(2)该同学选用了相关试剂和仪器设备进行检测,结果如图所示。4030葡萄糖等可溶性糖0淀粉脂肪10010203040时间/天将碘液滴加到各时期种子研磨液样液中,发现蓝色的深度逐渐降低,不能出现蓝色的样品对应的取样时间最早约为第天。实验结果显示,油菜种子成熟过程中糖类含量脂肪含量,最可能的原因是23.(12分)同源蛋白质是指进化上相关的一组蛋白质,它们常在不同物种中行使着相同功能。例如细胞色素c是一个含铁的线粒体蛋白质,由1条肽链构成,在真核细胞的生物氧化过程,中传递电子。大多数生物的细胞色素c由104个氨基酸组成,有明显的氨基酸序列同源性。些回答下列问题:(1)细胞色素c中的氨基酸通过(填化学键名称)相连接,氨基酸之间形成肽链时e会脱去水分子,这种合成方式称为脱去的水分子中的氧原子来源于氨基酸的(填化学基团名称)。&2)已知人体细胞色素c的第15号氨基酸和第16号氨基酸分别为丙氨酸和缬氨酸,这两种氨基酸的化学结构式如图所示:为H OH2N CC OH熘CHaCH丙氨酸CHa CH哦缬氨酸①丙氨酸和缬氨酸在结构上的共同点是閭②写出细胞色素c中第15号氨基酸和第16号氨基酸脱水缩合后相连接的结构式:(3)某种动物的细胞色素c的相对分子质量为13008,氨基酸数目为104,且含有2个二硫键,已知每形成1个二硫键需要脱去2个氢原子,则组成该细胞色素c的所有氨基酸的相对分子质量之和为Vivo X90 IZEISS河北省,衡水市【高一生物学第6页(共6页)】·HEB·
20223/23g高分说HnglishWeeklv份关语图钣七年级牛津第44期参考答案高分说《短语收藏夹》Grammar1.by the wayWriting1.(be)made up of2.dry up3.turn intoMore practice1.have take a bath2.have take a shower七年级第44期第1版17
ENGLISH¥关酒全国教铺类一级报纸新教材高二(8)(选得性修3)第38期总9092022年2月22日星期主单位山西省款育疗重办集位山酒酸育精代眼集团博情出版学英语限社社长昌夺明总编李若编审any.R6国内候-刊号G472两统他☑多mving in★COLLECTIONS★,CHINA KALEIDOSCOPE单元知识点复Unit8,(选择性必修)Book3苏州古典园林,诗意的栖居ster isSuzhou classical单词weungl.poet n.诗人n.诗,诗歌→:诗(总称),诗歌;诗情,诗意gardens2.drama n.戏剧;戏剧表演;戏剧性事件a山.戏剧的,表演的;激动人心的;给人深刻印象●孙淑敏的;巨大而突然的3.romance n.爱情故事;罗曼史;爱情故事→ad.浪漫的;关于爱情的4.detect v.查出,测出→n.侦探,警探n.探测器5.fiction n.小说;虚构的事ad.小说的,虚构的ad山.使人兴奋的;饶有趣味的→n.刺激;d in6.stimulate以.激励,鼓励,激发,促进→to鼓舞7.absorb v.吸收;使全神贯注→a.十分吸引人的,引人入胜的;吸收的→adj.全神贯注的,专心的8.l0gcn.逻辑;道理,合理的想法→ad山.合乎逻辑的,合理的9.mysteryn.难以理解的事物,谜;悬疑故事→ad.难以解释的;神秘的Time-honored class10.contradict v.与…相矛盾;反驳→a山.矛盾的;抵触的→n.矛盾;不一致Chinese gardens have develll.literary adj.文学的→m.文学into a distinctive style of its o12.history n.历史→ad.历史的→ad山.历史上著名的classical Chinese garden is aly13.submitv.呈送,提交,呈递→.提交,呈递;屈从combination of traditional C14.register.注册,登记n.注册表,登记表n.登记,注册a山.极冷的;被冰覆盖的architecture,landscape gard15.icen.冰16.continue v.继续→山持续的,不间断的,连续的→n.延续,延续部分culture,literature,callig二a山,反复发生的,频繁的painting and philosophy.17.vacant ad空的,未被占用的→n空位;空职Suzhou classical gar8.violent a强烈的;暴力的,强暴的→n.暴力the best representative of
ENGLISH EEKLY关语阁板高一新课程(新高考)12021-2022)第31期☆☆☆☆Very easy★★☆☆☆EaSy★*★女l0mdl★★★女☆Had★★★★★Veyhr阳0微听扫综合能力测试(4)频放序报
-
M:We'll go to the top of the hill in the park,where you will be able to see the view of the sea.W:Wonderful!I've never seen the sea before.And after that?M:Then we could visit the museum in the park.W:What's on show there?M:Coins.W:Oh,no.I'm afraid that coins don't interest me.M:Then,how about going to the Bird Island?There are all kinds of birds there.W:That sounds interesting.I love birds.(Text 9)M:Do you know there is a new art exhibition in the city?W:No,I don't.Is it being held at the City Exhibition Center?M:I thought it was there at first,or at one of the popular art galleries.But no,and you would never guess whereit is.W:Come on,tell me.M:It's inside the Metropolitan Shopping CenterW:Seriously?That's so unusual.M:Yeah.I thought it was ridiculous,but now I find it kind of cool.W:What are they showing at the exhibition?Paintings?M:There's a painting section,and most paintings are the works of contemporary artists.Only a few are paintedby traditional painters.W:What's the major difference between the two?M:Well,contemporary artists'works are more abstract compared with the classical style of traditional paint-ings.W:I see.So what other sections are there?M:There's a photography section,a sculpture section and a video section.W:What's being shown in the video section?M:Short movies.It's actually the second most popular section of all four after the photography section.W:Interesting.Which section is the least popular?M:The sculpture one.(Text 10)M:Andrew had always looked up to his brother Dave,who was five years older.When Andrew turned 10,their father passed away.Dave knew he was the only positive male role model for Andrew.The next year,Davegot his driver's license and started driving his brother everywhere his father used to go.He also got a part-timejob in the evenings to help his mother with the family expenses.Dave never thought about himself;he was al-ways tired,but he knew he was doing the right thing.Several years later,Andrew was getting ready to graduatefrom high school at the top of his class.The headmaster asked him to give a speech in front of the whole school.The head of the entire school district was going to be there to introduce him.Andrew was honored,and he wrotehis speech that night.The day of the graduation arrived.Dave was in the audience,along with his mother.An-drew said that he owed all his success to his older brother.He thanked Dave for showing him how to be a betterperson and a stronger man.With tears in his eyes,he told Dave that their father was proud of both of them.Davesmiled through his own tears,because he finally knew it had all been worth it.·16·【22新教材.DY·英语·参考答案一YLB一选择性必修第四册一QG)
试题答案听力】15 ACABC610 ACBAB11~15 BACBA16~20 BCCBA【阅读A】马默斯洞穴国家公园招募志愿者参加庆贺地球日活动。文中介绍了活动内容、安排、要求及注意事项等相关信息。21.D【命题意图】本题考查考生的细节理解能力【解题分析】根据WHAT TO DO中的介绍可知,志愿者将要移除一些入侵或过度生长的植物,并清理公园小路上的垃圾。22.C【命题意图】本题考查考生的细节理解能力。【解题分析】根据REQUIREMENTS介绍中的“Pre-registration is required online at Mammoth Cave's EarthDay Projects,and the group sizes will be limited per site,.”可知,志愿者需要提前在网站上注册。23.D【命题意图】本题考查考生的细节理解能力。【解题分析】根据EQUIPMENT NEEDED介绍中的“Pre-packaged snacks and water will be provided,butparticipants should bring their own lunch.”可知,志愿者需要自备午餐。【阅读B)本文主要讲述了Tani成为象棋大师的故事。Tani六岁时开始下象棋,十岁就成了美国的象棋大师。24.B【命题意图】本题考查考生的细节理解能力【解题分析】根据第2段最后两句可知,Tani说他成功的秘诀是预判。他可以提前想出20步。25.C【命题意图】本题考查考生的细节理解能力【解题分析】根据第3段第2、3句可知,Ti的家庭经济困难是其母亲不想让他参加象棋俱乐部的原因。26.A【命题意图】本题考查考生的推理判断能力。【解题分析】根据最后一段可知,Tani的故事在网上流传开来,由Russell Makofsky发起的GoFundMe活动为Tai和他的家人筹集了足够的资金,让他们搬进一个永久的家。27.B【命题意图】本题考查考生的推理判断能力。【解题分析】通读全文可知,Tni有下象棋的天赋。十岁时他就获得了全美象棋大师称号,离世界最年轻的特级象棋大师更近一步了。【阅读C】美国老龄化日益严重,婴儿潮一代的老年人应该积极提升自己的数字素养,才能应对即将到来的退休危机。28.D【命题意图】本题考查考生的推理判断能力。【解题分析】本文第1段首句点出很多美国老年人不具备数字素养,接下来举“科技中心”旧金山的例子来说明这一问题的严重性。29.A【命题意图】本题考查考生的词义推测能力。【解题分析】根据第1段内容可知,在数字化时代,很多美国老年人不具备基本的数字素养,再根据画线单词后的句子可知,这种情况会随着老龄化、技术快速发展而变得更加严重。故画线单词意为“特别严重的”。30.B【命题意图】本题考查考生的细节理解能力。【解题分析】根据第3段中“Baby boomers are..their life expectancies are also extending dramatically.”可知,婴儿潮一代会有更长的寿命。全国100所名校最新高考模拟示范卷·参考答案第3页(共6页)【22·(新高考)X·M叮·英语(二)·N】
第三节5.Sara went into the kitchen in search/s3:(r)tf/第V.情景交际。of a drink.1.你觉得对方的想法很不错,可以这样夸赞:6.What a sunny day today!It's perfectThat's a good idea/'p3:(r)fikt/for a picnic.2.你的好友没有办法来参加你的生日会,你觉7.I don't know whether /'weoa(r)/Harry can得很遗憾,可以这样表达:come to join us for lunch or not.What a pity8.For more information/Infa(r)'meIfn/,please3.听到同学家乡发生雪灾的消息,你很难过,write to Dora.可以这样表达:I'm sorry to hear that9第三节第9.-The apples are two yuan a kilo.4.弟弟总是边看电视边吃饭,你觉得这个-Oh,they are so cheap /tfi:p/!I'll take five惯很不好,可以这样批评他:kilos.What a bad habit10.My sister stuck a poster/'pausta/of Zhao5.你想说人无完人,可以这样表达:Liying on her bedroom wall.No one is perfecteg皿.根据句意及括号中所给的提示完成句子。I.熟词生义。(根据语境,选出下列画线第1.-Why are Cici's eyes full of tears (tear)?自词的词性和词义)-She just fell off the wall.2.Before Dad went to work,Mom said to him,1.clearA.adj.清澈的B.adj.明白的,清楚的"Drive safely (safe)."C.adj.晴朗的3.This morning,Pete borrowed two dictionaries测D.V.移走;清除(dictionary)from the bookstore.D(1)Clear all those papers off the desk.4.-Which sport do you like better,tennis orB (2)It is not clear what they want us to do.ping-pong?A (3)The water is so clear that we can seeOf course,tennis.I think it'sthe bottom of the lake.gmore interesting(interesting)than ping-pong.gC(4)On a clear day you can see the coast.2.land A.v.登岸(陆)第三节5.Coco dreams of becoming a reporter (report)B.V.降落when she grows up.自我C.n.陆地6.-Monica,how many languages_(language)D.n.土地do you learn at school?-Tw0.测C(1)It isn't clear whether the plane wentdown over land or sea.7.Lisa began to run home quickly when she feltD (2)Who do you rent the land from?a few drops (drop)of rain on her face.B (3)The plane landed safely.A(4)They were the first men to land on themoon.第三节8.Now,Tina is chatting(chat)with her grandmaon the phone.9."Don't look at anyone's paper(试卷)一that's自我检测3.thin A.adj.瘦的B.adj.薄的C.adj.稀的cheating (cheat),"Mr.Wang said to theB (1)She wore a thin coat in the coldwinter.students.A (2)He was tall and thin,with dark10.Tina and her mother are going to do someshopping (shop)on Saturday morning.hair.C (3)The soup is thin and clear
