilone day,a man14.onehis five-starLISTENING SPEAKING听说测试(七)ninga great同知考stone for hisPartA略Part B略(见听说材料)英语高中生步识点n to work in alown the offer.Part C资讲信息点:汇总le loved whereo anytime.1.Bob lived with his mother in a small house and he料解nand offeredpicked up some wood every day after school.电话:0351-7773933●排版:本报激光照排中心●责编:王芳●校对:王月芳●美编:刘绪霞1401004000035行部●订阅热线:0351-7333565●广告经营许可证号:晋工商广字1
Secondly,prepare yourself for your events.注意:Run every day for at least 50 minutes in1.续写词数应为150左右;order to build up your strength.2.请按如下格式作答。I hope my advice will be helpful to youWhen Sabrina came home,Philip decided to askand wish you good luck in the school sportsher about the truth.meeting.After knowing everything,the teacher advisedYours,Li HuaSabrina to sell her paintings online.原g第二节阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Philip,Samantha,and Sabrina had a happy【写作提示】family five years ago.The daughter,Sabrina,was aPhilip有一个幸福的家庭,女儿Sabrinagood student and was very good at painting.But学好,擅长绘画。然而,一切都随着妻子everything changed when the mother,Samantha,Samantha被诊断出癌症而发生了变化。一was diagnosed (with cancer.Philip borrowed天,Philip接到女儿学校老师的电话,得知money,sold his farmhouse,and did everything to女儿好多天都没有去上学,他十分担心。回save his wife's life and he was working hard every家后,为女儿担忧的Philip看到了女儿的书day for huge medical costs.包,发现包里竟然有一沓钱。疑惑担心之余,One day,Philip got a call from his 14-year-oldPhilip决定向女儿问清楚事情的真相。daughter's teacher."Mrs Anderson?"Philip was worried as heanswered the call."Why is she calling me?I hope1.根据续写第一段的首句可知,Philip决Sabrina is okay,"he thought.定问清楚事情的真相。那事情的真相到底是"Good day,Mrs Anderson!How may I help you?"什么呢?Philip知道真相后有什么反应呢?本Mrs Anderson told Philip that his daughter had段可围绕这些内容展开叙述。not been attending school for the past two days.2.根据续写第二段的首句可知,老师知Philip was shocked because his daughter told him道了事情的原委后,建议Sabrina在网上出售she was going to school that morning.But she had自己的画。Sabrina听取老师的建议了吗?lied to him.After hanging up,Philip immediatelySabrina还会想出哪些办法来售卖自己的画呢?called Sabrina to find out.老师和同学们会支持她吗?最后取得了什么"Hey,sweetie,where are you?"he asked Sabrina.成效呢?本段可围绕这些内容展开叙述。g"I'm at school,"she told him.One possible version:Philip knew Sabrina would probably lie to himWhen Sabrina came home,Philip decided to askagain if he asked her where she was and told herher about the truth.He told Sabrina what herhe knew she was not in school.teacher said and asked her why.She explainedWhen he got home after work,he saw Sabrina'severything to her father.She knew her fatherschool bag on the table and realized Sabrina hadneeded money for her mother's illness and healready returned home."Sweetie,I'm home,"heworked too hard every day,so she wanted to doshouted,but there was no answer.something for the family.She painted someSabrina was not at home.When Philip took herpaintings herself and sold them in the street.school bag to her room,he found the bag opened aLuckily,they were welcomed and she earned somelittle bit and Philip saw some money in it.money.Philip was moved by what Sabrina did andQcalled the teacher.Philip feared his daughter could fall into some badhabits.He knew it was silly to doubt his child,butAfter knowing everything,the teacher advisedhe was troubled by the fear any father would haveSabrina to sell her paintings online.Sabrina knewin raising a teen daughter.Philip just wanted to beit was a good idea because she no longer needed tosure Sabrina was not doing something wrong andcut class to sell her paintings.Sabrina followedhe opened the bag.Besides the money,there werethe teacher's advice and posted her works ontoher social platform.She also made lots ofalso some paintings."Where did she get so much money from?"heinteresting short videos to advertise them.Hersaid to himself.Philip put the money back intoteacher and her classmates all supported herSabrina's school bag and kept it as it was.He wasonline.Soon she gained many fans and hermore worried about what his teen daughter couldpaintings sold well.She helped her family throughbe doing.her own efforts.详见答案解析