B.To advertise some famous technology companies.C.To predict some future electronic products.D.To introduce some technology products from CES.BCharlie Vansant,a college student of Athens,Ohio who reported that his car was stolen,got a surprise when he learned a woman had mistaken it for her daughter's car and taken it-using her key.Kate Anderson became an accidental car thief when picking up her daughter's car near anOhio University building last week.Anderson spotted the nickel-gray Toyota Camry丰田凯美瑞)and used her daughter's key to unlock the car,start the engine and drive homewithout realizing that the car wasn't her daughter's.When Charlie Vansant left class a short time later,he found only an empty parking spot.He first assumed the car had been towed,but when the police couldn't find a record of it,theytook a theft report.The morning after Anderson took the car,her daughter discovered the Camry in thedriveway wasn't hers.Anderson said she was able to find Vansant's name on paperwork in theglove compartment and look up his phone number on the Website for the university.When Anderson told Charlie the car was in her driveway,"It sounded real suspicious atfirst,like maybe she wanted to hold the thing for ransom(赎金),”said Vansant.He eventuallywent to the house with a police officer,where he was reunited with his car.According to policereport,the case was closed "because of mistaken car identity",Anderson wasn't charged.Vansant seemed to blame the car company more than the "thief'."Her key fit not only mylock,but my ignition(点火装置)as well-一so high-five for Toyota,I guess,,”he said.24.What does the underlined word"towed"mean in Paragraph 3?A.removedB.damagedC.stolenD.sold25.Which of the following is NOT true according to the passage?A.Mrs.Anderson's daughter discovered the car her mother drove was not hers.B.Mrs.Anderson stole Charlie's car at the request of her daughter.C.Charlie had thought he had to give Anderson money to get his car back.D.Mrs.Anderson used her daughter's key to unlock Charlie's car and drive home.26.What does Charlie mean by "high-five for Toyota"?A.He is blaming Toyota for the poor quality of car keysB.He should thank Toyota for returning his car.C.He wants to celebrate with Toyota for getting his car backD.He thinks highly of Toyota for producing large quantities of cars.27.What is likely to happen next according to the passage?A.Mrs.Anderson was charged with stealing a car.B.Charlie blamed Mrs.Anderson for mistakenly taking his car.高二英语第4页共12页
结果不符。故选A项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)36.从文章结构可知,需要小标题,根据第一段最后一句“avoid"和最后一段第一句ont可知,C错误。故选D。37.此处语意为:如果有非处理不可的问题,在批评指正时一定要附加一些正面的、鼓励的话语。故选A。38.前文说“一定不要嘲笑她身体上的任何不完美的地方。“这些话将会让她耿耿于怀。故选F。39.根据上文Each of us has a born desire to be known and even celebrated.”和下文This is where you asher dad come in.可知在生日时,虽然盼望庆祝,可是女孩子们有时候又会觉得自己不配。故选B。40.根据本段小标题“拿她和兄弟姐妹攀比”可知,父母的此类行为将会“火上浇油”,使得兄弟姐妹的关系更糟糕。第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)【导语】本文是一篇记叙文。文章作者讲述了家人抚养患有自闭症的妹妹的故事,以及从中感悟出的道理。41.考查名词词义辨析。句意:家里有了新成员,我们都很兴奋。A.pressure压力;B.satisfaction满意;C.member成员;D.responsibility责任。根据On Dec..l9,20l2,my little sister Lily was born..The whole familywelcomed her arrival with open arms.可知,妹妹出生,家里增加了新的成员。故选C。42.考查名词词义辨析。句意:随着她的成长,她的独特性越来越明显。A.happiness快乐;B.carelessness粗心;C.kindness善良;D.uniqueness独特性,根据Weshe would seem to be distant at times and wasunable towith others..”可知,有时显得冷漠,无法与别人交流,身上的独特性越来越明显。故选D。43.考查动词词义辨析。句意:我们注意到她有时似乎很疏远,无法与他人沟通。A.expected欺待;B.,reported报告;C.noticed注意到;D.proved证明。根据“she would seem to be distant at times and was unable towith others..”可知,家人注意到了她的一些特别的地方。故选C。44.考查动词词义辨析。句意:我们注意到她有时似乎很疏远,无法与他人沟通。A.fight奋斗;B.debate辩论;C.move移动;D.communicate交流。根据We were told that she was a child with autism(自闭症),and shewould havein communicating and forming relationships with others.可知,这里与后文相呼应,莉莉和别人交流有困难。故选D。45.考查动词词义辨析。句意:即使是最微小的事情也能让她开心很长一段时间,她会一整天都愉快地重复同样的事情。A.treat对待;B.repeat重复;C.share分享;D.discover发现。根据“the same routine happilythroughout the day.”可知,莉莉喜欢一整天做重复的事情。故选B。第6页共9页
3.A.programmedB.encouragedC.preparedD.designed4.A.seniorB.richC.ordinaryD.wise5.A.charactersB.dialoguesC.actorsD.actresses6.A.modernB.traditionalC.dramaticD.different7.A.desireB.attitudeC.pleasureD.expectation8.A.combiningB.comparingC.workingD.providing9.A.surprisingB.interestingC.shockingD.amazing10.A.sentB.spreadC.broughtD.belonged第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,共15分)阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。ATangshan started to revive itself and get back up on its feet again.11 strong supportfrom the government and tireless efforts of the city's people,a new Tangshan was built upon theearthquake ruins.The new city 12 (become)a home to more than seven million people,with great improvements in transportation,industry,and environment.Tangshan city has provedto China and the rest of the world that in times of disaster,people must unify and show thewisdom to stay positive and rebuild for a 13 (bright)future.BThe project brought together governments and environmentalists from around the world.Temples and other cultural sites 14 (take)down piece by piece,and then moved and putback together again in a place 15 they were safe from the water.In 1961,German engineersmoved the first temple.Over the next 20 years,thousands of engineers and workers 16(rescue)22 temples and countless cultural relics.Fifty 17 (country)donated nearly 80million to the project.The air is thin and we have to rest several times on the short hike from camp.To our left,snow-covered mountains disappear into clouds that seem almost close enough 18 (touch).On the plain in front of us,we can just make out a herd of graceful animals.This is why we'rehereto observe Tibetan antelopes.Tibetan antelopes live on the plains of Tibet,Xinjiang,andQinghai.19 (watch)them move slowly across the green grass,I'm struck by their beauty.I'm also reminded of the danger they were in.they were hunted,20 (illegal),for the theirvaluable fur.高一英语试卷第2页(共8页)
高考快递“模拟汇编48套·英语dreams.Her artificial hands have actual become a reminder when及不少高级句式,如“Yuan Longping(born September7,1930)isactuallya Chinese agricultural scientist and educator,known for developingI come across any challenge on the way to my dream to be thethe first hybrid rice varieties in the 19970s.(过去分词作状语)”,scientist working on AI."His hybrid rice has since been grown in dozens of countries in第一处:doubt后加that【解析】考查连词。分析句子可知Africa,America,and Asia,providing a robust food source in highdoubt后是对它进行解释说明的同位语从句,从句成分famine risk areas..(现在完成时的被动语态,现在分词作状语)”和意义都完整,应用that引导;也可以将there is no等,这些都为文章增色不少。此外,一些过渡性词汇的使用让文doubt that.“毫无疑问…”看作固定句型。故在章结构更加严谨。doubt后加that。听力录音材料第二处:impression-→impressive【解析】考查形容词。修饰名Text 1词scene应用形容词,impressive意为“令人印象深刻M:The guests are leaving for New York tonight.But there will be的”。故将impression改为impressiveno bus then.We need someone to get them to the airport on第三处:which→who【解析】考查定语从句。逗号后是修饰先time.行词gl的非限制性定语从句,先行词gil指人,从句中W:I'd be happy to,but my car is under repair now.缺少主语,所以应用关系代词who引导。故将which改M:In that case,we have to call a taxi.为whoText 2第四处:danced-→dancing【解析】考查非谓语动词。此处为M:My secretary made a reservation for me for the 14th of January.with的复合结构,fingers和dance之间为主谓关系,所以W:For how many nights?应用现在分词作宾补。故将danced改为dancingoM:Six.But if my wife comes,I'll stay for two more nights第五处:tear→tears【解析】考查名词的数。tear作“眼泪”讲Text 3时常用复数,此处无冠词,应用其复数形式。故将tearM:I heard you were going to attend the meeting on Wednesday,改为tearsoMary.I didn't know you would go.第六处:her→me【解析】考查代词。根据上文“I was moved toW:Yes,Gary,I am responsible for the project now.I took Dan'stears”可知,被感动的人应是“我”。故将her改为me。place since he had to be on sick leave第七处:删掉lot后的of【解析】考查介词。修饰动词Text 4impressed应用副词短语alot,alot表示“很,非常”。W:Are you satisfied with the restaurant?故删掉lot后的of。M:Well,I have to say it's not my thing.The food was fine,but the第八处:can→could【解析】考查时态。“technology can helprestaurant was too crowded and the waiters kept shouting all thepeople achieve their dreams'”为宾语从句,作thought的宾time.I thought they should be working in a quieter and语,主句用了一般过去时,从句也要用过去的某种时friendlier way.Text 5态。故将can改为could。W:Mr Black is very good at Spanish and now he is beginning to第九处:actual-→actually【解析】考查副词。修饰动词becomestudy French.作状语应用副词。actually意为“事实上”。故将actualM:Yeah.And he also knows something of Chinese改为actually。第十处:the→a【解析】考查冠词。scientist“科学家”是可数名Text 6W:Has Mr Jones sent you the figures for next year's advertising词,此处泛指“一名科学家”,前面应用不定冠词,scientist的发音以辅音音素开头,应用a。故将the改campaign yet?M:No,I haven't received anything from him.If we don't get those为a。figures by tomorrow morning,we won't be able to draw up next第二节year's budget on time【范文赏读】W:We don't have to set the budget before Thursday,so maybe youA Hero of Our Timesshould call him and find out what happened.Yuan Longping born on September 7,1930)is a ChineseM:I think I will.If I don't hear from him by four,I'll try calling hisagricultural scientist and educator,known for developing the firstoffice.hybrid rice varieties in the 1970s.His hybrid rice has since beenText 7grown in dozens of countries in Africa,America,and Asia,W:Are you OK,John?providing a robust food source in high famine risk areas.M:Yeah,just clearing out this cupboard,Emily.It's full of oldMr Yuan won the State Preeminent Science and TechnologyjunkAward of China in 2000,the Wolf Prize in agriculture and theW:Ooh,what a lot of stuff.Is that a...gorilla arm?World Food Prize in 2004.He was the Director General of the ChinaM:Yes!Ah...that was a fun project.National Hybrid Rice RD Center and had been appointed asW:Interesting.Professor at Hunan Agricultural University,Changsha.He was aM:Ooh,this is the microphone I recorded my first masterpiecemember of the Chinese Academy of Engineering,foreign associate ofwith.A bit dusty.I wonder if it still works.Or maybe I shouldthe US National Academy of Sciences (2006)and the 2006sell it.Who would buy it?CPPCC.W:Why don't you free-cycle it?Mr Yuan was born in Beijing,China.He is a hero of ourM:Oh,that's a good idea.I can exchange a microphone for atimes.bicycle,right?亮点点评)》W:No.You give it away.You give it to someone for free.It's本篇范文层次分明,要,点齐全,语意连贯。在范文中作者使another way of recycling.There are websites that help match you用了一些高级词汇,如varieties,dozens of,be appointed as等,以to people who want these things.D150卷35·英语
49.D。根据语境可知,下文中的the woman seemed quiet and deep in thought是King所注意到的事。50.A。根据语境可知,下文中的there might have been something wrong with the…是King所以为的事。51.B。根据上文中的As she'd eaten her meal...the woman seemed quiet and deep in thought和The waitress's first instinct可知,当那位老妇人吃饭时,King注意到她似乎很安静并陷入了沉思,服务员的第一直觉让她认为食物可能出了问题。52.B。上文中的quiet and deep in thought提示本空选择quiet,.属于原词复现。quiet在文中这两处分别作形容词和名词。53.A。根据便条上的内容和上文中的King wishes she'd been a little more alert to hercustomer''s cues可知,King说她希望当时能将那位老妇人的安静当成一种邀请,因为那位老妇人需要找人倾诉。54.D。根据上文中的brought King to tears和下文中的She had to take a moment to pull herselftogether in the ladies'room可知,King读到那张便条时非常感动。pull oneself together振作起来,恢复镇定。55.C。根据上文内容可知,那位老妇人对King发自内心的感激比她给King的小费更让King动容。第二节主题语境:人与社会一一社会本文是说明文。文章介绍了年轻人喜欢网络直播的原因。56.inspiration。考查名词。根据语境以及空前的The可知,设空处作主语,应用名词,意为“灵感”,故填inspiration。57.the。考查定冠词。all across the world遍及全世界。58.to。考查介词。be appealing to sb.对某人有吸引力。59.be seen。考查被动语态。根据语境可知,see与them(指代children and young people)之间是逻辑上的动宾关系,用被动语态,又因空前是动词不定式符号to,故填be seen。givesb.a chance to do sth.给某人做某事的机会。60.friends。考查可数名词的复数。friend意为“朋友”,是可数名词,根据语境可知,设空处表示泛指,且其前无修饰词,故填friends。61.interesting。考查形容词。设空处作定语,修饰moments,意为“有趣的”,应用形容词,故填interesting。62.personally。考查副词。设空处作状语,修饰动词interact,应用副词,故填personally3.to create。考查动词不定式。设空处作后置定语,修饰tool,应用动词不定式,故填to create。.64.getting。考查动词-ing形式。enjoy doing sth..喜欢做某事。65.and。考查连词。根据语境可知,Sharing something和getting positive feedback from others并列作主语,两者之间意义上是顺承关系,故填连词and。选做题参考答案及解析参考答案1-4 BDCB解析主题语境:人与社会一一社会本文是议论文。作者认为草书体易出错,易导致人们看不懂,而且大多数人如今不愿花时间用手写字,因此教学生写草书体意义不大。1.B。理解词汇。根据划线词前的It's strange to read和下文中的More than a few people
团GLOBAL ENGLS团芳关径报社C 1.What does Nicole Thompson think of herEARNING ENGLISHteaching method?A.It is kind of boring.B.It takes too much time.C.It is very helpful for English learners.报纸课件新课程D.It helps to inspire students'imagination.高一江苏(N)第38期A版A2READING COMPREHENSIOND 2.What was TNTP's purpose in providingAtraining courses for teachers?A.To make teachers focus on students'When Nicole Thompson teaches a math wordproblem to her fourth graders in Pajaro Valley Unifiedpersonal growth.School District,she has the class read it over three times.B.To improve students'math scores throughAfter the first read,students discuss the situationgroup work.described in the word problem with a partner.The secondC.To make teachers learn to use high-techtime,they discuss what numbers they see and what thosenumbers mean.The third time,they talk about theteaching aids.question and what they need to solve.Thompson said theD.To help teachers teach multilingual studentsmethod really helps her students,especially those whoin a better way.speak English as a second language.Thompson learned this strategy during a seriesof training courses on improving math instructionB 3.Which of the following best explains "grasp"for multilingual learners,which refer to all studentsunderlined in paragraph 3?B.Fully understand.who speak a language other than English at home.A.Correctly raise.C.Totally avoid.D.Quickly find.翻译:Thompson是在一系列关于改善多语言学者D 4.What does Juan Gonzalez want to stress in the last的数学教学的培训课程中了解到这一策略的,多语paragraph?言学者指所有在家里说英语以外的语言的学生。A.TNTP has changed many students'lives.分析:which refer to all students who speak aB.Teachers need to be patient with their students.language other than English at home是which引导的C.A rich vocabulary is the key to language learning.非限制性定语从句,修饰先行词nultilingualD.Students should be encouraged to give full play tolearners;其中包含一个who引导的定语从句。