rubbish,dustbinWe should throw the rubbish into the dustbinMr.Brown smiled and said,"Well,I said youraircrafts could be in any shape.Tony won thegame."The whole class went silent.14.stop...from...The umbrella stops her from getting wetgB Jess Bhamra is the 18-year-old daughter of anIndian family in London.(1)A But becauseJess is a girl,her parents don't allow her to play.Sometimes she plays in the park with some boyssecretly(秘密地).Jules Paxton,the daughter of anEnglish family,is the same age.She is a member ofthe local women football team.15cloth bag,shoppingA.She is crazy about football.Take a cloth bag when you go shoppingB.She made it,and the team won.C.The two girls left for America excitedly.D.Jess asked her parents to let her play,but they refused.E.She encouraged Jess to join her football teamPassagesOne day,when Jules was playing football in the,阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。park,she saw Jess playing,too.(2)E And Jessdid so.Later,Jess's parents found that she hadA Have you had any interesting experiences before?been playing football without their knowing aboutWhen I was in Grade Nine,Mr.Brown,our physicsit.They got very angry and made her stop.teacher asked us to have a game.He said,"Makean aircraft(飞行器)in any shape.()D"A.That's not an aircraft at all.A.She is crazy about football.B.The paper ball did fly far away.B.She made it,and the team won.C.After I made the plane,it flew pretty far.C.The two girls left for America excitedly.D.Your only goal is to get it to fly as far as possible.D.Jess asked her parents to let her play,but they refused.E.Seeing this,some students started laughing at Tony in a low voiceE.She encouraged Jess to join her football team.I had much experience of making paper planesfor my five-year-old brother Nick.So,I thought itThe team got to an important final.And it waswould be easy for me to win the game.(2)Con the same day as Jess's sister's wedding ()The prize seemed to get under my belt.However,(3)D Luckily,during the wedding,her fatherto my surprise,my classmate Tony reported thatallowed her to go.Jess rushed to the game.he was ready to test his aircraft with just a plainpaper in his hand.A.She is crazy about football.A.That's not an aircraft at all.B.She made it,and the team won.C.The two girls left for America excitedly.B.The paper ball did fly far away.C.After I made the plane,it flew pretty far.D.Jess asked her parents to let her play,but they refused.D.Your only goal is to get it to fly as far as possible.E.She encouraged Jess to join her football team.E.Seeing this,some students started laughing at Tony in a low voice.When she got to the court,there were only thirty(3)E How could a piece of paper fly?Guessminutes left and her team was losing 1-0.Soon,thewhat?Standing at the starting line,Tonyscore was 1-1,and when there was a free kick,Jesscrumpled(揉皱)the paper into a ball and threw ithad to kick the ball over the other team's players todown the hall way.(4)Bscore.(4)BHowever,some students said,"Mr.Brown,weA university in California offered soccerdon't think Tony can win the game.You asked usscholarships(奖学金)to Jess and Jules.(5)Cto make an aircraft.He cheated.(5)AAnd later,they sent a team photo back home totheir families.A.That's not an aircraft at all.A.She is crazy about football.B.The paper ball did fly far away.B.She made it,and the team won.C.After I made the plane,it flew pretty far.C.The two girls left for America excitedly.D.Your only goal is to get it to fly as far as possible.D.Jess asked her parents to let her play,but they refused.E.Seeing this,some students started laughing at Tony in a low voice.E.She encouraged Jess to join her football team.10