their abilities.In addition to teaching strategies for supporting morestudent discussion in the classroom.TNTP staff workedwith teachers to analyze (word problems from theirmath courses,identify what vocabulary students wouldneed to know in order to grasp the problems,and designfigures or word definitions to help their students.According to surveys conducted by TNTP,the trainingThe western false asphodel-a plant foundprogram improved teachers'confidence.Before the training,in large numbers along North America's Westonly 40%of teachers in Pajaro Valley Unified said they feltCoast-has been known to science since 1879.confident in supporting English learners in their classroomsHowever,it is only recently that researchers fromAfterward,more than 75%felt confident.Many teachersthe University of British Columbia discoveredalso said the training helped them see that their students arethe plant's liking for insects.capable of hard work.翻译:在研究植物遗传学时,他们注意到western"Sometimes we forget that students arefalse asphodeli这种植物缺乏与其他食虫植物相同的more capable than we see.These trainings基因。opened my eyes on that,"said Juan Gonzalez,kept secret accidentally.While studying plant genetics,theywho teaches fifth grade in Pajaro Valleynoticed that the western false asphodel lacks the same geneUnified.He said he enjoys seeing his students(as other insect-eating plants.Since the plant canhaving conversations about math and using分析:that the western false asphodel lacks the samemore advanced vocabulary."They love beinggene as other insect-eating plants是that引导的宾语从challenged.We have to let go of their hand句。While studying plant genetics.是While引导的状and let them struggle a bit."语从句的省略。
21:34书何四5l8华X百度网盘分享●●●8.Why are pangolins considered unique mammals?A.Their meat makes delicious food.B.They have scales to protect themselves.C.They are in danger of dying out.D.They are little understood species.9.What pushes the poaching and illegal trade of pangolins?A.Food shortages in Africa.B.Health benefits of their meat.C.Medicinal value of their scales.D.The demand of fashion industry.10.What do the volunteer team's efforts focus on?A.Catching the poachers and illegal traders.B.Training dogs to find the hidden pangolins.C.Reporting any illegal trade or poaching.D.Treating and tending the rescued pangolins11.What is Nicci Wright's major concern according to the last paragraph?A.Pangolins'suffering and abuse.B.Extinction of all pangolin species.C.A decline in pangolin populations.D.The research on pangolin's behaviorDChemically,there are many different alcohols.All of them are poisons for almost allliving things.After a person swallows a drink containing alcohol,the alcohol is absorbedrapidly into the bloodstream.It is then slowly removed and burned up,changing entirelyin the process to carbon dioxide and water,mostly by action of the liver.The effects ofalcohol on the body come from its effect on the brain.And they depend upon the amount ofalcohol that builds up in the bloodstream.As with many other poisons,a small amount of alcohol has some special effects.Insmall amounts it acts as a stimulant.People who are "uptight"-tense and nervous-areapt to become more relaxed and talkative,and seem to lose their worries.For this reason,some people drink a little alcohol after a hard day's work.The trouble with alcohol begins with just a little more-just a slightly higheramount-in the bloodstream.Then it becomes a depressant.Depressants make peopleslower at thinking and slower at moving.But people are apt to think they are smarter andfaster.That's bad.You can easily understand why they should not be driving a car.There's another part about drinking too much alcohol,which is even worse.People游are likely to lose self-control.Then they are likely to drink even more.Those who aredrunk are not very nice to be around and can be dangerous-to themselves and others.Some people are compulsive drinkers.Even a small amount of alcohol "sets themoff,and they keep on drinking.These people are called alcoholics.The AmericanMedicalAssociation says they have the disease of alcoholism.So far,no one has found a cure.The only treatment for an alcoholic is to never take adrink of alcohol-not even a little bit.That may sound simple,but for an alcoholicit's not.高三英语试题第4页(共8页)4/8泻D目录模式播放<0三
本文是说明文。文章就应如何处理打碎的体温计给出了几点建议。36.A。设空处与上一句之间是转折关系。A项中的But是表示转折关系的词。“人们使用水银体温计多年”与"水银有毒”在意义上存在转折关系。下文的avoid getting sick对该空也有提示作用。37.D,设空处与后面的内容解释说明第一句的内容。首句"捡起破碎的玻璃并放在纸巾上”为本段主题句,后一句应具体解释如何去做,D项"拿一张干纸巾靠近溅出物”符合语境,D项中的paper towel与上一句中的paper towel为原词复现。38.G。设空处是对上一句的补充说明。设空处补充说明了“用纸片将水银聚集有利于对其进行清理”,上文中的small balls和sweep在G项中均有原词复现。39.「。设空处是本段的主题句。根据设空处后面的内容可知,本段主要说明了“用滴管收集水银的具体步骤”。Squeeze the bulb、Let go of the bulb和Slowly squeeze themercury onto a damp piece of paper towel呼应了F项中Collect F项中的eyedropper、damp和paper towels在下文中均有原词复现。40.B。设空处与上一句之间是因果关系。设空处解释了“在垃圾袋上标注‘含有水银的原因"。B项中的Therefore意为"因此”。语言运用第一节主题语境:人与自我一做人与做事本文是记叙文。在"我”领养了Smores之后,Smores获得了她渴望的关注,而"我”也因Smores的到来而放慢了生活的脚步。41.C。42.D,根据上文的With all her cuteness和下文的I'd been checking the websitefor two weeks,and she was still there可知,那只小猫那么可爱,"我”确定她很快就会
三Nervously,I stood by the road and looked参考答案I saw my mom before our yard worriedly walk downboth ways,wondering when it was safe to crossthe street towards me.I was so happy to see her that I写作the road.ran into her arms!She hugged me tightly,and at last.I felt safe."I was worried when you didn't get off atthe bus stop,"she said.While walking home,I talkedabout what happened.My mom suggested I shouldbravely turn to someone for help,and I nodded.Afterthat frightening experience,I kept my school busnumber in mind and determined to bravely ask forhelp when I was in trouble.g三第32期I saw my mom before our yard worriedly参考答案1-5 BBDBC6-10 DADAB写作walk down the street towards me.11-15 ADCAC16-20 CAGFB21-25 ADBCD26-30 CDBAC31-35 BACBD36.who/that37.to support38.conducting39.areas40.is used41.as42.smoothly43.the44.completion45.will carry第一节参考答案第二节参One possible version:【写作提示】My views on space explorationDo we need space exploration?Many people think二年级时,作者在放学回家时上错了校车,因考答案it an opportunity to explore something new,while some为不敢把自己的情况告诉校车司机,最后不得已argue that exploring space is quite a dangerous adventure.在一个站点下了车。站在热闹的大街上,作者觉believing we do not know what may be lying in wait for得自己似乎来过这条街道,并感觉自己的家就在us in space.For me,I think space exploration is of great几个街区外。虽然不是很确定,但他还是决定穿importance to us because it is a good way to advance过马路去看看。technology,such as the development of GPS.What'smore,space exploration sparks the curiosity of children.It inspires kids to dream big and gets them interested inscience and technology.So I strongly support space exploration.1.根据第一段的首句可知,作者紧张地站在路参考第二节边向两边看,不知道什么时候过马路是安全的。作One possible version:者最终什么时候过马路的?在朝着似乎是自己家的考Nervously,I stood by the road and looked both案方向走时,作者内心感受如何?最终,作者确定自答案ways,wondering when it was safe to cross the road己的家就在不远处了吗?本段可围绕这些内容展However,during a long period,the cars just kept comingFinally,when no cars were coming,I rushed to the other叙述。side.Safely on the other side,I started walking in the2.根据第二段的首句可知,作者看见妈妈在院direction of where my house appeared to be."Am I in子前忧心忡忡地朝自己走来。此时作者有何感受?the right direction?"I wondered.Still worried,I just kept作者的母亲会做些什么?将自己的经历告知母亲后walking among passers-by,with various noises around母亲会有何反应?通过这次经历,作者学到了什么?Eventually,I saw some houses that I was sure I had seenbefore.I knew my house couldn't be too far away,and本段可围绕这些内容展开叙述。continued walking.Then,I turned a corner.One possible version:参Nervously,I stood by the road and looked both ways,参wondering when it was safe to cross the road.However,during a long period,the cars just kept coming.Finally,I saw my mom before our yard worriedly walk downthe street towards me.I was so happy to see her that I ran答案into her arms!She hugged me tightly,and at last,I feltwhen no cars were coming,I rushed to the other sidesafe."I was worried when you didn't get off at the busSafely on the other side,I started walking in thestop,"she said.While walking home,I talked about whatdirection of where my house appeared to be."Am I inhappened.My mom suggested I should bravely turn tothe right direction?"I wondered.Still worried,I justsomeone for help,and I nodded.After that frighteningkept walking among passers-by,with various noisesexperience,I kept my school bus number in mind andaround.Eventually,I saw some houses that I was sure Idetermined to bravely ask for help when I was in troublehad seen before.I knew my house couldn't be too faraway,and I continued walking.Then,I turned a corner.12
32.What drove DiCi acca to restore the village of Borgo ICi acca?A.The potential for profit.C.Curiosity about local communities.B.His grandparents'wishes.33.Why was it hard to find the village's original owners?D.Interest in his ancestors'roots.A.They had moved to different places.B.They were reluctant to sell their shares.C.Many had passed away years ago.U-shape.D.They had refused to return to the village.34.What activities can people do in Borgo I Ciacca now?A.Barbecue in the fields.C.Pick grapes in the vineyardsB.Host agricultural conferences.D.Feed domestic animals.the ocean35.What can be inferred from DiCi acca's words in the last paragraph?A.He believes that the village is a profitable cause.B.He needs investment for further restoration.C.He wants to help others of Italian descent.D.He plans to make his village a famous resort.is issue.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。hanks toIt's estimated that families in the UK create more than six million tones of food wastefinishedeach year.With food prices rising,it's a good time to become a food-waste fighter.36After all,growing,packaging and transporting food uses a lot of Earth's resources such asned afterenergy and water.37 First,it's a good idea to find out just how much food goes into your rubbish cana betterKeep a diary and note down the foods that get thrown most often,and why.ated byPlanning meals for the week can save time and money.Meat from a Sunday roast could goife intointo sandwiches on Monday.Bananas that are brown and soft can be baked into banana breadat the weekend.38st stepCooking the correct size helps too.Weigh out pasta or rice you need before you cook it.gandBefore you pile your plate,check how hungry you are.39d themIt's hard to keep track of food that's gone to the back of the fridge.You could label ashelf an "Eat me first"spot for anything that has been there a while.40 You can freezeinto aleftovers in a sealed container for another day.But heat any leftovers put in a fridgeporatethoroughly before eating.oney,Finally,use your senses.Some UK supermarkets have taken "best before"dates off fruitand vegetables.This can encourage people to use their nose and eyes to work out if somethingm foris still fine to eat.Ask an adult to help.Don't forget to update your diary to see how muchsons.change you can make.A.Your freezer is another way to save food..As andafterB.Not only will it save money,it is good for the environment.C.This may prevent you from leaving food because you're too full.whoD.Potatoes and carrots last a long time if kept in a cool,dark place.y byE.Apples,bananas,and potatoes are the most common wasted items.F.Read the instruction carefully to make sure that you use it properly.G.Here are some simple tips that can help you become food-waste fighters.英语第6页(共8页)
听第9段材料,回答第13至16题。3.What are the pker doingthe begncoionA.Reading a story.-B.Looking af a photo.C.Waiting for their cousin.14.When did Kole hA.After he saw a floating jacket,B.Since he heard some shouting.C When he noticed a struggling boy.15.How did Kole manage to save the boy?A.He called for help.B.He jumped into the water.C.He took advantage of a rope.B16.Where does Kole work?A.In a bank.B.In a hospital.C.In a swimming club.听第10段材料,回答第17至20题。17.What is Olaire going to tell us?A.Her working skills.B.Her Jcarning mcthods.C.Her early life experienceD8.How did Claire continue her study?A.She learned from her uncle.-B.She studied at a local school.C.She taught herself in the evenings.What did Claird Succeed inA.Setting up ker own farmd.B.Receiving a doctor's degree.C.Buying an apartment for her uncleA20.What is probably thc speaker?B.A teacher.C.A farm worker.A.A hostess.第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题25分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最住选项,并在答题卡上将该项涂黑。■苗五试题(二)第3页(共12页)】
高考复(ZJZ)第53期参考答案及解析2023年高考英语模拟试题(五)听力材料、参考答案及部分解析听力材料(Text 1)M:Is that eagle sculpture the one you won in last month's design competition?W:No,my parents gave it to me for my birthday.They know how much I love modernsculptures(Text 2)M:Excuse me,I seem to have left my watch on the chair when I was just swimming.Do youknow how I can find it?W:You can have a look at the Lost and Found next to the pool.(Text 3)W:Eric,are you going to do that street dance on this year's school anniversary?M:Nope,it's boring to repeat doing the same thing every year.This year,I'm going to host thecelebration ceremony as invited.(Text 4)W:You wouldn't believe it!Yesterday my father was having a heart attack but the ambulancewas stuck in the traffic.Then a motorist stopped to ask for directions and turned out to be adoctor!M:That was lucky!W:Yeah,and he gave first aid to my father immediately.(Text 5)W:We went to the concert in that big hall yesterday.The inside decorations were beautiful andthe violinists played really well!M:Really?I noticed the attractive posters put up downstairs but didn't get time to attend it.(Text 6)M:Hello,I'd like to reserve a room for this Saturday.And I'd like one with a French window.W:Okay,let me check.Oh,I'm sorry,but all those rooms are already booked up.Why don't youtry our new king rooms?They have color TVs and large baths.M:Great!I love large baths.How much does one such room cost?W:$200 per night,but if you can pay three days before check-in,you'll get a 50%discountM:That's good value.I'll pay in advance.(Text 7)W:John,which do you think is better?Reese's Club is near where I work.I can pick Annie upwhen she finishes there each day.And it provides dinner for children.But Poppy Loves hasface-to-face guest recommendations every week from well-known writers.M:That's hard to choose really.And there's also Read with Jenna.It has more than 130 regularmembers,you know,that might explain something.W:Ah,what time is it?M:Five to six.Annie will return from school in about half an hour.W:Maybe we should ask Annie's opinion first.She's the one who's actually joining the clubM:You're right.We'd better have dinner prepared so we can talk this over when having dinnertogether.
应下文中的it's more than possible。语言运用第一节主题语境:人与自我一做人与做事本文是记叙文。作者在一次租房的过程中明白了诚实的重要性。41.A。根据文章首句、本句But it's not always a...people find easy to keep和常识可知,作者在此处想表达的是“人们发现诚实并不总是一个容易遵守的标准”。42.C。根据本句中的because I was relocating to a new city for work和下文中的WhenI found a place that felt like home可知,作者当时在寻找新的住处。43.A,根据本句My...were limited because I had cats和下文中的my real estate agentsaid that as long as I didn't have too many cats可知,作者因为养了猫,租房时面临的选择有限。44.B。根据本句I told the real estate agents I worked with that cats are part of myhousehold and I hoped they wouldn't ask how.和下文中的list how many pets Ihad可知,作者希望房产中介们不要问自己养了多少只猫。故many符合语境。45.B。根据本句中的When I found a place that felt like home一after.manyunsuitable apartments可知,作者是在参观了许多不合适的公寓后才找到了一个感觉像家的地方。故visiting符合语境。46.B。根据下文中的Right there in black and white可知,作者看见的应是一张公寓申请表。47.D。根据下文中的But I couldn't do it和I couldn'tie可知,作者曾想过撒谎。48.A。根据本句中的they hid可推断,作者认为一个短暂拜访的人不会看到他四只猫中的
参考答案2023年安徽省名校之约第二次联考试卷英语第一部分听力I.1-5 BCACBⅡ.6-10 CBCBAⅢ.11-15 BCACAIV.16.weekend 17.eastern18.twenty/2019.Get20.website第二部分英语知识运用(21-50小题,每小题1分,共30分)V.21-25 BDCAD 26-30 CBADAVI.31-35 BADCB 36-40 ADCAB 41-45 BDACB 46-50 DACBD第三部分阅读理解(51-55小题,每小题1分,56-75小题,每小题2分,共45分)VII.51-55 EAGDBVIII.56-58 BDC 59-62 CADB 63-66 CABD67-69DCB70-72BAC73.He was very smart and wise./Smart and wise.74.They felt very afraid./Afraid.75.The key to solving a problem is to find out where it comes from.第四部分写(76-80小题,每小题1分,书面表达20分,共25分)IX.76.dream 77.borrows 78.full 79.hung 80.seasonX.One possible version:Some great changes are happening around my hometown-Yixian County.It was an old little county inAnhui Province and few people knew it several years ago.But now,because of douyin it has become apopular county.Local people post short but fun videos to douyin.They not only share their daily lives,localfood or interesting places but also spread their culture.With the help of douyin,my hometown has becomemore and more famous.So more and more visitors come to my hometown.As a result,local people becomericher and richer.It's a welcome step and I believe my hometown will become greater after another ten years.英语第二次联考试卷·参考答案
2023届高三“一起考”大联芳·英语双向细目表题序知识内容(考点)难易系数分值1信息甄别0.601.52简单计算0.401.53信息甄别0.501.54推理判断0.551.55信息甄别0.501.56信息甄别0.701.51信息甄别0.651.58简单计算0.501.59直接信息0.801.510直接信息0.601.511推理判断0.601.512直接信息0.551.513推理判断0.451.514推理判断0.501.515直接信息0.651.516推理判断0.601.517推理判断0.701.518信息甄别0.601.519信息甄别0.651.520推理判断0.651.521细节理解0.552.522细节理解0.652.523细节理解0.902.524推理判断0.602.525推理判断0.652.526句意猜测0.502.527推理判断0.452.528细节理解0.752.529推理判断0.552.530推理判断0.602.531主旨大意0.552.532细节理解0.752.52023届高三“一起考”大联考·英语参考答案1
第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。After a day working beneath the earth's surface,Michael probably wanted nothingmore than to take a hot shower and put his feet up.said Li Tianyi.Li's class can often sound like a comedy show.Teaching 61 is considered41,the coal miner rushed straight to the University of Kentucky Wildeats Blue62 (theory).White scrimmage(队内分组对抗赛).This42 game would be his3-year-old son's veryan incredibly difficult subject,Li manages to combine interesting examples with boringfirst one,and Michael wasn't going to 43 it for the world.The 25-year-old is now 63 master's student at Nanjing University of Science andWith no 44 to wash up or change his clothes,Michael 45 at the game in hisTechnology.Once a poor performance in an 64 (advance)math test motivated him towork clothes,46 in black coal from head to toe.However,this father gained instantfind better ways to learn.He applied 65 (become)an academie guide so he could teachother students his methods.47 thanks to a photo taken by Kentucky Basketball fan Sue.Li uses lots of different materials in class and also 66 (frequent)uses popularSue saw Michael and recognized he was a miner who had 48 come straight fromInternet terms so students don't become tired of intense thinking and calculation.On hiswork to watch the game.She was 49,so she took a picture and shared it on severalteaching style,he said,"It has already become a habit of 67 (1)to think about how tocombine interesting trends online with teachingWildcats fan pages online.Coach Calipari happened to 50 the photo.University of Kentucky Head Basketball Coach Calipari was moved by the 51Li's idea of a good lesson 68 (be)not just getting students to remembertoo,so he shared it on social media,saying"What a Dad!He 52 time for his son,eveninformation but 69 (guide)them to create ideas in a specific field.Now he is alsoposting videos explaining math on short video platform He hopes that he carewithout taking a shower.It didn't 53 what he looked like,he just wanted to be withchannel to help more people fall in love 70math with apositive itudehis54.”第四部分写作(共两节,满分35分】By the time Coach Calipari's post went viral,Michael was already back in the55第一节短文改错(共10小题:每小题1分,满分10分)He had no idea what was happening until he 56 that night.假定英语课上老师要求同桌之间交换修政作文,请你修政你同桌写的以下作文,文中"When I got out and got service on my way home,it went共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、酬除或修政增加:在缺词处加一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词.it was 58,"Michael said.57..I couldn't believe删除:把多余的词用斜线(八)划掉We just love seeing 59 Dads like Michael get VIP treatment.They6!修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写密修政后的词,41.A.ThereforeB.Instead注意:1.每处错误及其修改均仅限一词:C.MoreoverD.Still42.A.footballB.baseballC.basketballD.volleyball2.只允许修政10处,多者(从第11处起)不计分,D.advertise43.A.missB.attendC.relayThe radio studio in our schoolD.timeB.moneyC.hesitationdecided to apply to the post.At that time.afI44.A.preparationB.went offC.gave upD.showed uphold the belief that I was sure to be selected.Howevep45.A.looked backC.filledD.losthad bad cold before the interview,that made iceobleIt46.A.buriedB.coveredC.fameme.I-lost heart complete and felt depressed all day.My friend Lily encourged mysef47.A.strengthB.wealthD.experience48.A.obviouslyB.recentlyC.initiallyD.secretlysaying there would be such opportunities later.Butaterbred49.A.persuadedB.surroundedC.rejectedD.touchedtime to spare,I never became an announcer.Maybe this dream will be realise after I enethe university.50.A.takeB.shareC.spotD.develop第二节书面表达(满分25分)51.A.behaviorB.imageC.resultsD.words如假定你是李华,你校的英语园地正在证集有关加强学生食品安全意识的建议,请你写52.A.madeB.boughtC.delayedD.saved篇短文投稿。内容包括:53.A.workB.occurC.affectD.matter1.学生饮食中存在的问题;2,食品安全意识的重要性54.A.coachB.fanC.sonD.teammateD.hospital3.相关的建议。55.A.homeB.mineC.fieldC.agreedD.stopped注意:56.A.resurfacedB.recovered1.词数100左右:D.crazy57.A.wrongB.unpunishedC.unnoticed2,可以适当增加细节,以使行文连贯。B.realC.worthwhile+D.possibleMy Advice on Food Safets58.A.usefulB.braveC.poorD.strictThe foods we eat every day have a great effect59.A.devotedD.deserveC.help60.A.manageB.catch第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The more cheese you have,the more holes there are on it:the more holes thereretheescheese you have.Therefore the more cheese you have,the less cheese you have英语试题引三发第项引共8列题1三)第7页(共8页)
第二节七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)36~40 BDCEG本文为一篇说明文。文章主要讲述了种植新鲜蔬菜和花卉的好处。36.根据空前“Working in a nice outdoor space can help you stay refreshed,promote your creativi-ty and enrich your leisure activities..”可知,空前提出到了户外工作带来的好处,空后有说明还有更多的好处。由此可知,B项“这只是开始”能够承上启下,符合语境。故选B项。37.根据空前“Planting seeds,pulling up weeds,moving pots,pushing a lawnmower,and othergardening tasks actually provide a whole-body,moderate-intensity workout for people,espe-cially for adults.”和空后“which might keep you in motion longer than traditional exercise.”可知,空前提出在园艺里工作还能锻炼身体。由此可知,D项“更好的是,无论你的年龄,这是一个有益的活动”能够承上启下,符合语境。故选D项。38.根据本段内容“Having dirt under your fingernails may be a sign of poor hygiene.but scientists say it could also be a mark of good health.Thanks to beneficial bacteria found in soil,gardening may boost your immune system,helping you get sick less and fight off infectionseasier.”可知,本段主要讲述在园艺里工作能增强免疫系统。由此可知,C项“改善你的免疫系统”适合作本段小标题。故选C项。39.根据空后“According to an experiment conducted by NASA,scientists found that planting andnurturing seeds,even in small pots,lifted astronauts'moods and eased their stress in the se-vere environment of outer space.”可知,播种和培育种子能提升期许,减缓压力。由此可知,E项“与植物一起工作可以减缓压力,提供积极的感官刺激”与下文衔接自然,符合语境。故选E项。4O.根据空后“Therefore,make good use of gardening as an ideal approach to enhancing your co-ordination and strength.”可知,空后提出园艺工作能提高身体的协调性,对身体的好处太多了。由此可知,G项“园艺是一个很好的方式来提高和保持这些精细的运动技能和肌肉”与下文衔接自然,符合语境。故选G项。第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)41~45 CBDDA 46~50 CBDAA 51~55 DCBBA本文是一篇记叙文,讲述患有脊髓共济失调症的Olivia梦想登上舞台表演芭蕾舞《胡桃夹子》,最终梦想成真。41.考查名词。句意:然而,她的弗里德赖希共济失调似乎使这个梦想遥不可及。A.fashion时尚,out of fashion过时;B.sight景象,视野,out of sight视野以外;C.reach可及范围,out of reach无法获得;D.place位置,out of place不在其位。故选C。42.考查动词。句意:这种神经系统疾病使她行走困难,她必须依靠轮椅。A.perform表演;B.walk行走;C.sleep睡觉;D.breathe呼吸。故选B。43.考查动词。句意:为了让女儿振作起来,提醒她在生活中,一切皆有可能,奥利维亚的母亲鼓励她报名参加今年俄克拉荷马城芭蕾舞团的《胡桃夹子》。A.warn警告;B.promise允诺;C.advise建议;D.remind提醒。故选D。44.考查动词短语。句意:为了让女儿振作起来,提醒她在生活中,一切皆有可能,奥利维亚的母亲鼓励她报名参加今年俄克拉荷马城芭蕾舞团的《胡桃夹子》。A.straighten up好转,改正;B.break up关系破裂;C.make up编造,化妆,和好等;D.sign up报名,注册。故选D。45.考查动词。句意:奥利弗不知道他们是否会考虑让她加入,所以他没有抱太大期望。A.expect期盼;B.complain抱怨;C.struggle挣扎;D.mean意味。故选A。英语试题第4页(共12页)【耀正文化】
emergency,and treat burns.As a student reporter,I was impressed by the organization and importance of this event.Firesafety is crucial for everyone,and this event helped raise awareness among students andprovided them with practical skills that could save their lives in a real emergency.Overall,thisevent was informative and rewarding.I hope that our school continues to organize events likethis in the future.部分解析阅读理解第一节A篇主题语境:人与自然一一自然生态本文是应用文。文章介绍了一个由澳大利亚博物馆专家创建的鲨鱼展。21.B。理解具体信息。根据第一段中的visitors will..explore the contents of a shark's stomach可知,在鲨鱼展,参观者可以探索鲨鱼胃里的东西。22.C。理解具体信息。根据Ticket prices部分中的Family(admits4)2A+2C/1A+3C:S76可知,题干中的一对夫妇和他们两个上小学的孩子符合家庭票(包含两个大人、两个小孩),由此可知答案。23.C。理解具体信息。根据You'll see:部分中的The fastest shark一a life--size model of theshortfin mako shark,which can reach speeds of up to7okm/hour可知,速度最快的鲨鱼是theshortfin mako shark。B篇主题语境:人与社会一一社会本文是记叙文。在意大利的一个小镇上,有一座由Bruno Ferrin纯手工打造的游乐园。24.B。理解具体信息。根据第一段中的I could open a food stand in the woods和第四段中的He started work at 4 a.m.and finished at noon.So he looked for part-time work.He and his wife,Marisa,started a food stand in the woods on Montello可知,Ferrin最初打算是找一个兼职工作,所以决定在那片森林里开个食品摊。25.B。理解具体信息。根据第二段中的This ride,like all the37 attractions in the amusementpark,operates on human effort and the laws of physics可知,Ai Pioppi的游乐设施都是靠人力和物理定律运行的。26.C。推断。根据倒数第二段中的Encouraged by the success,he made more rides和最后一Ferrin's favorite time is what he still spends in his workshop,working old steel tubes intomore pieces for his amusement park."What I love about my life is that I am truly free,"he says.“I work on what I want when I want.”可知,Ferrin沉浸在自己的工作室,自由工作,手工打造Ai Pioppi的游乐设施,由此可知,他是一个有创造力、自由奔放的人。27.A。理解具体信息。根据最后一段中的And Ferrin still keeps the amusement park free.Overthe past 50 years friends have suggested the introduction of a fee.He resists."I want people tocome here,have a bite,enjoy the fresh air and play,”he says.可知,Ferrin的游乐园Ai Pioppi将继续免费让游客游玩。C篇主题语境:人与社会一一科学与技术本文是说明文。软件更新搭配微小芯片可使智能手机成为完整的射频识别(FID)读取器。28.D。推断。根据第二段中的The phone becomes capable of identifying objects based on
76Though these embarrassing moments don't harm us a lot,they come back from time totime and make us feel upset.Even if these moments may have faded after some time,wewould always remember the feeling of strong embarrassment.In fact,these feelings may lastfor years..When these kinds of feelings return,they are known as a"cringe attack(羞愧综合症)"I personally get a quite uncomfortable feeling when I think back on a party my parentstook me to when I was younger.I ate a bowl of strawberries by myself.My parents shoutedat me in front of everyone-for being so selfish.From then on every time I put a strawberryinto my mouth,my brain just throws that embarrassing scene back.Why do these "cringe attacks"still pop up in our daily lives even though the actualevents happened weeks,months,or even years ago?Because our brains give special attentionto feelings that can be easily noticed.The stronger the feeling is,the stronger the memorywill be.If you have a highly embarrassing or highly emotional(情绪激动的)moment,nomatter what it is,your brain will try to catch it.So what can we do with this?Well,we can start by trying to be more objective)about our past selves.Consider that you are not alone in your embarrassment-everyonefails or makes silly,embarrassing mistakes.Instead of just trying to forget what we did,weshould try to accept who we were at that moment and think about how we can change forthe better.()61.What are embarrassing things like in the writer's opinion?A.Common.B.Serious.C.Necessary.D.Funny.()62.What does the underlined word "faded"probably mean?A.Continued.B.Disappeared.C.Increased.D.Returned.()63.Why does the writer talk about his own experience?A.To show his love for strawberries.B.To give an example of "cringe attacks".C.To explain that he was not really selfish.D.To show everyone has embarrassing moments.()64.What does the writer advise us to do with a "cringe attack"?A.Take them seriouslyB.Just forget about them.C.Try to improve ourselves.D.Compare them with others.()65.What is the best title for the text?A.Forget What You DidB.Learn From Your MistakesC.Face "Cringe Attacks"CorrectlyD.Never Get into Embarrassment英语模拟试卷(十三)第8页(共12页)
8/10.An unstuffy educational,gentle day-trip attraction with friendly,knowledgeable staff.21.What can visitors do in Down House?A.Play the grand piano.B.Set sail in HMS Beagle.C.Explore Darwin's work and life.D.Try food sourced from the garden.22.How much would a couple with their 4-year-old twin sons pay for admission?A.£38.40.B.£26.20.C.£31.30.D.£2423.What do we know about Down House?A.It is highly thought of.B.It charges parking fees.C.It has fixed opening hours.D.It is inconveniently located.BWhen the news came that my mother was hospitalized for a heart attack,I was in Peru on a hiking trip.That evening,before I could board the plane to Italy,I was informed that she had passed away.Sadness and the feeling of not being therefor my mother when she needed me most broke all excuses Id made up to stay away trying to make it as a "travel writer".There wasn't much I could do to stop that urge to denounce myself.My mother Tundra stayed in her northern Italian world most of her life,where I always stood out as a freak and theone doing worthless silly things.But my stories from distant places aroused her curiosity and brought her comfort.To her,Iwas a courageous adventurer,and her words towards my achievements which are in sign if cant now pushed me forward onthat unconventional path.After handling my mother's affairs in Italy,I decided to leave for Penang Island,one of the most visited places inPenang,Malaysia.With all the international travel I'd done,in truth I'd always treated it more like as top for necessaryand urgent breaks,rather than a proper destination.Yet then,I missed its atmosphere that made me feel at home somehow.Returning there,I reconnected with backwoods by going on hikes.It was hard to put my feelings into words,but therainforest held something uniquely comforting.This experience was similar to stepping into an ancient,purer world thatmade one consider human nature and problems.Besides,the sound of strange insects was almost like a language,whispering to me that I should let go of the past,and only focus on current life.Like an oil leak,that suffering fell out ofme and into every footprint left.18 months passing,I look back on the time spent in the natural world and timelessenvironment,knowing I've pulled through.24.What does the underlined word "denounce"mean in the first paragraph?A.Blame.B.Support.C.Doubt.D.Encourage.25.What's the attitude of the author's mother to his travel?A.Worried.B.Favorable.C.DisapprovingD.Excited.26.What did Penang Island mean to the author in the past?A.A special second home.B.A hard-to-reach destination.C.A distant tourist attraction.D.A much-needed resting place.27.What does the author intend to tell in the text?A.Hiking builds up his confidence.B.Penang is a good place to restart.C.Nature helps him overcome sorrow.D.It's important to live in the moment.CT.O.Fuller State Park in Memphis,Tennessee,has been loved for generations and has always been a ground wherecommunity has come first.Back in 1938,it was the first park east of the Mississippi river to open for African Americanvisitors.Over 80 years later,the park is continuing its forward-thinking tradition,this time,through a pioneeringsustainability project.A new walking and biking trail has been built through this historic park.Illegally dumped (tires are not第1页,共2页
-
3.由于她的努力付出,现在她对中国历史和文化有很好的了解。This is how I correct my (4)pronunciationThanks to her hard work,now she has)Third,practice with someone else.Find aa good knowledge of Chinese history and culture.(⑤)partner(同伴)and talk to each other inNow Achieng teaches Chinese at a university in Kenya.English.By doing so,you can learn English in4.她的大多数学生认为发音是汉语学中最难的部分。a(n)(6)active(积极的)way.Fourth,Most of her students think pronunciation(7)take notes(记笔记)carefully and(8)reviewis the most difficult part of learning Chinese.(复)them from time to time..It is a good way5.她建议他们课后经常练用中文和搭档们交谈。to(9)increase(增加)your vocabulary..She advises them to often practice speaking with theirpartners in Chinese after classStudy(IO)wisely(聪明地),and you will get⑧twice the result with half the effort.6.她很高兴他们明智地选择把汉语作为一门外语来学◇基础训练。She is glad that they wisely chose to study ChineseL单元收藏夹。as a foreign language.Achieng has something important to tell her1.和..谈话have a conversation with ..students.7.她经常告诉他们犯错是正常的,但是他们必须从错2.作报告give a report误中学。3.逐字逐句地word by wordShe often tells them that it's normal tomake mistakes4.查阅;抬头看look upbut they must learn from them.5.爱上…fall in love with8.学是一个终生的旅程,而且他们应该永不停歇Learning is a(n)lifelong journey and theyshould never stop learning.6.也;又as well9.她认为将这门语言与他们的日常生活联系起来7.记笔记take notes将会对他们帮助很大。8.注意;关注pay attention toShe thinks connectingthe language9.把…和…连接或联系起来withtheir daily life will help them aconnect ..with ..lot.10.弄清;查明find out⑧Ⅱ.阅读Section B的2b部分,完成下面的思维导图,每空词数不限。somethingB.句子汉译英。Creating an interestComect what youing11.试着通过阅读一个单词前后的句子来猜测它in what you learnKeep practicing what you have leared.的意思。Practicing and leamingDon'tdmaking mistakes.Try to guess a word's meaning by readingfrom mistakesHow toTake notes by writing down keythe sentences before and after it.become asuccessfulwords or by(4)drawing mind maps12.你读得越多,读得就会越快。learnerDevelopingReview by reading your notes every day or by(3)study skills(xplaining the information to others.The more you read,the faster you will read.Ask questions during or after class.Ask each other questions and try toAsking questions(⑥find out the answers.Self Check·词汇串烧13.老师说得太快了,以至于大部分时间我都听不根据短文内容及提示填写单词或短语。懂她的话。My father is an English teacher.He alwaysThe teacher spoke so quickly that I did nottells me that everyone()is born with(天生具有)understand her most of the time.the ability to learn.And when I was at a very14.我不知道如何提高我的阅读速度。young age,he began to help me develop goodI don't know how to increase my readinglearning habits.Now I'd like to share some ofspeed.them with you.15.我认为听一些有趣的东西是语言学的秘诀。First,get everything ready before openingyour(2)textbook(课本)to prepare for a newI think that listening to something interestinglesson.Second,follow the tapes and readis the secret to language learning(3)aloud(大声地).

)
答案)